Anasayfa /  Yaşam

Hafsanur Sancaktutan’dan doğum günü için anlamlı paylaşım!

Başarlı oyuncu Hafsanur Sancaktutan, 20 Mart’taki doğum gününü anlamlı bir kampanya ile Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı - Cerebral Palsy Türkiye’ye hediye ediyor.

Abone ol
Abone ol 19 Mart 2024 21:47

HAFSANUR SANCAKTUTAN’DAN DOĞUM GÜNÜ İÇİN ANLAMLI PAYLAŞIM

Başarlı oyuncu Hafsanur Sancaktutan, 20 Mart’taki doğum gününü anlamlı bir kampanya ile Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı - Cerebral Palsy Türkiye’ye hediye ediyor. Cerebral Palsy’li çocuklar için başlattığı destek çağrısına takipçilerini davet eden oyuncu, sosyal medyadaki paylaşımıyla sevenlerine seslenerek “Bu yıl 20 Mart’ta yeni yaşıma girerken Cerebral Palsy’li çocuklarımıza hep birlikte destek olalım, tutacağım tüm dilekler hayallere dokunsun,mucize olsun istedim. Hep birlikte bu hayallere ortak olarak Cerebral Palsy’li çocuklarımızın önündeki engelleri iyiliği paylaşarak kaldırabilirsiniz. Detaylı bilgi için @cerebralpalsytr sayfasını ve bio'mdaki linki ziyaret ederseniz mutlu olurum. Güzel niyetleriniz için teşekkür ederim” dedi.

Cerebral Palsy nedir?

Cerebral Palsy, gelişimini tamamlamamış beynin doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrası dönemde hasar görmesiyle oluşan, bebeklik ve çocukluk döneminde en sık rastlanan fiziksel engellilik durumudur. Dünya genelinde 17 milyon kişi Cerebral Palsy ile yaşamaktadır. Türkiye’de her yıl 6.000’den fazla bebek Cerebral Palsy tanısı almaktadır.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye;

Türkiye’de Cerebral Palsy (CP) konusunda en geniş hizmet yelpazesine sahip ilk ve tek kuruluş olan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı; Cerebral Palsy’li çocuk ve erişkinlerine teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlayarak, meslek sahibi olmaları ve sosyal hayatta daha fazla yer almaları için faaliyetlerde bulunuyor. “Vergi Muafiyeti Tanınan Vakıf” ve “İzinsiz Yardım Toplama Hakkına Sahip Kuruluş” statüsü kapsamında kamu yararına çalışan bir kuruluş olan Vakıf, İstanbul Ataşehir’de 35 dönümlük alan üzerine kurulan kampüste; Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ve Aile Danışma Merkezi bulunuyor. 50. yılını dolduran Vakıf, kurulduğu günden bugüne 30 binden fazla çocuk ve ailesine hizmet verdi ve destek oldu. 1972 yılından beri, şeffaf ve hesap verebilirlik prensipleriyle hizmet veren Vakıf, konu hakkında bilinirliği artırmak ve çocuklara daha çok destek sağlayabilmek için “Cerebral Palsy Türkiye” markasıyla yoluna devam etmektedir. 

Yorumlar