Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Türkiye '15 Temmuz Şehitleri'ni anıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan YCUMHURBAŞKANI  Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım Edirnekapı'daki 15 Temmuz Şehitliği'ni ziyaret etti. Yaklaşık 2 saat şehitlikte kalan Cumhurbaşkanı şehitler için Kuran-ı Kerim okudu, dua etti. TümTürkiye'de değişik etkinlikler 15 Temmuz Şehitleri'i anılıyor

Abone ol
Abone ol 12 Temmuz 2017 04:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz Şehitlerini anmak üzere Edirnekapı'daki 15 Temmuz Şehitliği'ne geldi. Erdoğan'ı şehitlik girişinde Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Vali Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci karşıladı. 

KURANI-I KERİM OKUDU



Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler 15 Temmuz Şehitliği'nde kabirleri ziyaret etti. Erdoğan 15 sivil şehidin bulunduğu şehitlikte Kuran-ı Kerim okudu, dua etti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım buradan yürüyerek Edirnekapı Polis Şehitliği'ne geçti. 



Yaklaşık 2 saat süren anma ve kabir ziyaretlerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraberindekiler Prof. Dr. İlhan Varank'ın kabrinin bulunduğu Şehzadebaşı Camii'ne geçti.  Erdoğan şehitlik çıkışında, kendisini görmek için bekleyen vatandaşları aracının camını açıp selamladı. 

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ



Öte yandan Erdoğan'ın şehitlikte olduğu sırada polis de üst düzey güvenlik önlemi aldı. Edirnekapı Kavşağı araç trafiğine kapatıldı. Tarihi surlara ve çevredeki cami minarelerine keskin nişancılar yerleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 temmuz şehitleri Erol Olçak ile oğlunun mezarını ziyaret etti

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz şehitleri Erol Olçak ile oğlu Abdullah Tayyip Olçak'ın mezarlarını  ziyaret etti.

Karacaahmet mezarlığına gelen Erdoğan'ın ziyareti yaklaşık yarım saat sürdü.  Erdoğan'ın ayrıca anne ve babasının mezarını ziyaret ettiği öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN  İLHAN VARANK'IN MEZARINI ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz şehidi Prof. Dr. İlhan Varank’ı mezarını ziyaret etti..



15 Temmuz Şehitleri Anma programları kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın birlikte 15 Temmuz Şehitleri’ni mezarları başında ziyaret ediyor. Ziyaretler kapsamında Erdoğan ve Yıldırım, Şehzadebaşı Camii’ne geldi. 



Erdoğan ve Yıldırım, 15 Temmuz gecesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde şehit edilen Prof. Dr. İlhan Varank’ın mezarını ziyaret etti.

Başbakan Yıldırım, Çengelköy'de 15 Temmuz Şehitleri'nin mezarlarını ziyaret etti

BAŞBAKAN  Binali Yıldırım, Çengelköy Mezarlığı'nda 15 Temmuz şehitlerinin mezarlarını ziyaret etti.



Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Edirnekapı'daki 15 Temmuz Şehitliği ve Şehzadebaşı Camii'nde Prof. Dr. İlhan Varank'ın mezarına ziyaret gerçekleştirdikten sonra, Çekmeköy Mezarlığı'na geldi. Başbakan Yıldırım burada 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen Ayşe Aykaç, Mehmet Yılmaz, Buran Cantürk, Mustafa Cambaz, Halil Kantarcı, Onur Ensar Ayanoğlu, Kader Sivri ve Osman Yılmaz'ın mezarlarını ziyaret etti. Yıldırım'a şehit aileleri de eşlik etti. 



Başbakan Binali Yıldırım ve şehit yakınları 8 şehidin mezarı başında dualar okudu. Yaklaşık yarım saat süren anmanın ardından Başbakan Binali Yıldırım mezarlıktan ayrıldı.

15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir, mezarında anıldı

NİĞDE'de 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz kahramanı şehit astsubay Ömer Halisdemir, Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan'ın da katıldığı törenle mezarı başında anıldı.



Bakan Lütfi Elvan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir ile vefat eden annesinin Niğde'nin Bor İlçesi'ne bağlı Çukurkuyu Beldesi'ndeki kabrini ziyaret etti. Elvan'a Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, TBMM İdari Amiri AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir ve belediye başkanları ile daire müdürleri eşlik etti. Ömer Halisdemir ve annesi Fadimana Halisdemir'in kabrinin başında Kuran'ı Kerim okunmasının ardından Bakan Elvan ile beraberindekiler dua etti.



ELVAN: ÖMER HALİSDEMİR ŞEHİT OLUR, MİLYONLARCA ÖMER HALİSDEMİR DOĞAR



Mezarlıktan çıkışında açıklama yapan Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, şu değerlendirmeyi yaptı:



"Yiğit şehidimiz Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret ettik. Bizde 'Analar ne aslanlar doğurur' sözü vardır. Fetullahçı Terör Örgütü tarafından darbe girişimi sırasında bu ülkenin bölünmesini planlamaktan başka bir şey değil. Bu ülkenin işgali birilerinin eline teslim edilmekten başka bir kalkışma değildi. Ancak başta şehidimiz Ömer Halisdemir olmak üzere tüm şehitlerimiz ve milletimiz buna izin vermedi. Şehidimiz Ömer Halisdemir Türkiye'nin kaderini değiştiren öncü şehitlerimizden birisidir. Tıpkı surlara bayrak diken Ulubatlı Hasan gibi Çanakkale'de, Sakarya'da Anafartalar da işgalcilere karşı dimdik duran ve onları yok eden kahraman şehitlerimizdir. Buradan şunu söylemek istiyorum. Türkiye üzerinde hesabı olanlar şunu çok iyi bilsinler bir Ömer Halisdemir şehit olur, milyonlarca Ömer Halisdemir doğar. Türkiye Cumhuriyeti devleti Türk devletini başkaları ile asla karıştırmasınlar."



Kahraman şehit Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir ise, "Türk milletine ve tüm annelere teşekkür ediyorum. Ben bir Ömer Halisdemir'i nasıl yetiştirdiysem yeni nesil gençlerimizi, yeni gelen askerimizi ve polisimizi yetiştirmeye her zaman hazırım. Türk topraklarından bir parça da olsa hiçbir düşmana vermemek için bütün gücümle hazırım"dedi.



EŞİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ



Bakan Elvan, Ömer Halisdemir'in eşi Hatice Halisdemir'in evinde ziyaret edip baş sağlığı dileklerinde bulunduktan sonra Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı'na ağaç dikti. Ağaç dikimini ardından Ömer Halisdemir'in baba ocağını ziyarette bulunan Bakan Lütfü Elvan'a kardeşi Soner Halisdemir, Ömer Halisdemir'in resmi basılı tişörtü hediye etti. Elvan, tişörtü üzerine giyerek baba ocağından ayrıldı.

Diyarbakırlı 15 Temmuz şehitleri anıldı

15 TEMMUZ Demokrasi ve Milli İrade Haftası nedeniyle Diyarbakır Valiliği'nce düzenlenen etkinlikler kapsamında, Ankara Gölbaşı'ndaki Polis Özel Haraket Merkezi'nde şehit olan polis memuru Halit Gülser ile İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde şehit olan Askeri Çoban, mezarları başında anıldı.



Diyarbakır Valiliği'nce düzenlenen anma programı kapsamında ilk olarak Gölbaşı'ndaki Polis Özel Haraket Merkezi'ne darbecilerin hava saldırısı sonucunda şehit olan polis memuru Halit Gülser'in kabrinin bulunduğu Dicle İlçesi'ne bağlı Pekmezciler Köyü ziyaret edildi. Ziyarette, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Cumali Atilla ve çok sayıda kişi, şehit polis memurun Halit Gülser'in babası Ömer Gülser'e başsağlığı dileklerini iletti. Pekmezciler Köyü'nde şehidin babasıyla bir araya gelen Vali Güzeloğlu, 15 Temmuz darbe girişimini unutmayacaklarını ifade ederek, aynı zamanda darbe girişimindeki ihaneti de unutmayacakların söyledi.



'15 TEMMUZ'U UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ'



15 Temmuz şehitlerinin kahramanca duruşunun, hainlerin gerçekleştirmek istediği kötü niyetleri ve emelleri yerle bir ettiğini belirten Vali Güzeloğlu, "Milletiyle beraber olan, milletin evlatları imanıyla tanka, topa, tüfeğe karşı durdu ve alt etti. Ömer kardeşimize böyle kahraman bir evlat yetiştirdiği için milletçe şükranlarımızı sunuyoruz. Rabbim merhametiyle muamele eylesin, mekanını cennet eylesin. Bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun diyoruz. Ne mutlu böyle kahraman bir evladı yetiştirmiş. 15 Temmuz’un birinci yılında milletçe kararlılığımız, imanımız, duruşumuz nettir. Amacımız, devletiyle, milletiyle bölünmez bir bütün olarak geleceğe her geçen gün daha güçlenerek, kararlılıkla, milletçe birlik ve beraberlik içinde yol almak ve erişmektir. Bu büyük yürüşümüzde 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. O ihaneti, ihanetin mensuplarını hiçbir zaman unutmayacağız. Kahramanlarımızı da hiçbir zaman unutmuyoruz. Zaten bu ihanetin unsurları hukukun önünde en ağır şekilde hesaplarını veriyorlar, vermeye devam edecekler" dedi.



Taziye ziyaretinin ardından Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler şehit polis memuru Halit Gülser'in kabrinin başına gelip, karanfil bırakıp dualar okudu.



