Anasayfa /  Hava durumu

Meteoroloji son 5 günlük hava durumu ! İstanbul dahil 4 il için kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji son 5 günlük raporu yayınladı! Hafta boyunca sağanak yağış devam edecek! Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika hava durumu açıklamasına göre, Pazartesi bugün itibarıyla başta İstanbul ve Marmara Bölgesi olmak üzere yurdun birçok bölgesinde sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji'nin İstanbul için yaptığı uyarıda saat verilerek vatandaşların sel baskınlarına karşı dikkatli olunması istendi. Meteoroloji'den alına 5 günlük hava durumu raporu haberimizde

Abone ol
Abone ol 10 Eylül 2018 10:02

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bu hafta için hava tahmin raporları sağanak yağışın Marmara Bölgesi ve Karadeniz’in batısından başlamak üzere yurdun birçok köşesinde etkili olacağını gösteriyor.

SAĞANAK VE GÖK GÜRÜLTÜLÜ YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya, Afyonkarahisar, Bolu, Karabük, Muş ve Bingöl çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde geçeceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN İSTANBUL İÇİN UYARI: SU BASKINLARINA DİKKAT

Meteoroloji, İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yarın (bugün) sabah saatlerinden itibaren İstanbul il genelinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli (20-40 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

(Uyarının geçerli olduğu saatler 06.00-12.00)

3 KENTTE DAHA KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre, sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Trabzon ve Giresun çevrelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın öğle saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Ani sel, su baskını ve heyelan riski gibi olumsuzluklara karşı bölge halkına dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

Ulaşımda aksamalar yaşanabileceği belirtildi.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU


Yorumlar