Anasayfa /  Spor

Hakan Ünsal : Rövanş maçı daha kolay geçecek

Hakan Ünsal : Rövanş maçı daha kolay geçecek

Abone ol
Abone ol 10 Mart 2016 22:58

Hakan Ünsal Fenerbahçe-Braga maçınına ilişkin ilginç değerlendirmelerde bulundu. Braga'nın çok dengeli bir oyun sergilediğini belirten Ünsal, 1-0'lık galibiyetin sarı lacivertlilerin işini çok kolaylaştırdığını, rövanş maçının çok daha kolay geçeceğini savundu.

Hakan Ünsal'ın maç sırasında yaptığı yorumlar şöyle:

0-30 DAKİKA: FENERBAHÇE 2 ŞEKİLDE GOL ATABİLİR

İlk 30 dakika itibariyle Fenerbahçe ne oyuncusuyla ne de taraftarıyla varlığını çok net hissettiremedi. Bunun sebebi ise karşısında dengeli ve panik yapmayan bir takım olması. Fenerbahçe'nin son haftalarda en büyük silahı hızlı hücumlardı. Özellikle de Volkan Şen bu işi çok iyi yapıyordu. Ancak, Volkan başta olmak üzere bütün hızlı ve iş bitirici adamlara yakın oynuyorlar. Volkan Şen doğru dürüst top bile alamadı. Fenerbahçe orta sahası baskı altında kaldığı için sürekli yana, geriye ya da uzun toplarla oynamak zorunda kaldı. İlk yarım saatte bütün senaryo Braga'nın istediği şekilde gelişti. Braga'nın defolarını da göremiyoruz çünkü sakin kalıp iyi çıkıyorlar. Fenerbahçe'nin gol atabilmesi için 2 yol var. Ya duran toptan ya da uzaktan şutla sonuca gidebilirler...

30-45. DAKİKA: MAÇIN KİLİT İSMİ VAN PERSIE

İlk yarının son 15'lik diliminde de fazla değişen bir şey olmadı. Fenerbahçe, orta sahada tıkandı. Böyle olunca Van Persie maçın en kilit adamı konumuna geldi. Fenerbahçe'de şu an itibariyle orta saha ile hücum arasında koordinasyonu yapacak bağlantı aparatı yok. Diego olmadığı için ekstra işler yapacak birine ihtiyaç var. Sahadaki oyuncular içinde bu tanıma en çok uyan isim Van Persie...

45-70. DAKİKA: PEREIRA BÜYÜK HATA YAPTI

İkinci yarıda Nani'nin oyuna alınması doğru ama çıkan adam yanlıştı. Pereira burada büyük hata yaptı. Çıkması gereken oyuncu Volkan Şen değil Alper'di. Volkan-Nani ikilisi kanatları en doğru şekilde kullanabilirdi.

Maçın Braga'nın istediği şekilde gitmesinin sebebi, iki takımın santrforları... Fenerbahçe'de Robin van Persie top tutamazken, diğer tarafta Ahmed Hassan ya top tutuyor ya da Bruno Alves ve Kjaer'e baskı yaparak sarı lacivertlilerin oyun kurmasını engelliyor.

75. dakikadan itibaren doğal bir baskı başlayacak. Braga skoru korumaya çalışacak, Fenerbahçe ise gol arayacak. İşte bu dakikalarda Siva'ya dikkat. Çünkü çok hızlı ve etkili bir oyuncu.

71-90. DAKİKA: MAÇIN EN İYİSİ MEHMET TOPAL GOLÜ ATTI

Daha önce de ifade ettiğimiz gibi Fenerbahçe'nin kazanabilmesi için ekstra bir performansa ihtiyacı vardı. O performans da sahanın en iyisi Mehmet Topal'dan geldi. Mehmet Topal gerçekten güzel futboluna yakışan bir gol attı. Fenerbahçe bu skorla turu geçmiş diyebiliriz. Zira sarı lacivertliler sahip oldukları defans anlayışıyla yenilmesi çok zor bir takım. Hele bir de hızlı hücumlara iyi çıkarsa, turu rahatlıkla alıp gelir.

Etiketler Hakan Ünsal
Yorumlar