SİVİL ŞEHİT MEZARI BAŞINDA ANILDI



Vali Güzeloğlu, polis memuru Halit Gülser'in kabrinin ziyaretinin ardından beraberindekilerle, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında Boğaz Köprüsü'nde darbeci askerler tarafından öldürülen Diyarbakırlı Askeri Çoban'ın Ergani İlçesi'ndeki baba evini de ziyaret etti. İstasyon Mahallesi'nde bulunan şehidin baba evini ziyaret eden Vali Güzeloğlu, şehit babası Mehmet Çoban'a taziyelerini iletti. Evdeki taziye ziyaretinin ardından 15 Temmuz darbesi şehidi Askeri Çoban'ın Yayvantepe Köyü'nde bulunan mezarlığı ziyaret edildi. Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler şehitlerin kabir ziyaretinin ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Haftası nedeniyle, Ulu Cami'de şehitler için okunacak mevlit proramına katılmak üzere Ergani'den ayrıldı.



ŞEHİTLER İÇİN TARİHİ ULU CAMİ'DE MEVLİT OKUTULDU



15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Haftası nedeniyle Diyarbakır Valiliği'nce düzenlenen etkinlikler kapsamında merkez Sur İlçesi'nde bulunan tarihi Ulu Camii'nde şehitler için İl Müftülüğü'nce mevlit okundu. Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile kamu kurumlarının yetkililerinin katıldığı mevlit etkinliğinin ardından vatandaşlara lokum ikram edilerek, mevlit yemeği dağıtıldı. Kentte 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade haftası çeşitli etkinliklerle sürüyor.

Veysi Kaynak: Bu millet top mermisine göğsünü siper etmeyi bilmiştir

BAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, 15 Temmuz'da milletin büyük bedeller ödediğini belirterek, "Bu millet top mermisine, tank atışına, uçak bombasına göğsünde siper etmeyi bilmiştir" dedi.



Veysi Kaynak, memleketi Kahramanmaraş'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Şeyh Adil Mezarlığı'ndaki, şehitlikte düzenlenen anma törenine katıldı. Ulu Camii imamı Ayhan Küpelikılıç'ın Kur'an-ı Kerim okumasıyla başlayan törende İl Müftüsü Celal Sürgeç dua ettirdi. Veysi Kaynak ve törene katılanlar, şehitlerin mezarlarını ziyaret edip dua etti. Şehitlerin mezarlarına karanfil bırakan Kaynak, şehitlikteki yakınlarına da başsağlığı dileklerini iletti. 



Veysi Kaynak, 15 Temmuz'da Türk milletinin ülkenin bölünmezliğini bizzat kendisinin kurtardığını belirterek şöyle konuştu:



"Bütün milletimiz bir kez daha içindeki o kahramanlık duygusunu ortaya çıkardı. Bu hem yapılan darbe girişiminin hainliğiyle hem karşı koyuşun cesaretiyle, ferasetiyle, kahramanlığıyla ayrı bir hadiseydi. Dünyada böyle bir millet yoktur; tankın karşısına, uçağın altına koşan böyle bir millet yoktur. 15 Temmuz'da müşahede ettik ki bu milletin karşısında, bu milletin iradesinin karşısında hiçbir şeyin barınması mümkün değil. Bu millet top mermisine, tank atışına, uçak bombasına göğsünü siper etmeyi bilmiştir. 15 Temmuz'dan sonra bütün milletimize şükranlarımızı sunmak asli işimiz. Bütün şehitlerimize tekrar rahmet diliyoruz, gazilerimize hayırlı şifalar, uzun ömürler diliyoruz. Milletimiz ilk tehlikeyi savuşturmuştur ama hükümetimizin, bütün siyasi iktidarın çünkü 15 Temmuz hadisesi sadece Ak Parti'ye, Ak Parti iktidarına karşı yapılmış bir girişim değil, o gün Türkiye Büyük Millet meclisi bombalandı tüm siyasi patiler, tüm siyasi kurumlara karşı yapılmıştır. O sebeple siyaset kurumu ve hükümetimiz 15 Temmuz'un bir daha tekrarlanmaması için habis yapıyla mücadelesini en son ferdi kalıncaya kadar sürdürecektir. DEAŞ ile, PKK ile, PYD ile de mücadelemiz sürecek, inşallah bu vatan topraklarımız dünyanın her bir yerinden can emniyeti için, namus emniyeti için ana kucağı olan bu Anadolu aynı zamanda bir huzur adası olarak da kalmaya devam edecektir."



Şehitlikteki törenin ardından Kaynak ve beraberindeki kalabalık, Ulu Cami'de şehitler için okutulan mevlite de katıldı.

Bakan Zeybekci: 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, 15 Temmuz'un bir darbe girişimi değil, işgal teşebbüsü olduğunu belirterek, "Tayyip Erdoğan'ı, hükümeti, bakanları düşürme girişimi değildi. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz hain bir işgal girişimidir. Şairin dediği gibi o tümseği geçme günüdür 15 Temmuz, artık ebed bizimdir" dedi. Avusturya'da toplantı yapmasına izin verilmemesiyle ilgili olarak ise Bakan Zeybekci, "Senden izin isteyen mi var?" dedi.



Denizli'deki 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü etkinlerine, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katıldı. Zeybekci, ilk olarak sabah Asri Mezarlık'ta bulunan Anıt Şehitliği ziyaret etti. Denizli Valisi Hasan Karahan, AK Parti milletvekilleri Şahin Tin, Cahit Özkan ve Sema Ramazanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, 11'inci Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, belediye başkanları, daire müdürleri, askeri erkan ve şehit yakınlarının da katıldığı ziyarette Kuran okundu, dua edildi. Bakan Zeybekci, eşi Ayşen Zeybekci ile birlikte şehitlerin yakınlarıyla yakından ilgilendi. Ziyarete katılan Zeybekci ve protokol üyeleri, şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Zeybekci ve protokol üyeleri daha sonra Asri Mezarlık'ta bulunan Polis Şehitliği'ni de ziyaret etti.



15 TEMMUZ ŞEHİDİNİN EŞİNE BAYRAK VERDİ



Bakan Zeybekci, daha sonra 15 Temmuz darbe girişimi gecesi İstanbul'da darbecilere karşı koyarken yaşamını yitiren Denizlili şehit Haki Aras'ın ailesini ziyaret etti. Lise Caddesi'nde oturan aileyi ziyaret eden Zeybekci, burada şehit Haki Aras'ın eşi Firuza Aras ve 10 yaşındaki kızı Arzu Aras'a, Haki Aras'ın ülkesi ve demokrasi için can verdiğini söyledi. Zeybekci, Aras'ın eşi Firuza Aras'a Türk bayrağı hediye etti. Zeybekci daha sonra geçen hafta Van'ın Başkale ilçesinde yol kontrolu sırasında teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan jandarma uzman çavuş Emrah Ceylan'ın ailesini, Adalet Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti. Zeybekci, şehit uzman çavuşun ailesine taziyelerini iletti.



ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE BULUŞTU



Bakan Zeybekci daha sonra, Denizli Polisevi'nde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit yakınları ve gaziler onuruna verilen yemeğe katıldı. Yemekte ilk olarak söz alan Vali Hasan Karahan, Türk milletinin en zor anda bile dimdik ayakta olduğunu, 15 Temmuz'da Türk milletinin milli iradeye sahip çıktığını, iman dolu göğsünü siper ederek hain kalkışmaya izin vermediğini söyledi.



Yemekte konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, Türk milletinin tarihi boyunca diz çökmediğini, aman dilemediğini, yazılı 3 bin yıllık tarihi boyunca hiç teslim olmadığını belirtti. Dünyada 40'ın üzerinde ülkede 80'in üzerinde şehitliği olan başka bir ülke olmadığını belirten Zeybekci, "Dünyanın en güzel topraklarını kendine vatan etmiş olan bir milletin evlatlarıyız. Muhteşem bir tarihe sahibiz. Onun için bize hep böyle kıskançlıkla bakarlar, düşmanlıkla bakan gözlerin sayısı bir anda artıverir. Sanmayın ki, bunlar hep basit. Sanmayın ki; 40 yıldan beri bu milletin başına dert olan satılmış teröristler, ruhlar o kadar basit değil. Her birinin ruhundaki, aklının en arkasında ne olduğunun hepsini biliyoruz. En derinlerinde neler var, onları da biliyoruz. Dünyanın en güzel coğrafyasını kendine vatan yapmış bu millet her zaman gözaltında olur. Onun için bu toprakları vatan yapmak bedelli olur. Biz bu bedeli ödedik. Bu toprakların hiçbir karışı yok ki, şehit kanıyla sulanmasın, suladık" dedi.



"İZMİR'E ÇIKAN YUNAN YİĞİT BİR DÜŞMANDI"



Kurtuluş Savaşı'nda İzmir'e çıkan Yunan askerlerinin bile yiğit bir düşman olduğunu söyleyen Zeybekci, "Savaş, mücadele ve saldırı artık yiğitçe olmuyor. Açıkça söylüyorum, 15 Mayıs 1919'da İzmir'e çıkan Yunan yiğit bir düşmandı. Düşmanın yiğidi olur, kalleşi olur. Düşmanın namuslusu, namussuzu olur. 15 Mayıs 1919'da İzmir'e çıkan düşman, çünkü üniformasıyla geldi, bayrağını çekerek, silahını omuzuna asarak geldi. Gemisiyle, topuyla, tüfeğiyle geldi. Karşımıza dikildi, niyeti de senin vatanını işgal etmek, seni Anadolu'dan sürmek için geldi. Geldi, savaştı, karşılığını aldı, yenildi ve denize döküldü gitti. Gazi Mustafa Kemal'in dediği gibi 'Geldikleri gibi gittiler.' Ama artık günümüzde değişti. Günümüzde düşmanın şekli değişti, savaşların şekli değişti. Keşke karşımıza yiğitçe çıksalar. Yok artık öyle düşmanlar. Kalleşçe çıkanlar, artı her şeyiyle çıkanlar. Yani kendisi çıkmayıp da maşa kullananlar, birilerini çıkaranlar, birilerinin birilerini yani üçünce dereceden maşalarla çıkanlar. Biliyoruz. Ama bir de diğer şeyler var. Ekonomik savaşlar var. Enerji, su, teknoloji, bilgi, propaganda savaşları. Değişti, bunların hepsi. Onun için gelecek nesillerimize, çocuklarımıza, yavrularımıza, bunu anlatıyoruz ve anlatmaya devam edeceğiz" dedi.



