Anasayfa /  Foto Galeri

Hafta sonu (6-7 Haziran) sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte sokağa çıkma yasağı olan iller

Hafta sonu 6-7 Haziran'da sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusunun yanıtı, İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile netlik kazandı. Sokağa çıkma yasağının bu hafta sonu uygulanıp uygulanmayacağı da merak ediliyordu. İçişleri Bakanlığı tarafından genelge yayınlanırken '6-7 Haziran hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?' sorusuna yanıt verildi. Peki, 6-7 Haziran'da sokağa çıkma yasağı hangi illerde olacak, kimleri kapsıyor ve hangi işletmeler açık olacak? İşte, son dakika gelişmeleri...

Hafta sonu (6-7 Haziran) sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte sokağa çıkma yasağı olan iller - Sayfa 1

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, bu hafta sonu, yani 6-7 Haziran tarihlerinde 14 büyükşehir ve Zonguldak'ta sokağa çıkma yasağıuygulanacak. Geçtiğimiz haftalarda da yapılan bu uygulamanın bu hafta sonu olup olmayacağı yoğun bir şekilde araştırılıyordu. Öyle ki, hafta başından bu yana '6-7 Haziran'da sokağa çıkma yasağı olacak mı, var mı?' sorularının y anıtları merak konusu olmuştu. İçişleri Bakanlığı tarafından dün gece saatlerinde bir son dakika açıklaması yapılırken 6-7 Haziran tarihlerinde 15 ilde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı kısıtlamasının genelgesi yayınlandı.

Hafta sonu (6-7 Haziran) sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte sokağa çıkma yasağı olan iller - Sayfa 2

6-7 HAZİRAN BU HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KISITLAMASI VAR MI?

15 ilde 05.06.2020 tarihi saat 24.00 ile 07.06.2020 tarihi saat 24.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.İçişleri Bakanlığı 15 ilde uygulanacak "Sokağa Çıkma Kısıtlaması" ile ilgili valiliklere genelge gönderdi. Genelgede, koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği hatırlatıldı.

Hafta sonu (6-7 Haziran) sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte sokağa çıkma yasağı olan iller - Sayfa 3

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ İLLERDE OLACAK, HANGİ İŞLETMELER AÇIK OLACAK?
Bakanlık, kapsamlı bir şekilde genelgeyi yayınlarken fırınların, bakkalların ve marketlerin çalışma saatleri dışında, kısıtlamanın kimleri kapsadığı ve kimleri muaf tuttuğu gibi bilgileri de paylaştı. Peki, hafta sonu sokağa çıkma yasağı hangi illerde olacak, kimleri kapsıyor ve hangi işletmeler açık olacak? Marketler ve bakkallar saat kaçta açılacak, kaçta kapanacak? İşte, tüm bu soruların yanıtları!

Hafta sonu (6-7 Haziran) sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte sokağa çıkma yasağı olan iller - Sayfa 4

HANGİ İLLERDE UYGULANACAK?

Salgının halk sağlığı açısından oluşturabileceği risklerin yönetebilmesi ve bugüne kadar alınan tedbirlerin salgının yayılım hızının düşürülmesine olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı'nın önerisi ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda, büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak illerinde 05.06.2020 tarihi saat 24.00 ile 07.06.2020 tarihi saat 24.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı belirtildi.