Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Hakkında soruşturma başlatılan Fatih Altaylı'ya yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı

Hakkında iki ayrı soruşturma başlatılan gazeteci Fatih Altaylı, savcılığa ifade vermek için İstanbul Adliyesi'ne geldi. Prof. Dr. Celal Şengör de Altaylı'ya destek olmak için adliyedeydi. Fatih Altaylı'ya yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı getirildi.

Abone ol
Abone ol 05 Ocak 2024 12:30

Hakkında soruşturma başlatılan Fatih Altaylı'ya yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı

İstanbul'da üniversite öğrencisi Ege Akersoy, 1 Ocak'ta Filistin için düzenlenen mitingin ardından elinde hilafet bayrağı taşıdığı iddia edilen İsmail Aydemir adlı şahsa yumruk atmıştı. Fatih Altaylı ise sosyal medya hesabından herhangi bir olayı veya kişiyi işaret etmeden "Eline sağlık" şeklinde paylaşım yapmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Altaylı hakkında "suçu ve suçluyu övme" ile "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" iddiasıyla resen soruşturma başlatarak Altaylı'yı ifade vermeye çağırdı.

CELAL ŞENGÖR DE DESTEK İÇİN ADLİYEDE
Fatih Altaylı, bu sabah erken saatlerde ifade vermek üzere İstanbul Adliyesi'ne geldi.

Prof. Dr. Celal Şengör de, Altaylı'ya destek olmak için adliyeye geldi.

YURTDIŞI YASAĞI VE ADLİ KONTROL
Altaylı, ifadesinin ardından yurt dışına çıkış yasağı ve imza şeklindeki adli kontrol talebiyle İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebini uygun bularak Altaylı hakkında yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı getirdi.

 

 

Etiketler Fatih Altaylı
Yorumlar