"TÜRKİYE KALKININCA, BÜYÜYÜNCE GEZİ OLAYLARI ÇIKARILDI"



Bugün dünyanın kendi ekonomisine bağımsız şekilde sahip çıkabilen, bilgiyi, teknolojiyi üreten milletler ve tüketen milletler olarak ikiye ayrıldığını belirten Zeybekci, Türkiye'nin teknolojiyi, bilgiyi tüketen milletler sınıfına sokulmak istendiğini belirtti. Türkiye'ye 1999-2002 yılları arasında düzenlenen operasyonların ekonomik operasyonlar olduğunu, Türkiye'nin IMF'ye muhtaç olup, talimat alan bir ülkenin bazı güçlerin hoşuna gittiğini söyleyen Zeybekci, 2002'de ülkenin 100 liralık verginin 87 lirasını faize ödeyen bir ülke olduğunu, 2013'te bu oranın 10 liraya düştüğünü, yüzde 7 bin faizin yüzde 4'e düştüğünü, IMF'ye olan borçların ödendiğini vurguladı. Türkiye'nin 2013 yılı Mayıs ayında inşa  edilen havaalanları, köprüler, büyüme ve kalkınmasıyla dünyada parmakla gösterilen bir ülke haline geldiğini söyleyen Zeybekci, "Gezi olayları başımıza gelmedi mi? Gezi olaylarında demlediler mi mesele ağaç değil sen gel buraya diye. Mesele 3'üncü havaalanının iptaliydi, nükleer santralin durdurulmasıydı. Türkiye'de istihdamın artmasıydı mesele. Onun için gezi olayları çıkarıldı. Gezi olaylarında bu devlet onlara gereğini yaptı ve geldikleri yere gönderdi. Gazi Mustafa Kemal'ın dediği gibi geldikleri gibi gittiler. Nereden geldiklerini de biliyoruz. Yaklaşık 160 tane yakalayıp, sınır dışı ettiklerimizin hangi ülkelerden geldiklerini biliyoruz. Gezi olaylarından sonra 17-25 Aralık'ta Türkiye başka bir dalgayla saldırıya tutuldu. Hukukla, ekonomiyle birçok alanda ne tür yalanlar, iftiralar varsa hepsiyle beraber. Bu millet elhamdülillah, Cumhurbaşkanımızın da dirayetiyle buna direndi. Bunları birbirinden kopuk olmadığı için anlatıyorum" diye konuştu.



"FARE ÇUKURLARI GİBİ O ÇUKURLARI MEZAR OLDU"



Türkiye'nin son yıllarda yaşadıklarının Dumlupınar'dan, Sakarya'dan, Kıbrıs'tan, Karabağ'dan, Kandil'den, Tendürek'ten ayrı olmadığını söyleyen Zeybekci, "7 Haziran'dan önce bu ülkede terör örgütünün partisini Türkiye partisi, barış partisi diye boyayıp, kınalayıp, Türkiye'ye operasyon düzenlemediler mi? Tek başına iktidarı bitirdiler" dedi. Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde terör örgütünün güvenlik güçlerine karşı açtığı çukurları hatırlatan Zeybekci, "Kardeşlerin arasına nefret tohumları atılsın, iç savaş çıksın. Olmadı. Bu milletin 1500 yıl önce Orhun Kitabelerinde denildiği gibi, bu devlet gereken cevabı verdi. Fare çukurları gibi o çukurları onların mezarı oldu. Şimdi o şehirleri tekrar abad ediyoruz" dedi.



"15 TEMMUZ'DA CAMİDEN, KAHVEDEN, BİRAHANEDEN ÇIKAN KOŞTU"



Gezi Olayları, 17-25 Aralık operasyonları ve 7 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye'nin hain işgal girişimini yaşadığını vurgulayan Zeybekci, "2015'te beceremediler, son çareleri de geriye kala kala 15 Temmuz'du. 15 Temmuz'daki operasyon; ekonomik, ticari, finansal operasyonlar Çanakkale, Mekke Medine Savunması da dahil olmak üzere birbirinden ayrı değildir. Suudi Arabistan'da o operasyonu yapan Lawrence da aynı mantıkla geldi. 15 Temmuz günü bu millet dünya demokrasi tarihine geçecek bir demokrasi destanı yazdı. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı meydanlara, sokaklara inin dediğinde camiden, kahveden, birahaneden çıkan koştu. Bu şehitlerin arasında hepsi de vardı. Hepsi de bizim için, o bayrağımızın renginde şehittir. Bizim için, mekanları da cennettir. İslam'ın, bölgenin çadır direği olan bu ülke dimdik ayakta kalmıştır. Bu millet demokrasiye, yönetime, hükümete, vatanına ve bayrağına el koymuştur. Gayri bu millete hiç kimse bir şey yapamaz. Bir daha hiç kimse böyle bir ahlaksızlığa, soysuzluğa tevessül edemez. 15 Temmuz'u iyi okumak lazım. 15 Temmuz, Çanakkale'de bile bile şahadete yürüyen Mehmet'imin o davasıyla aynı. İşgal girişimiydi o. Bir darbe girişimi değildi, Recep Tayyip Erdoğan'ı, hükümeti, bakanları düşürme girişimi değildi. Tarihe not düşsün diye söylüyorum, bu bir işgal girişimiydi. Türkiye'nin güney doğusunda nesebi belli olmayan iskanlar yaratma projesiydi. Operasyon buydu. Vicdanını, soyunu,  sopunu bir yerlere satmış olan o hastalıklı zihniyet bu operasyonun bir parçasıydı" dedi.



"15 TEMMUZ'U UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ"



15 Temmuz'u unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirten Zeybekci, "Suriye'de Irak'ta neler oldu şöyle baktığımız zaman Türkiye'yle ilgili çizilen haritanın bir bölümünün koparılması operasyonunu da görüyoruz. Bu millet 5 saatlik dahi olsa, mevzubahis vatansa gerisi teferruattır der ve bir dakika bile tereddüt göstermez. Bu milletin bu özelliğini asla unutmasınlar. Hayalleri, hevesleri olanlar heveslerine kursaklarında güzel bir mezar hazırlasınlar. Onlara bu vatanda yer yok. 15 Temmuz işgal girişiminde bir tek parçası dahi bulunmayan şehitlerimiz var. 15 Temmuz'u unutmayacağız, 15 Temmuz unutturmayacağız. 15 Temmuz hain bir işgal girişimidir. O tümseği geçme günüdür 15 Temmuz, artık ebed bizimdir. Bu mücadelelerde şehit olan, öğretmeninden doktoruna, polisinden askerine, korucusuna kadar, yol yaparken, elektrik döşerken şehadete yürüyen herkesten Allah razı olsun. Mekanları cennet olsun. Rabbim onları da bizlere cennette buluştursun inşallah" diye konuştu.



"DENİZLİ 15 TEMMUZ'DA DESTAN YAZDI"



Denizli'nin 15 Temmuz'da, Ankara'nın 'Kahraman Kazan' İlçesi gibi bir destan yazdığını, meclisin de aynı şekilde davrandığını belirten Zeybekci, "O gece Meclisteydik. Sadece kurşun ve silah seslerini duyuyorduk. Üzerimizdeki ağaçların dalları aşağı düşüyordu, meclise girdik ve bir yemin ettik o gece. 'Bu milletin bize emaneti olan iradesini, bu ihanet postalarının altına teslim etmeyeceğiz ve burada öleceğiz' dedik. Ondan sonra meclisi bombaladılar. 120 milletvekili vardı. Bir kardeşim Denizli'den aradı, 'Bunlar tugaydan çıktı, gidiyorlar' dedi. O gün Çardak'ta bir destan yazıldı. O konvoyun Çardak Havaalanı'nda döndüğü yerde durdurulması, bir kardeşimiz askeri araca çıkarak anahtarı almaya çalışıyor. Biraz sonra tekrar durduruluyorlar. Çardak Belediye Başkanı'yla konuştuk. 'Bunlar havaalanına girmeyecek' dedim. Bunlar girerse bilirim ki, belediye başkanımız şehit olmuştur dedim. İlçenin ve havaalanının elektrikleri kesildi, jeneratörlerin yakıtları boşaltıldı. Çardak bir destan yazdı, 600 kandırılmış komandonun Kayseri'den gelen askeri uçakla Ankara'ya nakledilmesini engelleyerek bir destan yazdı. Çardak'a millet adına, vatan adına bir dur anıtını oraya koyacağız" dedi.



"SENDEN İZİN İSTEYEN Mİ VAR?"



Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Avusturya'nın toplantı yapmasına izin vermediği yolundaki haberlerle ilgili olarak ise, "Geçtiğimiz gün, bizim böyle bir talebimiz de yok. Oradaki kardeşlerimiz 16 Temmuz günü Avusturya'da beraber olmakla ilgili bir program ayarlıyor. Gideriz veya gitmeyiz, böyle bir şey de yok. Resmi olarak başvurumuz da yok. Duyuyor bir yerden. Sırf popülizm, sırf siyasete malzeme olsun diye, sırf bu millete sövmek onlar için kahramanlık. Diyor ki, Nihat Zeybekci gelirse izin vermeyiz. Senden izin isteyen mi var ? Bu ne nezaketsizlik ? Dünyanın 16'ncı büyük ekonomisi Türkiye, Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisi Türkiye. En geç 10 yıl içinde dünyanın ilk 10'undan biri olacak, Avrupa'nın ilk üçünden biri olacak, 80 milyonluk nüfusu 90 milyon olacak, kişi başına milli gelir 25 bin dolar olacak. Refah ülkesi olacak. Bütün bu kültür coğrafyasının şemsiyesi olacak, toplanma merkezi olacak. Onlar ellerinde kalem bu bölgede harita çizemeyecekler. Karın ağrıları bu, dertleri bu. Onun için buna müsaade etmeyeceğiz. Gereği neyse onları yapacağız" diye konuştu.



