Anasayfa /  Foto Galeri

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasını 'rezervasyonla' deldiler

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa çıma kısıtlamasını delmek isteyenler pes dedirten bir yol izledi. Kısıtlamayı delmek isteyen uyanıklar sahte rezervasyonlar ile yasağı deldi.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasını 'rezervasyonla' deldiler - Sayfa 1

Hızla artan vaka sayıları herkesi korkuturken, bazı uyanıklar yasakları delmek için çeşitli yöntemler buldu. Kovid önlemleri kapsamında bazı illerde cumartesi-pazar, bazılarında sadece pazar günü olan sokağa çıkma yasakları, sistemdeki boşluklardan faydalanılarak hiçe sayılıyor.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasını 'rezervasyonla' deldiler - Sayfa 2

İstanbul, İzmir, Bursa gibi büyükşehirlerde pazar günü uygulanan sokağa çıkma yasağına rağmen yakın çevrelere akın eden uyanıklar, sahte rezervasyonlarla otellerin restoranlarında kahvaltı yapıp günü geçiriyor.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasını 'rezervasyonla' deldiler - Sayfa 3

İçişleri Bakanlığı'nın 20.11.2020 tarihli genelgesinin 12. maddesine göre, kısıtlamaların uygulanacağı tarihlerde seyahat acenteleri ve konaklama tesislerinin vermiş olduğu tur, paket tur, konaklama veya transfer hizmetlerinden yararlanan tüketiciler bu kısıtlamalardan istisna tutuluyor.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasını 'rezervasyonla' deldiler - Sayfa 4

Maddeye göre vatandaşların tesiste konaklaması şartı bulunuyor. Böylece tesisin imkânlarından faydalanabiliyor. Ancak sistemdeki boşluğu fırsata çeviren bazı oteller ve vatandaşlar, sahte rezervasyon ve kağıt üstünde kalan konaklama belgeleriyle bazı tesislerde günübirlik zaman geçiriyor.