Anasayfa /  Politika /  Saadet partisi

Hasan Bitmez öldü mü? Hasan Bitmez kimdir ve son sözleri neydi?

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, geçtiğimiz gün TBMM'de konuşmasına yaptıktan sonra kürsüde kalp krizi geçirmiş ve yere yığılmıştı. Hastanede tedavi altında bulunan Hasan Bitmez hayatını kaybetti. Peki Hasan Bitmez kimdir ve Hasan Bitmez son sözleri ne oldu?

Abone ol
Abone ol 14 Aralık 2023 14:55

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez öldü mü? Hasan Bitmez kimdir ve son sözleri neydi? TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında Dışişleri Bakanlığı bütçesi hakkında konuşan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, aniden rahatsızlanarak kürsüde yere yığıldı.

Yere düşerken başını yaralayan Bitmez'e hemen kalp masajı yapıldı. İYİ Partili doktor vekil Turhan Çömez'in ilk müdahalesi sonrasında Bitmez, Bilkent Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bitmez'in iki günlük yoğun bakım mücadelesinin ardından yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Hasan Bitmez'in son sözleri neydi?

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, TBMM'de kürsüde konuşmasını bitirirken Sezai Karakoç'un 'Onlar Sanıyor Ki' şiirinden alıntı yapmıştı.

"Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki, biz sussak, tarih susmayacak.Tarih sussa, hakikat susmayacak. Onlar sanıyorlar ki, bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar, vicdan azabından kurtulsalar, tarihin azabından kurtulamayacaklar. Tarihin azabından kurtulsalar, Allah'ın gazabından kurtulamayacaklar."

 

 

Hasan Bitmez kimdir?

Hasan Bitmez, 1969 yılında Giresun'un Alucra ilçesinde doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Gebze İmam-Hatip Lisesi'nden mezun oldu ve El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesi'nde eğitimini sürdürdü.

Sivil toplum alanında önemli görevler üstlenen Bitmez, Milli Gençlik Vakfı'nın çeşitli kademelerinde görev aldı. GİLMDER'in (Gebze İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği) kurucuları arasında yer alıp bir dönem başkanlık yaptı. Ayrıca, IYFO'nun (International Youth Form) kurucularından biri olarak genel başkanlık görevini üstlendi.

 

Ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli kuruluşlarda aktif rol alan Bitmez, İslami yapılanmaların yönetiminde bulundu ve insanî yardım çalışmalarını Saadet Partisi ve Cansuyu Yardımlaşma Derneği aracılığıyla birçok ülkeye taşıdı.

Siyasi kariyeri boyunca Refah Partisi Gebze İlçe Teşkilatı'nda başladığı çalışmalarını Fazilet Partisi ve Saadet Partisi'nde sürdürdü. Saadet Partisi Genel Merkezi'nde çeşitli görevler üstlendikten sonra Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı gibi önemli pozisyonlarda bulundu.

Bitmez, evli ve bir çocuk babasıydı. Arapça ve İngilizce dillerini bilen Bitmez, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde 28. Dönem Kocaeli Milletvekili seçilmişti.

TBMM'de yaşadığı rahatsızlık sonrasında Bilkent Şehir Hastanesi'nde tedavi gören Bitmez, 14 Aralık 2023'te hayatını kaybetti.

Yorumlar