Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl olacak? İşte 17 Aralık Pazartesi (yarın) hava durumu

Abone ol
Abone ol 16 Aralık 2018 20:33

Yarın hava sıcaklığı yurdun güneydoğu ve kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak. Muğla, Antalya, Isparta, Şanlıurfa, Diyarbakır, Elazığ ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak yağmur bekleniyor. 

Yarın hava nasıl olacak? İşte 17 Aralık 2018 Pazartesi hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın güneyi, Trakya, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege Kıyıları ve Batı Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Muğla, Antalya, Isparta, Şanlıurfa, Diyarbakır, Tunceli ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde sis ve pus ile birlikte doğu kesimlerde buzlanma ve don görüleceği tahmin ediliyor.

Buzlanma ve don!..

Bu sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli yağış!..

Yağışların Muğla, Antalya, Isparta, Şanlıurfa, Diyarbakır, Elazığ ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak (21-50 kg / m2), Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor.

Yıldırım, ani sel, su baskını, deniz üzerinde hortum oluşma riski, ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, Güneyi ile Kocaeli, Sakarya, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney kesimlerinde bu gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



BURSA 9°C, 13°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı, gece ve sabah saatlerinde puslu



ISTANBUL 9°C, 13°C



Parçalı ve çok bulutlu



KIRKLARELI 7°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren yağmurlu



SAKARYA 9°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu gece ve sabah saatlerinde yağmurlu

EGE

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerinin gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



A.KARAHISAR 3°C, 8°C



Çok bulutlu, yağmurlu, bu gece ve sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli



IZMIR 10°C, 16°C



Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



KÜTAHYA 2°C, 10°C



Çok bulutlu, yağmurlu, bu gece ve sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli



MANISA 6°C, 13°C



Çok bulutlu, yağmurlu, bu gece ve sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerinin gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya, Burdur ve Isparta çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.



ADANA 10°C, 16°C



Parçalı ve çok bulutlu,

ANTALYA 10°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli olması bekleniyor.



HATAY 10°C, 13°C



Parçalı ve çok bulutlu,



ISPARTA 4°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus bekleniyor.



ANKARA 3°C, 10°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, sabah saatlerinde puslu



CANKIRI 2°C, 9°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, sabah saatlerinde puslu



ESKISEHIR 3°C, 9°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, sabah saatlerinde puslu

KAYSERİ 2°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, Düzce ve Bolu çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.



BOLU 3°C, 9°C



Çok bulutlu, bu gece ve sabah saatlerinde sis ve puslu, Pazartesi sabah saatlerinden sonra yağmurlu



DÜZCE 9°C, 14°C



Çok bulutlu, bu gece ve sabah saatlerinde sis ve puslu, Pazartesi sabah saatlerinden sonra yağmurlu



KARABÜK 5°C, 11°C



Çok bulutlu, bu gece ve sabah saatlerinde sis ve puslu



ZONGULDAK 13°C, 14°C



Çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Pazartesi sabah saatlerinden sonra Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



AMASYA 4°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu



GİRESUN 10°C, 16°C



Parçalı ve çok bulutlu



SAMSUN 11°C, 17°C



Parçalı ve çok bulutlu



TRABZON 10°C, 17°C



Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Hakkari çevrelerinde yoğun olmak üzere bölgenin doğu kesimlerinde ve yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar; diğer yerlerde yağmur şeklinde gerçekleşmesi bekleniyor. Bölge genelinde yer yer sis ve pus ile birlikte yer yer buzlanma ve don bekleniyor.



ELAZIĞ 2°C, 5°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu



ERZURUM -5°C, 1°C



Parçalı ve çok bulutlu, (Pazartesi) sabah saatlerinden sonra kar yağışlı



HAKKARİ -3°C, 2°C



Parçalı ve çok bulutlu, (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra yoğun olmak üzere kar yağışlı



KARS -7°C, 0°C



Parçalı ve çok bulutlu, (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Diyarbakır ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



ADIYAMAN 7°C, 8°C



Parçalı ve çok bulutlu,

DIYARBAKIR 4°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı



GAZIANTEP 6°C, 8°C



Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı



KİLİS 8°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Pazartesi sabah saatlerine kadar Batı Akdeniz’de kuvvetli fırtına, Doğu Akdeniz’in doğusu ile açıklarında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğudan, (Pazartesi) sabah saatlerinde kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), doğusu ile (Pazartesi) öğle saatlerinde geneli doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz’de doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), akşam saatlerinde batısı güneydoğudan ve Pazartesi öğle saatlerinde batısı kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, yer yer 2,5m, Görüş: İyi.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi, pus anında orta; sis anında zayıf.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar Muğla kıyıları kuvvetli olmak üzere, Pazartesİ sabah saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (30-50 km/sa), Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan, akşam saatlerinde güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), açıkları kuzeybatıdan, akşam saatlerinde güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, açıkları yer yer 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta; kuvvetli yağış anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: : Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren doğusu kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de doğu ve güneydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), gece saatlerinde doğusu 6 ila 8 (50-75 km/sa), akşam saatlerinde geneli 9 (90 km/sa), Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğudan, sabah saatlerinden itibaren açıkları güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), yarın (Pazartesi) sabah saatlerine kadar doğusu ile açıkları doğudan 7 (75 km/sa) kuvvetinde Dalga: 1,5 ila 2,5m, batısı yarın (Pazartesi) sabah saatlerine kadar 3,5 ila 4,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta; kuvvetli yağış ve fırtına anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan, doğusu ile sabah saatlerinden itibaren geneli kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.


Yorumlar