Anasayfa /  Foto Galeri

Hakan Peker kimdir? Albümleri ve şarkıları nelerdir?

Hakan Peker kimdir? Albümleri ve şarkıları nelerdir? sorusu magazinseverler tarafından araştırılıyor. 1963 yılında İstanbul'da doğan Hakan Peker, çocukluk yıllarından beri tam bir dans tutkunuydu. Gençliği, discolarda geçen Peker, Seyyal Taner ve Deniz Erkanat 'ın dansçısı olarak profesyonel çalışmalar yaptı. İşte ünlü sanatçı Hakan Peker'in hayatı...

Hakan Peker kimdir? Albümleri ve şarkıları nelerdir? - Sayfa 1

Hakan Peker, maazin gündemini takip edenler tarafından merak konusu oldu. Peki Hakan Peker kimdir? 58 yaşında olan ünlü sanatçı 1981 yılında Türkiye Dans Yarışması’nda birinci oldu. Hakan Peker için dans önemliydi, ama en büyük hayali, ismini şarkıcı olarak da duyurmaktı. İşte Hakan Peker hakkında merak edilenler…

Hakan Peker kimdir? Albümleri ve şarkıları nelerdir? - Sayfa 2

HAKAN PEKER KİMDİR?

1963 yılında İstanbul’da doğdu. Çocukluk yıllarından beri tam bir dans tutkunuydu. Gençliği, discolarda geçti. Seyyal Taner ve Deniz Erkanat ‘ın dansçısı olarak profesyonel çalışmalara başladı.

Hakan Peker kimdir? Albümleri ve şarkıları nelerdir? - Sayfa 3

1981 yılında Türkiye Dans Yarışması’nda birinci oldu. TRT’ nin eğlence programlarında ve çeşitli yurtiçi ve yurtdışı konser organizasyonlarında yer aldı. Hakan Peker için dans önemliydi, ama en büyük hayali, ismini şarkıcı olarak da duyurmaktı.

Türk Sanat Müziği ve Halk Müziği dinlerdi. Ama şarkıcılığını, dansçılığıyla da bütünleştirmek istiyordu. Sevdiği müzik türleri bunun için uygun değildi. O da Pop Müziği söylemeye karar verdi.

Hakan Peker kimdir? Albümleri ve şarkıları nelerdir? - Sayfa 4

1989 yılında ilk albümü piyasaya çıktı. “Bir Efsane” ismini taşıyan albümle aynı ismi taşıyan çıkış şarkısı hit oldu. 1990 yılındada çıkardığı “Camdan Cama” adlı albümü, sanatçıya istediği basarıyı ve ünü getirdi. Albümlerinden elde ettiği başarıların ardından, Hakan Peker kendi prodüksiyon şirketini kurarak hem kendi albümlerini bu şirketten çıkarmaya başladı; hem de yeni sanatçıların müziğe kazandırılmasını sağladı.