Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Hastaneler, Belediyeler, Valilikler ve EGM TYP Kapsamında Personel Alımı Yapılacak

Kamu kurum ve kuruluşları bünyelerinde geçici süreli görevlendirmek üzere TYP personel alımı gerçekleşecek.

Abone ol
Abone ol 17 Nisan 2019 20:37

İŞKUR üzerinden TYP kapsamında personel alımları farklı şehirlerde ve ilçelerde yapılmakta.

TYP PERSONEL ALIM İLANLARI

Devlet kurumları tarafından yayımlanan TYP personel alım ilanları 6 şehir ve 40'dan daha çok ilçe için yayımlandı. Bu il ve ilçelerde, kamu kurumlarına bağlı olarak faaliyet gösteren birimler ilgili uygulama alanları için personellere ihtiyaç duyuyorlar.

Bu kapsamda yaz döneminin yaklaşmasıyla birlikte kamu kurumları çok sayıda TYP personel alımı gerçekleştirecek.

TYP alımları için yayımlayan kamu kurumlarının bulunduğu şehirler; Van, Bingöl, Trabzon, Muğla, Burdur, Aydın.

TYP UYGULAMA ALANLARI

İŞKUR üzerinden toplum yararına program kapsamında çok sayıda alım gerçekleşecek.

Bu pozisyonlar geçici statülü olup işe alınan adaylar aşağıda yer alan uygulama alanlarında faaliyet gösteriyor. Çevre temizliği, Kamusal altyapının yenilenmesi, Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, Ağaçlandırma, Park düzenlemeleri, Vadi ve dere ıslahı, Erozyon engelleme çalışmaları.

TYP PERSONEL ALIMI YAPACAK OLAN KURUMLAR

Türkiye İş Kurumu aracılığıyla adaylara duyurulan Toplum Yararına Program personel alımları onlarca kamu kurumu tarafından yayımlanıyor. Kamu kurumlarının alt birimleri, mahalli kurumlar, mahalli kurumlara bağlı birimler, bakanlıklar ve bakanlıklara bağlı birimler.

Bu kurumlar; İl Sağlık Müdürlükleri, il emniyet müdürlükleri, Hastaneler, Adliyeler, Müftlükler, Orman İşletme, İl Orman Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Adliyeler, Belediye Başkanlıkları, İl Sosyal Hizmet Müdürlükleri, kaymakamlıklar, valilikler, müftülükler, belediye başkanlıkları, il çalışma müdürlükleri,

BAŞVURU KOŞULLARI

TYP personel alım ilanlarına başvuru yapacak adaylar başvurularını İŞKUR üzerinden yapacaklar. Adaylar başvurularını yapmadan önce ise TYP ilanları için belirlenen tüm koşulları sağlamak zorundalar.

TYP işçi adaylarının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve Türkiye İş Kurumu'na kayıtlı işsiz olması gerekiyor.

İŞKUR'a üye olmanın yanı sıra adayların 18 yaşını tamamlamış olmaları diğer bir koşul. Bu koşulların dışında adayların emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç), TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak ve talep edilen yaş aralığında olmak, şartlarına haiz olması isteniyor.

BAŞVURULAR İŞKUR MÜDÜRLÜKLERİNE

Toplum Yararına Program kapsamında yayımlanan personel alım ilanlarına adaylar yoğun ilgi gösteriyor. Adaylar başvuru için iki yol tercih edebilir. Birincisi İŞKUR'un web sayfası üzerinden elektronik başvuru. İkincisi ve en çok tercih edileni İŞKUR Müdürlükleri aracılığıyla şahsen başvuru.

İLANLARA DAİR DETAYLAR

Aşağıda yer alan bağlantı üzerinden TYP İş İlanları Arama sayfası açın.

Bu sayfada hiçbir alanı doldurmanıza gerek yok. Sol üstte yer alan Ara butonuna basmanız yeterli. Bu sayede yayımlanan tüm personel alım ilanlarına ulaşabilirsiniz.

TYP personel ilanlarına ulaşmak için TIKLAYIN


Yorumlar