Anasayfa /  Hava durumu

Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı! Yurt genelinde hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji yurt genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediyor. Kimi yerler yağmur ve sağanak, kimi yerlerde ise kar yağışı olacak.

Abone ol
Abone ol 09 Aralık 2018 09:24

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son hava durumudeğerlendirmesine göre bugün yurtta yağışlı havanın etkili olacağı tahmin ediliyor. Sağanak yağışların genellikle Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu ile Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Erzurum, Kars ve Iğdır il çevrelerinde etkili olması bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağanak olarak görülmesi beklenen yağışların Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

Sağanak yağışların öğle vaktinden sonra ve akşam saatlerinde Muğla ile Aydın'ın kıyı ilçelerinde akşam ve gece saatlerinde ise Antalya'nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bkeleniyor.

Yurdun iç ve doğu bölgelerinde ise yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteorolojiden alınan bilgilere göre yurdun hava sıcaklığı ise kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artması beklenirken diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar, yurt genelinde genellikle güney ve güneydoğu, batı kesimlerde yer yer güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

YURTTA HAVA DURUMU NASIL?

Marmara Bölgesi'nde bugün hava durumunun parçalı ve çok bulutlu olması beklenirken batısı ile öğleden itibaren bölge genelinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Ege Bölgesi'nde bugün havanın parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. Bölgede kıyı kesimleri ile öğleden itibaren bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde Muğla ile Aydın'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi'nde hava durumunun bugün parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra kıyı kesimi ile akşam ve gece saatlerinde bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam ve gece saatlerinde Antalya'nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Hatay'da sis, bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu BÖlgesi'nde bugün havanın gün içerisinde parçalı zamanla çok bulutlu olması bekleniyor. Bölgede akşam saatlerinde Eskişehir ve Çankırı, gece saatlerinde bölgenin batısı ile Yozgat, Kırşehir, Nevşehir ve Aksaray çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Karadeniz Bölgesi'nde bugün havanın genelli parçalı zamanla çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Batı Karadeniz'de akşam ve gece saatlerinde bölge genelinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz'de ise gece saatlerinde Çorum çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava durumunun parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneydoğusu ile Erzurum, Kars ve Iğdır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle kar, Iğdır, Muş ve Şırnak çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte, kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bugün havanın parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde batısı, gece saatlerinde bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE HAVA DURUMU

Meteorolojide alınan verilere göre İstanbul'da bugün hava durumunun parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurun etkili olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının ise 13 derece olması bekleniyor.

Ankara'da bugün hava durumun parçalı zamanla çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Başkentte akşam saatlerinde kuzey ilçeleri, gece saatlerinde ise il genelinde yağmurun etkili olması bekleniyor. Günün en yüksek sıcaklığı ise 10 derece olması bekleniyor.

İzmir'de ise havanın bugün çok bulutlu ve sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Günün en yüksek sıcaklığı ise 14 derece olması bekleniyor.


Yorumlar