Bakan Nihat Zeybekci, yemeğin ardından Denizli'den ayrılarak Ankara'ya döndü.

Ak Partili Şahin: 20 Temmuz darbe söylemi darbecileri masum gösterme amaçlıdır

KARABÜK'te '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anma etkinliğine katılan AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "'Asıl darbe 20 Temmuz’da oldu.' diye söylenenler, 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunanları masum gösterme amaçlıdır" dedi.



15 Temmuz darbe girişimine İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde direnirken hayatını kaybeden Metin Arslan'ın, Öğlebeli Mahallesi’nde bulunan mezarı ziyaret edildi, dua okundu, karanfil bırakıldı. Anma etkinlikleri kapsamında Beşbinevler Mahallesi’ndeki şehitler mezarlığı da ziyaret edilerek dua edildi.



Ziyaretlerin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Şahin, darbe girişiminde bulunanların adalet karşısında hak ettiği cezayı almalarını beklediklerini söyleyerek şöyle konuştu:



"Buna milletimiz cezanın bir an önce verilmesi bağlamında büyük önem vermektedir. Çünkü ülkemizin başına bu badireyi açanlar mutlaka cezalandırılmalıdır. Bu cezalandırma faaliyetinin yargısal sürecini farklı yönlere çekerek 'adaletsizlik yapılıyor' bağlamında bir takım değerlendirmeleri bu şehitlerimizin hatırasına saygısızlık olarak ifade ediyorum. Çünkü şu anda önemli bir bölümü cezaevindedir. Yargılanıyorlar. Bu yargı süreçleri bir an önce tamamlanmalı. Hak ve adalet yerini bulmalıdır. İşte asıl adalet buradadır. Türkiye’nin başına bu badireyi açan hainler mutlaka en ağır ceza ile tenzil edilmelidir. 'Bunlar gerçek suçlu değildir, gerçek suçlu devlettir, hükümettir. Çünkü bu darbe girişimi farklı bir darbe girişimidir, asıl darbe 20 Temmuz’da oldu.' diye söylenenler 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunanları masum gösterme amaçlıdır. Bunlara milletimizin kanmamasını diliyorum. İnanıyorum ki milletimiz kanmayacaktır. Bunu böyle bir 15 Temmuz’un değerlendirildiği haftada söylemeyi arzu etmezdim ama bunu söylemek durumundayız. Tüm şehitlerimize rahmetler diliyorum."

Bakan Soylu, Gölbaşı 15 Temmuz Şehitliği'ni ziyaret etti

Emniyet Genel Müdürü Altınok, baygınlık geçiren özel hareket polisiyle ilgilendi



İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Gölbaşı Mezarlığı'nda düzenlenen Şehitleri Anma Programı'na katıldı.



Gölbaşı Şehitliği'ndeki programa, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Ak Parti Ankara Milletvekili Ertan Aydın, Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve ilçe protokolü katıldı.



Türk bayraklarıyla donatılan şehitlikte, Kur'an-ı Kerim okunarak, şehitler için dua edildi.



Bakan Soylu ve beraberindekiler, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gecede, Gölbaşı'nda Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda şehit düşen polislerin mezarlarına kırmızı karanfiller bıraktı. Ardından Bakan Soylu, şehit ailelerine Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı takdim etti.



ALTINOK, BAYGINLIK GEÇİREN ÖZEL HAREKET POLİSİYLE İLGİLENDİ 



Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Şehitlikteki tören sırasında sıcak havadan etkilenen bir kadın Özel Harekat Polisi?nin yanına gelerek özel ilgi gösterdi. Ayağa kalmak isteyen kadın polis memuruna "Ayağa kalkma otur yerine, dinlen. İstersen seni doktora gönderelim. Hepimiz insanız, demir çelik değiliz. Özel harekat polisiyim diye hastalanmayacak mısın? Geçmiş olsun" dedi. Altınok'a polis memuru ise, "İyiyim, kalabilirim" yanıtını verdi.

Ulaştırma Bakanı Arslan: Bu millet yedi cihana ders verdi

 ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Şehitleri Anma programı için geldiği Ankara’nın Balâ İlçesi Ergin Mahallesinde, 15 Temmuz şehidi Mutlucan Kılıç’ın mezarı başındaki programa katıldı.



FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde uçaklardan atılan bombaların hedefi olan şehit 18 yaşındaki Mutlucan Kılıç, Balâ ilçesi Ergin mahallesindeki mezarı başında anıldı. Programa Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ak Parti Ankara Milletvekili Mücahit Arslan, İlçe Kaymakamı İbrahim Halil Şivgan, Cumhuriyet Başsavcısı Eda Irmak, Belediye Başkanı Arif Kaplan, şehit babası Bilal Kılıç, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.



Program Kuran-ı Kerim okunmasının ardından İlçe Müftüsü Yusuf Ulusoy tarafından dua edildi. Arslan, anma programında şunları söyledi:



“Gözünü kırpmadan gencecik bu yaşta vatanı, milleti ve devleti için canını feda eden bu kardeşimizde 15 Temmuz şehitleri ve diğer şehitler gibi nasıl bir gençlik yetiştiğini gösterdiler. Hainlerin bazılarının zannettiği gibi basit sıradan bir gençlik yetişmediğini yedi düvele gösterdiler. Bu ülke üzerinde kötü emelleri olanlara bu millet yedi cihana ders verdi. Tüm şehitlerimiz ve 15 Temmuz şehitlerimiz atalarının izinden gittiklerini göstererek neler yapabileceklerini bütün dünya gördü. Ey hainler, ey maşalık yapanlar sizleri unutmadık unutturmayacağız. Bu millet bu coğrafyada ilelebet payidar olacaktır. Şehitlerimizle milletimizle gurur duyuyoruz. Şu an mezarı başında bulunduğumuz fidanımız kardeşimiz Mutlucan Kılıç ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”



ŞEHİT ANNESİNİ EVİNDE ZİYARET ETTİLER



Bakan ve beraberindekiler, rahatsız olduğu için mezar başındaki törene katılamayan şehit annesi Yıldız Kılıç'ı evinde ziyaret ederek başsağlığı diledi ve Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti. Bakan beraberindekiler, aynı mezarlıkta bulunan ve iç güvenlik harekatında daha önce şehit düşmüş şehit Aziz Çelik ve şehit Serdal Karayiğit’in mezarlarını da ziyaret ederek dua okudu.



ŞEHİT BABASI KILIÇ: İDAM İSTİYORUZ



Şehit babası Bilal Kılıç da gazetecilere yaptığı açıklamada, “O gece alçaklara vatan hainlerine vatanı teslim etmedik. O gece Mutlucan rahatsızdı, kendisi televizyon izliyordu. Ben diğer odada otururken ‘baba İstanbul Boğaz Köprüsüne bomba koymuşlar’ dedi. Sayın Cumhurbaşkanımız CNN Türk’te Hande Fırat’ın canlı yayınına çıkınca bir darbe kalkışması olduğu anladık, ben hemen önce Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne oradan da Külliye’ye geçtim. Eşim saat 02.00 sıralarında beni telefonla arayarak, “Mutlucan da sokağa çıkmak istiyor arada inmesin” dedi. Ancak etrafımızdaki yaralı ve cenazelerden o durumun verdiği psikoloji ile ben aramayı unuttum. Mutlucan bana 05.30’da ‘baba ara’ diye mesaj attı, yine aramayı unuttum. Sonra aklıma geldiğinde uzun süre aradım ulaşamadım. Saat 06.00 civarında şehadet haberini aldım. Vatan sağ olsun ancak biz devletimizden bu hainlerin idamını istiyoruz. Aslında bu hainlerin cezasını bizler versek, ancak devletimiz var, hak ettikleri cezayı alacaklarına inanıyorum. Onlar böyle durdukça bizlerin canı acıyor” diye konuştu.

Bakan Bozdağ: 15 Temmuz darbenin de darbecilerin de defterinin dürüldüğü tarih olmuştur

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, "Türkiye'de 15 Temmuz bir milat olmuştur. Cumhuriyet ve demokrasinin, milli iradenin, hukuk devletinin ortak değerleri arasında yer aldığının miladı olmuştur. 15 Temmuz, bu anlamda darbenin de darbecilerin de defterinin dürüldüğü tarih olmuştur” dedi.



Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat’ta düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Şehitleri Anma programına katıldı. Yozgat Şehitliği’nde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı. Kuran tilavetinin ardından bütün şehitler için dua edildi. Bakan Bozdağ daha sonra şehit kabirlerin ziyaret edip karanfil bırakıp, dua etti.



Şehitlik programı ardından, Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen 'Milli İradenin Yükselişi' fotoğraf sergisini gezdi.



Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Bozdağ, 15 Temmuz’da şahadete ulaşan bütün şehitlere rahmet, gazilere sıhhat ve uzun ömür diledi. Bozdağ, "15 Temmuz 2016 da FETÖ kurucusu yönetici terörist ele başı Fetullah Gülenin onayladığı plan ve program dahilinde onun talimatıyla Türk Silahlı Kuvvetler içerisindeki FETÖ'cü teröristler ve onlara eklemlenen bazı unsurlarca başlatılan ve icraya konulan darbe teşebbüsü, aziz milletimizin, demokrasiye, insan haklarına, cumhuriyete, anayasal düzene, iradesini seçilmiş cumhurbaşkanına ve hükümetine meclisine ölümüne sahip çıkması sonucu başarısız kılınmıştır" dedi.



