Anasayfa /  Foto Galeri

Gyrotonic nedir? Gyrotonic'in faydaları nelerdir?

Gyrotonic nedir? Gyrotonic'in faydaları nelerdir? eklem kabiliyetini maksimize etmek amacıyla kullandığımız, aynı zamanda kasların da güçlenmesini sağlayan bir egzersiz metodudur. Yoga, pilates, tai-chi ve danstan esinlenmiş olan bir egzersiz yöntemidir.

Gyrotonic nedir? Gyrotonic'in faydaları nelerdir? - Sayfa 1

Gyrotonic günümüzde birçok kişi tarafından yapılan ve tercih edilen bir egzersiz metodudur. Özellikle dansçılar ve sporcular, tekniklerini daha fazla güçlendirmek ve sakatlanma riskini azaltmak için yapmaktadır.Fakat çocuklar, gençler, yaşlılar ve sadece sağlıklı yaşamak isteyenler bile yapabilir. Özellikle çocuklara da çok fazla önerilir. Çünkü hem hareket kabiliyetini artırır, hem de konsantrasyonu geliştirir.

Gyrotonic nedir? Gyrotonic'in faydaları nelerdir? - Sayfa 2

Aynı zamanda hamileler de yoğun bir şekilde tercih etmektedir. Hamileler bu egzerzisin kendilerini rahatlattıklarını söylemektedir.

Gyrotonic, gyrotonic için özel tasarlanmış ekipmanlar ile yapılır. Farklı tasarlanmış ekipmanlar kullanılır. Bu ekipmanlar da olabildiği kadar beden kabiliyetini artırmak, egzersiz sayısını çoğaltmak üzerine kullanılır. Birçok fizik tedavi sonrası rehabilitasyon amaçlı gelen öğrencilerin yanı sıra, sadece sağlıklı olmak amacı taşıyan öğrenciler de gyrotonic yapabilir.Bunun haricinde omurgayı uzatmak, kasları güçlendirmek amacıyla yapıldığı için, ekipmanı kullanarak yapmak insanları daha rahat ettirmektedir. Olabildiği kadar nefesi kullanmaya özen gösteriyoruz. Nefes kombinasyonuyla akıcı hareketlerle birlikte gyrotonic uygulaması yapılır.

Gyrotonic nedir? Gyrotonic'in faydaları nelerdir? - Sayfa 3

GYROTONIC YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Gyrotonic yaparken hareketleri olabildiği kadar nefese dikkat ederek yapmaya özen göstermek gerekir. Bunun haricinde tabii ki bir gyrotonic uzmanıyla çalışmak, gyrotonic diploması aktif olan birisiyle çalışmak çok önemlidir. Çünkü gyrotonic yaşayan ve kendini yenileyen bir egzersiz metodudur. Gyrotonic'in internet sitesinde bakarak, kimlerin diploması aktif, kimlerle çalışabilirim diye kontrol edebilirsiniz.

Gyrotonic yaptığınız süre içerisinde olabildiği kadar devamlılığa özen gösterilmelidir. Zihinden ziyade bedenin egzersizleri uygulayıp ezberlemesi çok önemlidir.Gyrotonic yapacak kişinin herhangi bir rahatsızlığı varsa, bunu eğitmene önceden mutlaka bildirmesi gerekir.

Gyrotonic nedir? Gyrotonic'in faydaları nelerdir? - Sayfa 4

GYROTONIC KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUR MU?

Gyrotonic kilo vermeye birebir yardımcı olmayabilir, fakat bir diyet programının vazgeçilmez parçası olabilir. Beslenme düzenini oturtmuşken, beslenmeye dikkat ediyorken, gyrotonic hem sizin iyi hissetmenizi sağlayacaktır, hem de dairesel hareketler iç organları iyi bir şekilde çalıştıracaktır. Sindirim ve boşaltım sistemini de iyi anlamda destekler.