Anasayfa /  Foto Galeri

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı ? Bakan açıkladı !

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili gelen soruya bakın ne cevap verdi.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı ? Bakan açıkladı ! - Sayfa 1

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17.00'de Bakan Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Toplantı koronavirüs tedbirleri kapsamında video konferans ile gerçekleşti. Bakan Koca, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Bir basın mensubunun "Sokağa çıkma yasağı sona erecek mi?" sorusuna yanıt veren Bakan Koca, "Bununla ilgili genel bir karar almadı. İllerdeki vaka durumlarına göre çeşitli kararlar alınabilir" cevabını verdi.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı ? Bakan açıkladı ! - Sayfa 2

"İKİNCİ DALGA BEKLEMİYORUZ"

Maske ve 1,5 metre mesafe uyulması gereken tedbirlerdir. Maske ve sosyal mesafeyi ihlal edenlere mesafeli yaklaşın. Biz Türkiye'de 2.dalga beklemiyoruz, tedbirlere uymaya devam edelim. Belirti göstermeyen birinden başkasına geçen hastalık bulaştığı kişide ciddi hastalıklar yaratabilir. AVM gibi kalabalık ortamlara gittiğinizde 3 saatten fazla kalmayın.Evimizin dışındaki hayatımızın adı kontrollü sosyal hayattır, uyulması gereken kurallara dikkat etmeliyiz. Son vaka tespit edilene kadar risk devam ediyor.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı ? Bakan açıkladı ! - Sayfa 3

65 YAŞ ÜSTÜ VE GENÇLERİN SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Sokağa çıkma kısıtlaması daha çok en son 15 ilimizde gerçekleşmişti. İllerdeki geçişlerin kısıtlandığı bir durumdu. Önümüzdeki dönemde hafta sonu ile ilgili genel bir düşünce yok.İl bazında, vakaların yayılımında değişiklik olursa her zaman karar almak mümkün olabilir. Bilim Kurulu'nda böyle bir öneresi oldu.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı ? Bakan açıkladı ! - Sayfa 4

Gerektiğinde iller bazında gündeme her zaman gelebilir. 65 yaş üstü ve gençlerimizle ilgili, en çok fedakarlık gösteren onlar oldu.Halen sokağa çıkmada kısıtlı olan büyüklerimizin haftada 1 gün, gençlerimizin de haftada 2 gün sokağa çıkma izni bulunuyor. Düzenleme ile ilgili önümüzdeki hafta gündeme gelmiş olur. Bir düzenleme yapılması gündeme gelmiş oldu. Önümüzdeki hafta netleşmiş olur. Büyüklerimizin ve gençlerimizin fedakarlığına son vermek, 53 milyon kişinin tedbirlere uymasıyla doğru orantılıdır.