Türkiye'de ilk defa bir darbe teşebbüsünün, halkın iradesiyle yenildiğini belirten Bakan Bozdağ, “Artık bir şey kesindir. Türkiye'de bundan sonra kim ne maksatla olursa olsun millete rağmen bir icraat yapabilme imkanı yoktur. Türkiye'de 15 Temmuz bir milat olmuştur. Türkiye'de demokrasiye, cumhuriyete, mili iradeye kastedenler bir yeri ele geçirerek veya bir şehirde güç sahibi olarak Türkiye'de bunları yok etme imkanı bulamayacaktır. 80 milyon insanı tek tek ele geçirmeden Türkiye'nin ne organları, kurumları, ne de anayasal düzeni, ne de milletin sahip olduğu ortak değerleri kimse yok edemeyecektir. 15 Temmuz bu anlamda darbenin de darbecilerin de defterinin dürüldüğü tarih olmuştur” diye konuştu.



'KILIÇDAROĞLU TELEVİZYONDAN OLUP BİTENİ SEYRETMİŞ'



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz gecesinde televizyon izlerken çekilen fotoğrafı konusunu gülerek yorumlayan Bakan Bozdağ, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun o gece ne yaptığını herkes merak ediyordu, en azından ne yaptığına dair fikir sahibi olduk. Televizyondan olup biteni seyretmiş onu gördük. Yani havaalanından, hemen sıvışıp eve gittiğine dair bilgiler vardı. Şimdi evdeki haline dair de görüntüler çıktı. Bu ne yaptığını gösteriyor. Keşke o gün Türkiye’nin cumhurbaşkanının, başbakanın yaptığı gibi halkı ile birlikte olsa halkın arasında olsaydı. Daha büyük bir iş yapmış olurdu. Ama maalesef onu yapmadı. Darbeye karşı, darbecilere karşı evden darbeyi ve darbecileri ve süreci izlemeyi tercih ettiğini görüyoruz. Ben ana muhalefet adına, Türkiye adına üzüldüm” dedi.



Kılıçdaroğlu’nun 'Adalet Yürüyüşü'nü de eleştiren Bozdağ, “Bu yürüyüş de esasında adaleti istismar yürüyüşüdür, bir hakkın kötüye kullanılmasıdır. Sayın Kılıçdaroğlu burada yeni bir şey söylememiştir. Bu güne kadar söylediklerini toplu bir şekilde tekrar etmiştir” diye konuştu.



'KILIÇDAROĞLU 2019 SEÇİM KAMPANYASINI BAŞLATTI'



Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:



“Kılıçdaroğlu, adaleti istismar etmiştir. Türk milletinin 16 Nisan’da ortaya koyduğu iradeyi tanımadığını o konuşmasında da ortaya koymuştur. Esasında milleti tanımadığını ifade ediyor. Bütün hedefi 2019 seçimidir. Bir yandan seçimi gayrimeşru ilan ederken bir yandan 2019 seçimine dönük yatırım yapıyor. Bana göre Maltepe’de yaptığı miting 2019 seçim kampanyasını başlatma mitingidir. Çok erken başladı. Onu söyleyelim. Millet onu çok iyi görecek ve değerlendirecektir. Yürüyüşten ve mitingden, PKK çok mutlu olmuştur. FETÖ’cüler mutlu olmuştur. Türkiye’ye karşı hareket eden çevreler çok mutlu olmuştur. Geziyi destekleyenler çok mutlu olmuştur. Türkiye’de demokrasinin ve sağlıklı yürüyüşün devamından rahatsız olanların hepsi çok ama çok mutlu olmuşlardır. Lider olarak hemen Kılıçdaroğlu’nu ilan ettiler. Bakıyorum ben. Ne kadar fetöcü varsa, şimdi lider oldu diyor. Yani yürüyerek lider olunabiliniyormuş şimdi onu öğrendik. ‘Performansı çok iyi, 69 yaşında, şöyle yürüdü, böyle yürüdü’ diyorlar. Siyasette performansı halk ölçer. Verdikleri oylarla vatandaş bunu ölçer. Hakem vatandaştır. Kazandığınız seçime göre başarı ölçülür. Şimdi düşünün, sayın Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP altı seçime girmiş. 2 halk oylaması, 2 milletvekili seçimi, bir Cumhurbaşkanı seçimi, birde mahalli idareler seçimine girmiş. Altısını da kaybetmiş. Altı seçime girip, altısını da kaybedip nasıl başarılı olunur anlamıyorum. Lider olmak için de başarılı olmak lazım siyasette. Lider olmuş olsa millet onu ödüllendirir. Ama bakıyorsunuz, yok. Şimdi liderliğin kıstası değişti CHP’ye göre, hatta FETÖ’ye göre, PKK’ya göre, bunları destekleyenlere göre. Yani belli bir amaçla belli bir yerden belli bir yere yürüdüğünüz zaman siz lider oluyorsunuz. Onun için lider olmak isteyenlerin işi kolaylaştı artık. Lider olmak kolay. Yürüdünüz mü iş tamam.”

 

İslahiye'de şehitlik ziyaret edildi

GAZİANTEP’in İslahiye İlçesi’nde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında şehitlik ziyaret edildi.



15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Şehitlik ziyaretine Kaymakam Ramazan Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Bedrettin Sarıtaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çetin, İlçe Müftü Vaizi Mustafa Tunceli, Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Erdoğan, Daire Amirleri ve Şehit yakınları katıldı. Şehitlikte okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar yapıldı. Mezarlar ziyaret edilerek şehitlerin mezarlarına kırmızı karanfil bırakıldı. Kaymakam Yıldırım, şehitlikte bulunan şehit Anneleri ile yakınlarıyla yakında ilgilenerek acılarını paylaştı.

15 Temmuz etkinlikleri şehitlik ziyaretiyle başladı

OSMANİYE'de 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, şehit kabirlerine ziyaretlerle başladı.



Vali Ömer Faruk Coşkun, Ak Parti milletvekilleri Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, MHP Milletvekili Ruhi Ersoy ve Belediye Başkanı Kadir Kara'nın katılımıyla Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan programda İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu şehitler için dua etti. Daha sonra Vali Coşkun ve protokol üyeleri şehit kabirlerini ziyaret ederek karanfil bıraktı.



Şehit ailelerine sabır ve başsağlığı dileyen Vali Coşkun, "Şehitlerimizin aileleri bizlere emanettir. Onlara her zaman kapımız ve gönlümüz açıktır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekânları cennet olsun. Devlet olarak, millet olarak şehitlerimize her zaman minnettarız" dedi.



Şehitlik ziyaretinin ardından Vali Coşkun ve protokol üyeleri Enver-ül Hamit Camii’ndeki mevlit programına katıldı. 



15 Temmuz etkinliklerinde ayrıca; Garnizon Komutanı Topçu Albay Ahmet Serdar Gül, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun, çeşitli kurumların temsilcileri, 15 Temmuz şehitlerinden Mehmet Karacatilki'nin ailesi, diğer şehit aileleri ve gaziler yer aldı. 

Tokat'ta 15 Temmuz şehitlerine anma

TOKAT’ta 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Erenler Şehitler Mezarlığı ziyaret edildikten sonra şehitler için mevlit okutuldu.



15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında çeşitli programlar düzenlendi. Tokat Valisi Ömer Toraman, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve kent protokolü ilk olarak Erenler Mezarlığındaki Garnizon Şehitliğini ziyaret etti. Vali Ömer Toraman ve il protokolü şehit mezarları üzerine karanfil bıraktı. Daha sonra ise şehitler için dua edildi. Burada açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Ömer Toraman, ''Bugün Sayın Başbakanımızın işaretiyle tüm ülke genelinde şehit mezarlıklarını ziyaret etmek suretiyle 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzü etkinliklerini başlatmış bulunuyoruz. Ülkemiz her dönemlerde çeşitli mihraklarla mücadele içerisinde gelmiş. Bu mücadelelerde de şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Bunun son halkasını da 15 Temmuz 2016’daki hain darbe teşebbüsündeki asker, polis ve sivil vatandaşlarımız oluşturuyorlar.  Bu vesile ile de tüm şehirlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz'' dedi.



Garnizon Şehitliğinde düzenlenen törenin ardından öğle namazı öncesinde Ali Paşa Camisinde şehitler için mevlit okundu. Tokat Belediyesi tarafından öğle namazı sonrası yemek ikramında bulunuldu.





ŞEHİT BABASI VE GAZİLERE ZİYARET



15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen programlar kapsamında gazi ve şehit yakınları ziyaret edildi. Tokat Valisi Ömer Toraman, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, ilk olarak 15 Temmuz gazisi Hasan Yaşar ve 15 Temmuz gazisi Hasan Sarman'ı ziyaret etti. Ziyarette gazi Hasan Yaşar ve Hasan Sarman’a Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye edildi.



