Anasayfa /  Hava durumu

Antalya felaketi yaşamaya devam ediyor! Fırtına nedeniyle otobüs devrildi: Yaralılar var

Antalya fırtına felaketini yaşamaya devam ediyor. Geçtiğimiz akşam başlayan yağış ve fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Önce fırtına nedeniyle çatıdan uçan parçaların başına çarpması nedeniyle 13 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti. Daha sonra Antalya'nın Kemer ilçesinde denizde oluşan hortum, Ayla Akın'a ait park halindeki aracı Ağva Deresi'ne uçtu. Vinç yardımıyla dereden çıkarılan araçtan anne Ayla Akın yaralı kurtuldu, 20 yaşındaki kızı Buse Acar ise hala kayıp ve arama çalışmaları devam ediyor. Bugün Antalya'nın Kumluca ilçesinde sabah saatlerinde çıkan hortum, tarım alanları ve seraları vurdu. Hortumun savurduğu konteynerdeki Suriyeli anne, baba ve 3 çocuğu yaralandı. Yine bugün gelen son dakika haberine göre ise Fırtına nedeniyle otobüs devrildi ve yaralılar var...

Abone ol
Abone ol 26 Ocak 2019 11:41


Antalya Havalimanı apronunda hortum nedeniyle 1 otobüs ve 1 minibüs devrildi. NTV'ya konuşan Antalya Valisi 2 uçakta hasar oluştuğunu ve 12 kişinin yaralandığını söyledi.

Antalya'da şiddetli fırtına etkili olmaya devam ediyor.

Son olarak Antalya Havalimanı'nı hortum vurdu.

Hortum nedeniyle 1 otobüs, 1 minibüs ve bir merdiven devrildi. 2 uçakta ve bir polis helikopterinde hasar olduğu bildirildi. 

NTV canlı yayınına telefonla bağlanan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, şunları söyledi:

"1 otobüs, 1 minibüs ve bir merdiven devrildi. 2 uçakta ve bir polis helikopterinde de hasar var. Şu ana kadar 12 yaralı hastanelere sevk edildi. Hayati tehlikesi yok. Havalimanı şu anda hava trafiğine açık. Hasarları hızlı bir şekilde giderilmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza uyarıda bulunmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz. Mal ve can kaybı olmadan süreçleri birlikte yönetelim. Olumsuz hava koşullarının azalarak devam etmesini bekliyoruz." 





ANTALYA FIRTINA FELAKETİNİ YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR!

 Antalya'da hortum can aldı

Antalya'da dün akşam başlayan yağış ve fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Ağva deresi yükseldi, ulaşımda aksamalar meydana geldi. Bazı ilçelerde dolu etkili oldu. Fırtına nedeniyle çatıdan uçan parçaların başına çarpması nedeniyle 13 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti.

Antalya'da dün akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak, devam fırtına ve yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle kent genelinde çok sayıda ağaç ve tabela devrildi. Konyaaltı ile Kepez ilçelerindeki bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Konyaaltı Sahili Akdeniz Bulvarı'na ise dev dalgalar ulaştı. Fırtına nedeniyle dev dalgalar, dalgakıranları döverken, turistler de dikkatle izledi. Sahil kenarında bulunan işletmelerin şemsiye ve masaları fırtınada yola savruldu. İlçede Çakırlar Mahallesi ile Hurma Mahallesi'ni birbirine bağlayan köprü, su seviyesi artınca yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Konyaaltı'na bağlı Altınkum Mahallesi'ndeki kreşin ise fırtına nedeniyle çatısı uçtu. 

KEMER'DE DOLU ETKİLİ OLDU, AĞVA DERESİ YÜKSELDİ



Kemer ilçesinde dün saat 22.00'de başlayan yağmur ve rüzgar etkisini sürdürürken, Kuzdere Mahallesi'nin Kesmeboğazı mevkisinde dolu yağışı görüldü. Geçen yıl 16 Aralık'ta taşarak sele neden olan Ağva Deresi'nin yeniden taşma noktasına gelmesi, bölge sakinlerini tedirgin etti. Yağış nedeniyle Kemer Belediyesi ekipleri yollarda çalışma başlattı. Sel felaketi yaşanmaması için önlemler alındı. 



Yağışın akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenirken, yayla bölgesindeki vatandaşlar da yağmur nedeniyle olası olumsuzluklara karşı uyarıldı.



KARAYOLUNA KAYA PARÇASI DÜŞTÜ



Korkuteli- Antalya karayolunun Cehennem Deresi mevkisinde yola kaya parçası düştü. Sabaha karşı yaşanan olayın ardından trafiğin tek şeritten sağlandığı karayolunda önlem alındı. Kaya parçasının kaldırılması için çalışma başlatıldı. 

KAMYONET, RÜZGARDA DEVRİLDİ



Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Yeşilköy Mahallesi'nde, şiddetli rüzgar etkili oldu. Toptancı Hali'nde, saat 12.00 sıralarında, Durmuş Kartın'a ait, park halindeki 07 SCA 94 plakalı kamyonet, şiddetli rüzgarın etkisiyle yan yattı. Bu sırada boş olan kamyonet, çevredekilerin yardımıyla düzeltildi. Yeşilköy Mahallesi'nde yaklaşık 20 dönüme yakın seranın plastik örtüsü de şiddetli rüzgar nedeniyle yırtıldı. Bölgede şiddetli rüzgarın etkisini sürdürdüğü kaydedildi.



KORKUTELİ'DE DOLU YAĞDI



Öte yandan Korkuteli'ne bağlı Bayatbademleri Mahallesi'nde, dolu ve şiddetli yağmur etkili oldu. Bölgedeki bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları meydana geldi. Şiddetli yağış nedeniyle biriken sular, mahalleye giden yolu ulaşıma kapattı. İş makineleriyle bölgeye yönlendirilen Korkuteli Belediyesi ekipleri, çalışmaya başladı. Belediye Başkanı Hasan Ali İrban da inceleme yapmak üzere bölgeye geçti. 



