Anasayfa /  Hava durumu

Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Perşembe akşam saatlerinden itibaren yurdun kuzeydoğu kesimlerinde etkili olan serin ve yağışlı havanın 16 Temmuz 2018 Pazartesi gününe dek etkili olacağını, sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olunmasını gerektiğini bildirdi. İşte hafta sonu hava durumu...

Abone ol
Abone ol 13 Temmuz 2018 22:48

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz'in doğusunun parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam Trakya, İstanbul'un batı çevreleri, Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu, Artvin, Kars, Ardahan, Erzurum'un doğusu ve Ağrı'nın kuzey kesimlerinin, gece saatlerinde Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu, İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Balıkesir'in kuzey çevrelerinin, yarın (Cumartesi) Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Kırıkkale, Yozgat ve Osmaniye'nin kuzey çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ilk saatlerde Kars, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI

İç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

HAFTA SONU HAVA DURUMU 14 TEMMUZ 2018 CUMARTESİ

HAFTA SONU HAVA DURUMU 15 TEMMUZ 2018 PAZAR

RÜZGAR

Genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

DİKKAR ŞİDDETLİ YAĞIŞ GELİYOR 

Yağışların bu akşam ilk saatlerde Kars, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, yerel su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı yer yer çok bulutlu, Trakya ve Balıkesir'in kuzey kesimleri ile zamanla bölgenin doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 



BURSA 20°C, 30°C



Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Cumartesi) yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı



EDIRNE 22°C, 33°C



Parçalı yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kısa süreli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 



ISTANBUL 24°C, 31°C



Parçalı zamanla çok bulutlu, bu akşam saatlerinde batı çevreleri, gece saatlerinden itibaren il geneli yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı



KOCAELI 21°C, 30°C



Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

EGE

Az bulutlu ve açık, Kuzey Ege'nin iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Kütahya çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.



DENIZLI 22°C, 35°C



Az bulutlu ve açık



IZMIR 25°C, 35°C



Az bulutlu ve açık



KÜTAHYA 15°C, 28°C



Parçalı bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 



USAK 16°C, 30°C



Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Osmaniye'nin kuzey kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 



ADANA 25°C, 35°C



Parçalı bulutlu



ANTALYA 28°C, 42°C



Az bulutlu ve açık



ISPARTA 18°C, 33°C



Az bulutlu



MERSIN 26°C, 33°C



Az bulutlu

İÇ ANADOLU

Az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerinin parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Ankara, Çankırı, Eskişehir, Kırıkkale, Yozgat çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



ANKARA 19°C, 30°C



Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



ESKISEHIR 17°C, 27°C



Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



KONYA 20°C, 30°C



Az bulutlu 



NIGDE 17°C, 30°C



Az bulutlu 

BATI KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Cumartesi) bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



BOLU 14°C, 24°C



Parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



KARABUK 19°C, 30°C



Parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



KASTAMONU 16°C, 27°C



Parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



ZONGULDAK 22°C, 26°C



Parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Cumartesi) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu ve Artvin çevreleri ile yarın (Cumartesi) zamanla bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.



BAYBURT 14°C, 25°C



Parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



SAMSUN 23°C, 28°C



Parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Cumartesi) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



TOKAT 18°C, 26°C



Parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



TRABZON 24°C, 27°C



Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu, bölgenin kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Kars, Ardahan, Erzurum'un doğusu ve Ağrı'nın kuzey kesimlerinin, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ilk saatlerde Kars, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.



BITLIS 17°C, 30°C



Az bulutlu ve açık



ERZURUM 16°C, 27°C



Parçalı yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde doğu çevreleri, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra il geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların yarın (Cumartesi) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



MALATYA 23°C, 35°C



Az bulutlu ve açık



VAN 16°C, 30°C



Az bulutlu ve açık

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.



BATMAN 19°C, 40°C



Az bulutlu ve açık



DIYARBAKIR 21°C, 39°C



Az bulutlu ve açık



GAZIANTEP 24°C, 37°C



Az bulutlu ve açık



SANLIURFA 25°C, 40°C



Az bulutlu ve açık

DENİZLERDE HAVA

Yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Güney Ege'de fırtına; yarın (Cumartesi) öğle saatlerine kadar Güney Ege' de fırtınamsı rüzgar bekleniyor. 

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), doğusu batıdan 5 (40 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yer yer 6 (50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, doğusunda 1,0 ila 2,0m, yer yer 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta, kuvvetli yağış anında zayıf. 

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), zaman zaman 5 (40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta. 

EGE

Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan, yarın (Cumartesi) sabah saatlerine kadar kuzeyi kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), güneyi 6 (50 km/sa), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Güney Ege'nin güneyinde 8 (75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Kuzey Ege'nin güneyinde 1,5 ila 2,5m, Güney Ege'de 2,0 ila 3,0m, yer yer 4,0m Görüş: İyi, fırtına anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Az bulutlu, doğusu parçalı bulutlu, İskenderun Körfezi sabah ve gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerinde Antalya Körfezi kuzeybatıdan, batısı kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa); Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, gece batısında 1,5 ila 2,5m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: güney ve güneybatıdan yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra 5 (40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75m, Görüş: İyi.


Yorumlar