Daha sonra 15 Temmuz'da Türkiye Büyük Millet Meclisi binası önünde şehit olan Cengiz Polat’ın 3 ay önce Tokat’a yerleşen babası Fikret Polat ziyaret edildi. Ziyarette Tokat Valisi Ömer Toraman, şehidin babası Fikret Toraman bir süre sohbet etti. 15 Temmuz Şehidi Cengiz Polat’ın Babası Fikret Polat oğlunun darbe gecesi yemek yemeden ve abdestini aldıktan sonra darbecileri durdurmak için sokağa çıktığını söyledi. Baba Polat, ''Oğlum işten eve geldi yatıyordu. Uçakların sesine uyandı. Abdestli namazlı birisiydi. Abdestinin aldı, yemek yiyecekti. Dışarı çıktı baktı arkadaşları çıkmışlar meydana, o da yemeğini yemeden gitti. 'Otur yemeğini ye dedim' ama dinlemedi. Havaalanına doğru gidiyoruz diyerek gitti. Ama havaalanına gidecek arkadaşı gelmemiş diğer arkadaşları gelmiş. Onlarla beraber meclise doğru otobüslerle gitmişler.Özel arabayla havaalanına gitmek için evden çıkmıştı. Saat 2'de bir telefon geldi 'oğlunuz yaralı' diye. Biz gittik hastanede arıyorduk. Ama acilde değil morgdaymış. Bir oğlum vardı o da gitti'' dedi.



Tokat Valisi Ömer Toraman ise şehit babası Fikret Polat'a her zaman yanlarında olduklarını ifade ederek, Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti.

Suşehri'nde 15 Temmuz mevlidi

SİVAS’ın Suşehri ilçesinde 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu.



İlçe Kaymakamlığı ve Belediye tarafından organize edilen mevlit Merkez Balhatun Camisinde gerçekleştirildi. 15 Temmuz şehitleri için okutulan Mevlite AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem de katıldı. Mevlidin ardından, cami çıkışında cemaate şeker, etli pide ve ayran ikram edildi. Milletvekili Ekrem Erdem cami çıkışında yaptığı açıklamada, "Bugün ülke genelinde 15 Temmuz’un sene-i devriyesi nedeniyle bütün merkez camilerimizde mevlit okutuluyor. Mevlit öncesinde gerek ilçedeki, gerekse köylerdeki şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ettik. Çünkü biz onlara minnettarız. Allah mekanlarını cennet eylesin. Anadolu'nun fethinden bugüne kadar burayı fethederek burayı bize yurt ederek hem de fetihten sonra her türlü saldırıya göğüs gererek hayatlarını kaybeden şehitlerimize minnettarız. Onlar olmasa bu vatan olmazdı. An son 15 Temmuzda'da hayatları pahasına şehitlerimiz ülkemize yönelik saldırıyı püskürtmüş oldu. Bir kez daha mekanları cennet olsun. Gazilerimize de Allah'tan acil şifalar diliyorum" dedi.

Tunceli'de 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu

TUNCELİ'de 15 Temmuz anma programları kapsamında şehitler için mevlit okutuldu. 



Tunceli Valiliği tarafından 15 Temmuz anma programları kapsamında Paşa Camii'nde şehitler için mevlit okutuldu. Vali ve Tunceli Belediye Başkanvekili Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karakaş, Emniyet Müdürü Doğu Ateş, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile okutulan mevlidin ardından şehit yakınları ve gaziler için Paşa Camii bahçesinde yemek ikram edildi. 15 Temmuz şehitleri için yapılan anma programında konuşan Vali Tuncay Sonel, Türkiye genelinde 15 Temmuz şehitleri için anma programları düzenlendiğini belirterek, "Paşalar Camii'nde şehitlerimizin ruhlarına mevlidi şerifler okundu. Şehit ailelerimizle, kahraman gazilerimizle, Tunceli ailesi olarak hep beraber programda bulunuyoruz. Başta bu kıymetli toprakları vatan yapan ecdadımızı, tüm şehitlerimizi, Kurtuluş Savaşı'ndaki şehitlerimizi, terör şehitlerimizi ve kahramanlıklar gösteren 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Mekanları cennet olsun ve kahraman gazilerimize de şifalar diliyorum. Yüce Rabbim vatanımızı, bayrağımızı ve bu birlik ve beraberliğimizi korusun"dedi.

Bitlis’te 15 Temmuz şehitleri anıldı

BİTLİS’te 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, şehitlikler ziyaret edilerek Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi.



Programa, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Gezer, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Müftüsü Faysal Geylani, kurum amirleri ve bazı Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldılar. Bitlis Valisi Ustaoğlu, 15 Temmuz şehitlerini rahmetle andıklarını belirterek şöyle konuştu:



"O gece yaşadıklarımız, Allah korusun bu memlekette ezanlarımızın susması, bayrağımızın inmesi tehlikesi ile devletimiz adeta bölünme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Ama bu millet tarihin her döneminde olduğu gibi canı pahasına memleketi uğruna nasıl ki 100 yıl önce yedi düvele karşı kurtuluş savaşında verdiği o ruhu ile o heyecanı ile bir kez daha kahramanlığını göstererek, darbeye darbe ile karşılık vererek, ezanlarımızın susmasını önledi. Bayrağımızın inmesi ve devletimizin parçalanmasının önüne geçti. İşte bugün burada hepsinin mekanı cennet olsun. Binlerin üzerinde de gazilerimiz oldu. Bunlara milletimiz minnettardır. Hepimiz millet olarak, vatandaş olarak şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyoruz.”



Şehitlik programının ardından Bitlis merkez Ulu Cami'de düzenlenen mevlide katılan Vali Ustaoğlu ve beraberindekiler mevlidi dinledi. Duaların edildiği mevlit sonrası vatandaşlara yemek ikram edildi. 

Hakkari ve Çukurca'da 15 Temmuz Şehitleri için mevlit okutuldu

HAKKARİ'de Aile ve Sosyal Polikitalar Müdürlüğü, Çukurca İlçesi'nde ise ilçe Müftülüğü tarafından 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden vatandaşlar ve tüm şehitler için öğle namazının ardından mevlit okutuldu. Mevlit sonrası cami avlusunda mevlit programına katılan 700 vatandaşa yemek ikramında bulunuldu.



Hakkari'de  Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından Merkez Hacı Sait Camiinde öğle namazını müteakip 15 Temmuz'daki darbe girişiminde ülkesini savunurken şehit olanlar için Mevlit okutuldu. Mevlit programına; Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak,Vali Yardımcısı Bekir Abacı, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Mehmet Gökgöz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ve  çok sayıda vatandaş katıldı. Din görevileri tarafınan Mevlit ve Kuran-ı Kerim okundu. Ardından İl Müftüsü Faruk Gürbüz tarafından, tüm şehitler için dua edildi. Duaların ardından Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından yaklaşık 700 kişiye, kavurma, pilav, salata ve ayran ikram edildi.



ÇUKURCA 'DA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN MEVLİT OKUTULDU



Öte yandan Hakkari'nin Çukurca ilçesi'nde ise Müftülük tarafından ilçe Merkezindeki Emir Şaban Caimiinde 15 Temmuz şehitleri için Mevlit programı düzenlendi. Programa İlçe Kaymakamı Mehmet Mut, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Kürtçe ve Türkçe okunan mevlit programının ardından Şehitler için dualar okundu.

Şırnak'ta 15 Temmuz şehitleri için Kürtçe mevlit okutuldu

ŞIRNAK Valiliği tarafından 15 Temmuz anma programı kapsamında şehitler için Kürtçe mevlit okutuldu.



15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle Şırnak Valiliği'nce şehitleri anma programı düzenlendi. Merkez Külliye Camii'nde düzenlenen etkinliğe Vali Mehmet Aktaş, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, İl Jandarma Komutanı Albay Hünkar Keleş, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anma programında 15 Temmuz şehitleri için Kürtçe mevlit okutuldu. Vatandaşlara gül suyu ve lokum ikramında bulunmasının ardından şehitleri anma programı vatandaşlara yemek ikramıyla son buldu. 

15 Temmuz şehidi Özel Harekat Polisi Hail Hamuryen mezarı başında anıldı

15 TEMMUZ darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı’na yönelik saldırıda şehit edilen Özel Harekat polis memuru Halil Hamuryen, memleketi Van'ın Erciş İlçesi'nde mezarı başında anıldı.



Darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırıda şehit olan Özel Harekat polisi 39 yaşındaki Halil Hamuryen, mezarı başında anıldı. Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, 108'inci Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Murat Yılbır, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın ile bazı STK temsilcileri ve vatandaşlar Erciş'in Çelebibağı Mahallesi'nde bulunan mezarlığa gelerek dua etti. Erciş Kaymakamı Yaşar, 15 Temmuz günü bir takım hainlerin kalkıştığı bir darbe girişimi ile karşı karşıya kalındığını belirterek şöyle konuştu:



"Tabi savaşın binbir türlüsü var. Cephede savaş var, soğuk savaş var. O gün 15 Temmuz günü de bir savaşdı. Rabbimize şükürler olsun ki biz bu savaşı işte burada yatan Halil Hamuryen'ler gibi şehitlerimiz, binlerce gazimizle kazandık. Bu topraklar çok çileli topraklardır. Tarih boyunca bedeller ödenmiş, şehitler vermiş. İşte bir bedelimiz de burada yatıyor. Aziz kardeşimiz Halil Hamuryen'i 15 Temmuz akşamı bu vatanın selameti, bu vatanın geleceğine, bizim Erciş olarak ödediğimiz bir bedeldir. Ve biz kendisinden helallık diliyoruz. Biz kendisine minnettarlığımızı, şükranlarımızı ifade ediyoruz. Biz kendisine diyoruz ki sen bir bedeldin ve gelecekte de verilecek bütün bedellere bizler de senden sonra burada hazırız. Ve Rabbimizin izniyle tepemizde dalgalanan bu bayrak Halil Hamuryen'ler gibi nice Hamuryen'ler oldukça, biz bu bayrağın altında yaşamaya devam edeceğiz. Biz bu toprağı böldürmedik,böldürmeyeceğiz. 15 Temmuz akşamı hain FETÖ tarafından yapılan bu hain darbe kalkışmasını şiddetle kınıyorum. Darbe akşamı kahramanca direnen bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum, bütün gazilerimize sağlık sıhhat diliyorum. O gün  bu millete, bu milletin istiklalini devam etmesine öncülük eden,liderlik eden sayın cumhurbaşkanımıza, mecliste kahramanca direnen bütün milletvekillerimize, hükümetimize, şerefli Türk ordusuna, polis teşkilatına ve kahramanca sokağa çıkıp direnen bütün Türk halkına şükranlarımı ifade ediyorum."



