Anasayfa /  Hava durumu

Hafta sonu sıcak, hafta içi yağmur

Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre, Türkiye'de son haftalarda etkili olan sıcak hava dalgasının önümüzdeki günlerde de devam edeceği tahmin ediliyor. 5 günlük hava durumu tahminlerine göre, yüksek sıcaklıkların süreceği ve güneşli bir hava beklendiği belirtiliyor. Vatandaşların bu süreçte güneşten korunarak ve sıvı alımına özen göstermeleri önemli olacaktır.

Abone ol
Abone ol 05 Ağustos 2023 10:50

Son meteoroloji değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzeydoğu kesimleri ile Doğu Akdeniz parçalı bulutlu olacak. Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Osmaniye ve Artvin çevreleri, Adana'nın doğu, Kahramanmaraş'ın güneyi ve Hatay'ın kıyı kesimleri ile Van'ın kuzeyi, Ağrı'nın doğusu ve Iğdır'ın güney çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgeler az bulutlu ve açık geçecek.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Ege ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyretmeye devam edecek. Diğer bölgelerde ise 4 ila 8 derece üzerinde sıcaklıklar bekleniyor.

Rüzgar genellikle kuzeyden esecek, öğle saatlerinden sonra Akdeniz kıyılarında güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Aşağıda haritalarla birlikte 5 günlük hava durumu tahminleri yer almaktadır:

Yorumlar