SERALAR ZARAR GÖRDÜ



Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Yeşilköy Mahallesi'nde şiddetli yağmur ve fırtına seralara zarar verdi. Bölgedeki elektrik direkleri devrilirken, Mahalle Muhtarı Mustafa Kartın, yaklaşık 20 dönüme yakın serada zarar olduğunu söyledi. Kınık Mahallesi'nde de bazı seraların örtüsünü yırtan rüzgar ve fırtına, telefon tellerini kopardı. 

HORTUM VURDU



Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerinde oluşan hortumlar, yerleşim yerleri ile tarım ve sera alanlarına zarar verdi.



Kumluca ilçesine bağlı Kum Mahallesi'nde saat 13.30 sıralarında denizde başlayan hortum, Narenciye Mahallesi'ne kadar, yaklaşık 5 kilometre karada ilerledikten sonra kayboldu. Bölgedeki bazı yerleşim yerleri, tarım ve sera alanlarının zarar gördüğü belirtildi. Hortum nedeniyle Kumluca Belediyesi Karatepe Spor Tesisleri'nin çatısı uçtu. Antalya- Kumluca karayolu, uçan çatı parçaları nedeniyle ulaşıma kapandı. Bölgeye Kumluca Belediyesi, itfaiye, 112 ve elektrik dağıtım şirketi ekipleri yönlendirildi.



FİNİKE'DE DOLUNUN ARDINDAN HORTUM ÇIKTI



Finike ilçesinde de yaklaşık 15 dakikalık dolu yağışının ardından hortum oluştu. Sahilkent Mahallesi'nden denizde başlayan hortum, karada bir süre ilerledikten sonra kayboldu. Hortumun bölgedeki tarım alanlarında ve yerleşim yerlerinde zarara yol açtığı kaydedildi.

HORTUM CAN ALDI

Antalya'nın Kumluca İlçesinde fırtına nedeniyle çatıdan uçan parçaların başına çarpması nedeniyle 13 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti.

Antalya Kemer'de hortum dehşeti! Buse Acar'dan haber yok

Antalya'nın Kemer ilçesinde denizde oluşan hortum, Ayla Akın'a ait park halindeki aracı Ağva Deresi'ne uçtu. Vinç yardımıyla dereden çıkarılan araçtan anne Ayla Akın yaralı kurtuldu, 20 yaşındaki kızı Buse Acar ise hala kayıp





Olay yerine gelen acılı baba Ahmet Acar, olaydan bir süre önce yaptığı telefon görüşmesinde eşini ve kızını yola çıkmamaları konusunda uyardığını söyledi.

Hortumda kaybolan Buse ile ilgili acı gerçek!

HORTUMA YAKALANDILAR

Antalya’nın Kemer ilçesinde saat 15.00 sıralarında manzara seyretmek için evinden çıkan Ayla Acar ile kızı Buse Acar (20), Kuzdere Mahallesi Kemer Küçük Sanayi Sitesi önüne geldiği sırada hortuma yakalandı.

GÖZLERDEN KAYBOLDU

Ayla Acar’ın kullandığı otomobil, hortumun etkisiyle Ağva Deresi’ne uçtu. Vatandaşların müdahalesi ile anne araçtan çıkartılırken, 20 yaşında Buse Acar ise gözlerden kayboldu.

ARAMA ÇALIŞMASI BAŞLATTI

Genç kızı aramak için bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Bölgeye Buse’yi bulmak için AFAD, UMKE ve Sahil Güvenlik ekipleri havadan, karadan ve dalgıçlarda dere içerisinden arama çalışması başlattı. Yaralanan Ayla Acar, Kemer Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

VALİ BİLGİ ALDI

Antalya Valisi Münir Karaloğlu da, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan ile birlikte bölgeye gelerek çalışmaları yerinde inceleyip bilgi aldı.

BABA ACAR GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Derede bulunan otomobil ise vinç yardımıyla dereden çıkartıldı. Bu sırada olayın gerçekleştiği sanayi sitesinde esnaf olan Ahmet Acar’ın şok içerisinde olduğu gözlendi. Kemer Kaymakamlığını vekaleten yürüten Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten Baba Acar’ı sakinleştirmeye çalıştı.

“BURAYA GELME DEMİŞTİM”

Olay öncesi eşiyle telefonla görüştüğünü anlatan Acar, “Ona, buraya gelme’ dedim. Ben dört duvar arasında kapalı kaldım, gidip denizde dalgaları seyredeceğim’ demişti” dedi.

OĞLUNU DA TRAFİK KAZASINDA KAYBETMİŞ

Bölgede Üniversite öğrencisi Buse Acar’ı arama çalışmalarına havanın kararması nedeniyle ara verilirken, 2 çocuk babası Acar’ın yıllar önce oğlunu trafik kazasında kaybettiği öğrenildi. Kayıp Buse'yi arama çalışmalarına ise sabahın ilk ışıklarıyla devam edileceği belirtildi.

Antalya'da hortum: Çok sayıda yaralı var

Kumluca' ilçesinin Salur Mahallesi'nde bugün saat 07.30 sıralarında şiddetli yağış sonrası hortum çıktı. Bölgedeki seralar ve tarım alanlarını vuran hortum, maddi zarara yol açtı. Hortum, tarım işçisi Suriyeli anne ve babayla 3 çocuğunun bulunduğu konteyneri de savurdu.

İhbar üzerine bölgeye sağlık ekipleri yönlendirildi. Yaralanan 5 kişilik aile, sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından Kumluca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.










Yorumlar