Kaymakam Şirin ve beraberindekiler daha sonra şehit Hamuryen'in ailesini ziyaret etti. Ayrıca şehit için Karayusuf Paşa Camiinde mevlid okutuldu.

Midyat’ta 15 Temmuz şehitleri için 3 dilde mevlit okutuldu

MARDİN'in Midyat İlçe Kaymakamlığı'nca 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Midyatlı Özel Harekat Polisi Velit Bekdaş ve diğer şehitler için Kürtçe, Türkçe ve Arapça mevlit okutuldu. 



15 Temmuz şehitlerini anma programı kapsamında Midyat Kaymakamlığı'nca düzenlenen etkinlikte, Ankara Gölbaşı Polis Özel Harekat Merkezi'nde şehit olan Midyatlı polis memuru Velit Bekdaş ile darbe girişiminde şehit olanlar için mevlit okutuldu. Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman'ın çok sayıda kişinin katımıyla yapılan anma programında Seyfettin Güneştan Caddesi'ndeki Hacı İsa Cengiz Mezarlığı'ndaki şehit polis memuru Velit Bekdaş'ın kabri ziyaret edilerek, dualar okundu. 



Şehidin kabir ziyaretinin ardınan Kaymakam Tekin ve beraberindekiler, Haca İsa Cengiz Camisi'nde şehitler için düzenlenen mevlit programına katıldı. İlçe Müftülüğü tarafından 15 Temmuz şehitleri için Kürtçe, Türkçe ve Arapça mevlit okutulmasının ardından Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, katılımcılara yemek ikramında bulunmasıyla program son buldu.

15 Temmuz şehitleri anıldı

ISPARTA'da 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi.



15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Isparta Garnizon Şehitliği ziyaret edildi, şehitler için mevlit okutuldu. Düzenlenen törene Vali Şehmus Günaydın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Garnizon Komutanı Albay Cüneyt Arıkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç ile çok sayıda kamu kurum temsilcisi, oda başkanları ve halk katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kuran okundu. Vali Şehmus Günaydın törene katılanlar ve şehit aileleri şehitlerin mezarlarına karanfiller bıraktı. Törene katılanlara 15 Temmuz darbe girişiminde verilen mücadeleyi anlatan görsellerin olduğu kutuda gül lokumu ve gül suyu ikram edildi.

Vali Şehmus Günaydın, "Hain darbe girişiminde ve terörle mücadelede hayatını kaybeden tüm şehitleri rahmetle anıyoruz. Bu büyük millete uzanan eller mutlaka kırılacaktır. Bundan sonra da bu güzel vatanımızın üzerinde hesabı olanlar bunu iyi bilsinler, iyi anlasınlar ki hiçbir zorluk bu millete diz çöktüremeyecektir. Çünkü bu millet Çanakkale ruhu ile her türlü güçlüğü yenecek azim ve kararlılıktadır. İnşallah 15 Temmuz'dan sonra vatandaşımız birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu anlamıştır. Bu millet bir ve beraber olduktan sonra hiçbir güç bu milleti yenemeyecektir" dedi.

15 Temmuz akşamı vatandaşı meydana davet eden Günaydın, "Hep beraber olalım ve bu ülke üzerinde hesabı olanlara açık bir şekilde 'Bu büyük millet birdir, bütündür ve tarihin her tür döneminde olduğu gibi bundan sonra da her türlü zorluğu yenecektir' mesajını verelim" diye konuştu.

Vali Günaydın, FETÖ soruşturmalarına yönelik olarak da tüm kurumlarda arınma sürecinin devam ettiğini, her soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü aktardı.

Artvin’de şehitliğe yürüyüş

ARTVİN’de, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Artvin Garnizon Şehitliği ziyaret edildi, şehitler için mevlit okutuldu.



Artvin Valiliği önünde başlayan ve Garnizon Şehitliği'ne kadar yapılan kortej yürüyüşüne Vali Ömer Doğanay, Artvin AK Parti Milletvekili İsrafil Kışla, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Garnizon Komutanı Albay Cengiz Abdurrahman Çerçi, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki ve çok sayıda vatandaş katıldı. Türk bayraklarıyla yapılan yürüyüşte sık sık, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atıldı. Vali Ömer Doğanay ve beraberindeki protokol üyeleri Garnizon Şehitliği’nde şehit mezarlarına karanfil bıraktı, ardından dualar edildi.



Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, 15 Temmuz darbe girişiminin Türk demokrasi hayatında  milletimizin yeniden kendi iradesine sahip çıkması açısından dönüm noktası olduğunu söyledi. Kocatepe, “Asırlarca bağımsızlığı kendisine şiar edilmiş bir millet, 3-5 dışarıdan kurulmalı vatan haininin kalkışmasına pabuç bırakmayacağını gösterdi. Bunu milletimize, çocuklarımıza unutturmayacağız. Düşmanlarımız bilsin ki her geçen gün daha güçlüyüz. Daha güçlü müreffeh bir Türkiye için yürüyoruz. Bugün 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1'inci yıl dönümünde 7’den 70’e herkes kararlıdır” dedi.



15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Artvin Merkez Camisi’nde öğlen namazı öncesi mevlit okutulmasının ardından sona erdi.

Elazığ'da 15 Temmuz anma töreni 

ELAZIĞ'da Valilik tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehitlik ziyaretleri yapıldı.



15 Temmuz anma programları kapsamında, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş İcadiye Şehitliği'ni ziyaret etti. Elazığ protokolü, İcadiye şehitliğinde İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya'nın yaptığı duanın ardından şehit mezarlarına karanfil bıraktı. 15 Temmuz anma programları kapsamında Kolordu ve Harput şehitlikleri ziyaretlerinin ardından akşam İzzetpaşa Cami'sinde şehitler için mevlit okutulacak. 



Elazığ 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda da bugün itibariyle demokrasi nöbeti tutulmaya başlanacak.

Nevşehir'de 15 Temmuz anması

15 TEMMUZ Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Nevşehir'de Şehitlik Parkı’nda tören düzenlendi.



Nevşehir Valisi İlhami Aktaş,  AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz,Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Ziyaddin Cavlak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi ’nin yanı sıra daire müdürleri, şehit aileleri ve gaziler ile yakınlarının katıldığı etkinlik, 15 Temmuz şehitleriyle tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Altınoluk Camii İmam Hatibi Ramazan Öz’ün okuduğu Kuran'ın ardından Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk dua etti.



Şehit ailelerinin de katıldığı şehit mezarlarının ziyaretinin ardından Kurşunlu Camiinde, Mevlit okutuldu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle  Mevlide katılanlara Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şehit Yakınları ve Gazileri Birimince, Kurşunlu Camii bahçesinde çeşitli ikramlarda bulunuldu.

 

Tekirdağ'da şehitlere ziyaret 

TEKİRDAĞ'da 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde darbe girişimi sırasında İstanbul'da şehit edilen polis memuru Münür Alkan ile diğer şehitlerin mezarları ziyaret edilip, şehitler için mevlit okutuldu.



Tekirdağ'da 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine Vali Mehmet Ceylan, Ak Parti Tekirdağ milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ile asker, polis ve vatandaşlar katıldı. Hayrabolu yolu üzerindeki şehir mezarlığındaki şehitlikte, şehitler için dua okunup, mezarlığa karanfil bırakıldı. İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ı korurken 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde darbeci askerler tarafından şehit edilen Tekirdağlı polis memuru Münür Alkan'ın mezarı başında Kuran-ı Kerim okundu. Daha sonra ise Şehitler Camisi'nde şehitler için mevlit okutuldu.



15 Temmuz gecesi Ankara'da darbeci askerlerin Genelkurmay Başkanlığı'na girmesini engellemek için evinden çıkıp karargaha giden ve burada şehit edilen makine mühendisi Mehmet Şengül'ün annesi Huriye Şengül de  Eski Cami'de şehitler için okutulan mevlide katıldı. Şengül, "Oğlumu Ankara'da şehit ettiler. Bu vatan bizim. Bu vatan çok savaşlar gördü. Ancak yıkamayacaklar. Acımız büyük ama vatan sağolsun" dedi. 



Tekirdağ Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü cami çıkışında vatandaşlara pilav, ayran ve tatlı ikram etti.

Şehitler Abidesi'nde 15 Temmuz şehitleri için anma

ÇANAKKALE'de, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü için Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde tören düzenlendi. 15 Temmuz ve Çanakkale Şehitleri, dualarla anılırken; sembolik şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.



Çanakkale Valiliği, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle tüm ülke genelinde gerçekleşecek 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerini kentte, Çanakkale ruhunun yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde başlattı. Saat 11.00'de başlayan törene; Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, 2'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı tarafından abide  önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla tören başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı seslendirildi ve Kuran okundu. Çanakkale İl Müftüsü Arif Gökce, 15 Temmuz şehitleri ve Çanakkale Şehitleri için dua ettirdi. Ardından sembolik şehitliklere protokol üyeleri tarafından karanfil bırakıldı. Tören Abdülkadir Katre Sana Tiyatrosu'nun Şehitler Abidesi altında protokol için sergilediği 57'inci Alay oyunuyla sona erdi.



