Anasayfa /  Hava durumu

Meteoroloji uyardı: Hava durumu hızla değişecek!

Yurtta etkili olan karlı hava bu akşamdan itibaren batıdan itibaren terk edecek. Meteoroloji tahminlerine göre hava sıcaklığı yükselecek. İşte hava durumu..

Abone ol
Abone ol 08 Ocak 2019 10:45

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava durumu tahminlerine göre karlı ve soğuk hava gidiyor. Yurtta son bir haftadır mevsim normalleri altında seyren sıcaklığın yarından itibaren hava sıcaklığının mevsim normalleri civarına çıkacağı tahmin ediliyor.

Meteorolojinin açıkladığı tahminlere göre hava sıcaklıkları yurt genelinde ılık ve yağışlı hava ile birlikte hızla artacağı belirtiliyor. İstanbul'da bugün 3 derece olan sıcaklığın yarından itibaren yükselerek perşembe günü 12 derece çıkacağı belirtilirken hava durumunun ise yağmurlu olacağı tahmin ediliyor.

KAR YAĞIŞININ SON GÜNLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumudeğerlendirmesine göre bugün kar yağışının Amasya, Tokat, Çorum'un doğu ilçeleri, Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari ve Şırnak ile Malatya, Tunceli, Erzurum ve Van'ın güney ilçelerinde yoğun şekilde etkili olması bekleniyor. Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun da yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ülkemizde bugün hava sıcaklığının batı ve iç kesimlerde mevsim normallerinin altında, doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİK UYARILAR

Samsun, Ordu ve Gaziantep illerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur beklenirken Adana, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Şanlıurfa'da kuvvetli yağmur ve sağanak yağışın etkili olacağından yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgili kurumların dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıldı.

Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Amasya, Tokat, Çorum'un doğu ilçeleri, Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari ve Şırnak ile Malatya, Tunceli, Erzurum ve Van'ın güney ilçelerinde yoğun kar yağışı uyarısında bulunan Meteoroloji yetkilileri, ilgili kurumları ve vatandaşları yaşanabilecek çığ tehlikesi, buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar vb. durumlara karşı uyardı.

YARINDAN SONRA YURTTA SICAKLIKLAR HIZLA ARATACAK

Meteoroloji tahminlerine göre yarından sonra hava sıcaklıkları ılık ve yağışlı hava ile birlikte aratacağı belirtiliyor. Artan hava sıcaklıklarına yurdun batı kesimlerinde yağmur etkili olması beklenirken doğu ve iç kesiminde parçalı bulutlu havanın etkili olacağı tahmin ediliyor.


Yorumlar