Anasayfa /  Hava durumu

Kar, Yağmur, Soğuk! Günlerce Sürecek

Artık kış geldi! Son dakika ölçümlerine göre hava sıcaklıkları giderek düşüyor ve yurdun büyük bölümüne yağışlı hava hakim oluyor. Havanın soğumasıyla birlikte doğu illerimizde kar yağışı bekleniyor.

Abone ol
Abone ol 14 Kasım 2018 10:22

Kış yavaş yavaş kendini göstermeye başlıyor. Meteoroloji’den alınan son bilgilere göre yurdun doğusundan giriş yapacak olan soğuk hava dalgası, özellikle Doğu Anadolu Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde kar yağışına sebep olacak. Yurdun tümünde hava sıcaklıkları hızla düşecek.

BATI YAĞMUR, DOĞU KAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevreleri ile hafif olmak üzere Batı Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çankırı ve Çanakkale’nin doğu kesimleri ile Balıkesir ve Bursa’nın kuzey ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışlar; Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in kıyı kesimleri, Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Batman, Siirt, Şanlıurfa’nın ve Elazığ’ın doğusunda kuvvetli yağmur ve sağanak (30-60 Kg/m2), Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane’de kuvvetli kar, Bingöl, Bitlis, Muş, Erzincan’ın ve Tunceli’nin doğusunda kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, 1500 m ve üzeri rakımlı yerlerde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

SAĞANAK UYARISI GELDİ

Yağışlar; Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in kıyı kesimleri, Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Batman, Siirt, Şanlıurfa’nın ve Elazığ’ın doğusunda kuvvetli yağmur ve sağanak (30-60 Kg/m2) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


Yorumlar