Törenin ardından AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:



"Cumhurbaşkanımız himayesinde tüm Türkiye'de şehitliklerimizi ziyaret ettik. 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi günü vesilesiyle bir araya geldik. Çanakkale'miz, Türkiye'mizin milli şuurunun başkenti. Çanakkale'miz Cumhuriyetimizin ön sözü. Dolayısıyla 15 Temmuz Şehitlerinin Çanakkale'de Şehitler Abidesi'nde ayrı bir onur, ayrı bir ehemmiyet arz ediyor. 15 Temmuz gecesinde Ömer Halisdemirler ve birçok şehidimiz aynı şekilde bu milletin geleceği adına, bu milletin birliği ve beraberliği adına, milli egemenliğimize uzanan ellerin kırılması adına çok büyük bir bedel ödediler. 15 Temmuz'u unutmamak, unutturmamak, bu milletin her bir ferdinin görevi. Biz bu milletin evlatları olarak 15 Temmuz'u her sene büyür bir onurla anacağız. Ders alacağız. İbret alacağız. Bir daha o hain girişimlerinin olmaması için ne düşüyorsa üzerimize gayret göstereceğiz. FETÖ'ye, PKK'yla, mücadele başta olmak üzere, tüm örgütlerle olan mücadelemizi son aşamasına kadar elimizden geldiğince gayret edeceğiz"

15 Temmuz şehidi Gülşah komiser mezarı başında anıldı

HATAY'ın Kırıkhan İlçesi'nde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırıda şehit düşen komiser yardımcısı Gülşah Güler ile polis memuru Hurşit Uzel'in mezarları ziyaret edildi.



Kırıkhan Şehitliği'ndeki programda, şehit aileleri özel davetle şehitliğe getirildi, burada şehitler için Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi. Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, AK Parti Milletvekili Mehmet Öntürk, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ve diğer ilçe protokolü, 15 Temmuz şehitleri Komiser Yardımcısı Gülşah Güler ile polis memuru Hurşit Uzel'in mezarına çiçek bıraktı. Ardından tüm şehitlerin mezarlarına çiçek bırakılarak dua edildi.

Bakan Özlü: 15 Temmuz bir çete hareketidir

 DÜZCE'de düzenlenen, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anma etkinliklerine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Bir çete hareketidir 15 Temmuz girişimi. Allah bir daha 15 Temmuz’lar göstermesin" dedi.



Düzce Valiliği'nin şehitlikte düzenlediği anma programına Bakan Özlü'nün yanında Vali Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, daire müdürleri, şehit yakınları ile gaziler ve vatandaşlar katıldı. İl Müftüsü Selami Emen’in okuduğu duanın ardından Bakan Faruk Özlü ve protokol üyeleri şehit kabirlerine karanfil bıraktı. Ardından 15 Temmuz gecesi Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na düzenlenen saldırıda şehit olan Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın Beyköy Beldesi Çalıcuma Mahallesi’nde bulunan mezarı ziyaret edildi, dua okundu. Ardından şehidin babası Ramazan, annesi Hanife Baysan evde ziyaret edildi.



Açıklama yapan Bakan Faruk Özlü, 15 Temmuz darbe girişiminin dışarıdan destekli çetelerce yapıldığını ifade ederek, "Bir çete hareketidir 15 Temmuz girişimi. Yurt dışı desteklidir. Dolayısı ile Allah milletimizi korumuştur. İnşallah bu çetenin uzantılarının yakınlarının bütün kamudan, bütün devlet teşkilatından temizlendiğini, temizleneceğini göreceğiz. Mücadelenin devam ettiğini söylemek isterim. Allah bir daha 15 Temmuz’lar göstermesin" dedi.



Şehit Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın annesi Hanife Baysan "Elimden gelse onların iplerini kendim çekerim. İçim yanıyor içim, 2 gündür televizyona baktıkça içim yanıyor. O bombalar düştükçe sanki benim içime düşüyor. Yanıyor içim. Elimden gelse kendim çekerim onların ipini. Ah benim yavrumu yediler" dedi.



Şehit babası Ramazan Baysan da "Allah bir daha 15 Temmuz’u yaşatmasın" diye konuştu.



Bakan Özlü, Merkez Büyük Camii'nde şehitler için okunan mevlide katıldıktan sonra kentten ayrıldı.

15 Temmuz şehidi, mezarı başında anıldı

SİNOP'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında şehitlikler ziyaret edildi. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Ömercan Açıkgöz'ün mezarı ziyaret edilerek dua edildi.



Geçen yıl 15 Temmuz darbe girişimi sırasında helikopterden açılan ateşle Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde şehit olan 26 yaşındaki Ömercan Açıkgöz, Sinop'taki mezarı başında anıldı. Sinop'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliklerine Vali Hasan İpek, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Şehitlik ziyaretinde konuşan Vali Hasan İpek, "15 Temmuz şehidimiz sevgili Ömercan Açıkgöz'ü mezarında biz bu etkinliklerimizi başlattık. Burada başlatmamızın asıl sebebi 1995 doğumlu gencimizi elinde silahı yokken sikorsky helikopter ile şehit ettiler. Bu gencimizi şehit eden hainler bu ülkenin vatandaşı değillerdir. Bugün tüm ilçelerimizde, merkez camilerimizde şehitlerimiz için mevlit okutacağız. Bu kardeşimiz için de Sinop’ta Hatıra ormanı açacağız" dedi.

Balıkesir'de 15 Temmuz şehitleri anıldı

BALIKESİR'de 15 Temmuz  Anma Programı, Şehitlikte gerçekleştirilen törenle başladı. Darbe girişimi sırasında Ankara'da Özel Harekat Merkezi'ne düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Turgut Solak da Ovabayındır Mahallesi'ndeki kabri başında anıldı.



Balıkesir Şehitliği'ndeki ilk törene, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan, AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Miletvekilleri Sema Kırcı, Kasım Bostan ve Mahmut Poyrazlı ile şehit aileleri katıldı. Vali Yazıcı ve törene katılanlar duanın ardından şehit mezarlarını tek tek ziyaret edip, karanfil bıraktı. Vali Yazıcı, evlatlarının mezarı başında dua eden şehit aileleri ile sohbet ederek, acılarına ortak oldu. Şehitlik Özel Defteri'ni de imzalayan Yazıcı, deftere  "Aziz şehitlerimiz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, vatanımızın bağımsızlığı uğruna, gözünü kırpmadan can veren, siz şehitlerimizi minnet ve şükran ile anmak üzere huzurunuza gelmiş bulunmaktayız. Bu millet bu topraklar üzerinde ilelebet payidar olacaktır, mirasınız emin ellerdedir" diye yazdı.



KABRİ BAŞINDA ANILDI



Şehitlik'ten sonra 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'ne düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Turgut Solak'ın Ovabayındır Mahallesi'ndeki kabri ziyaret edildi. Vali Ersin Yazıcı ve beraberindekiler şehidin eşi Aynur Solak ve çocukları Alper Solak ve Beyza Solak'a çerçevelenmiş Türk bayrağı hediye etti.



Balıkesir'de hafta boyunca 15 Temmuz'la ilgili sergiler açılacak, söyleşiler düzenlenecek, dualar edilecek, halk koşusu yapılacak, kahramanlık türkülerinin söyleneceği konserler verilecek.

15 Temmuz Şehitleri Van'da Anıldı

VAN'da, 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, şehitlikler ziyaret edilerek Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi.



Ziyarete Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Zorluoğlu, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Arif Çetin, Tuşba Kaymakamı Meral Uçar, İpekyolu Kaymakamı, Belediye Başkanvekili Cemil Öztürk, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Atıf Çiçekli, kurum amirleri, STK temsilcileri, şehit yakınları katıldı. 



İlk olarak Tuşba ilçesi'nde bulunan 1915'te Ermeniler tarafından katledilen müslümanların bulunduğu Zeve Şehitliği ziyaret edildi. Burada şehitler için Kur'an okundu, dua edildi. Şehitler y anıtına karanfil bırakıldı. Daha sonra Vanlı şehitlerin bulunduğu Akköprü Mezarlığı ziyaret edildi. Vali Zorluoğlu, burada şehitlere rahmet diledi. Şehit ailelerini en kısa zamanda ziyaret edeceğini belirten Zorluoğlu, daha sonra prokotol ile beraber şehit mezarlıklarına karanfil bırakıp ayrıldı.



Son olarak Aile ve Sosyal Politikalar Van İl Müdürlüğü tarafından bir otelde şehit aileleri ve yakınları için verilen yemek ile program sona erdi.

Çorum'da 15 Temmuz anma etkinliği

ÇORUM’da 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle şehitlikte anma programı düzenlendi.



Çorum Valiliği öncülüğünde, FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümünde anma etkinlikleri düzenlendi. Çorum Şehitliği'nde düzenlenen törene Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Üstündağ, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 



Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Necmeddin Kılıç, “O hainler şer odaklarıyla birlikte yıllardır planladıkları oyunlarını geçtiğimiz yıl oynadılar. Eğer başarılı olsalardı bu millet tamamen yok edilecekti. Çok az insana müsaade edeceklerdi. Bu insanlık suçudur. Harpte dahi sivillerin üzerine ağır silahlarla ateş açılamaz. Onların hesap etmediği bir şey vardı. Çanakkale ruhu öldü sandılar. Benim ordumu yönetebileceklerini sandılar. Bizim ordumuz milyonluk bir ordudur. Bizim ordumuz onlara katılmadı. Onlarla savaştı. Bunlar ne benim ordumu anladılar, ne benim milletimi anladılar, eksik hesap yaptılar. Bu eksik hesap, onları tarihin kanlı sayfalarına gömdü. 15 Temmuz, 29 Ekim’in öz kardeşidir. 15 Temmuz, cumhuriyetimizi kuran ve emanet eden iradeye sadakatimizin ifadesidir. 15 Temmuz, dünyaya hür olacağımızın, istiklalimizin ve istikbalimizin koparılıp alınamayacağının ilanıdır. 15 Temmuz, 21. Yüzyılın Türk asrı olacağının ilanıdır, ispatıdır" dedi.



Konuşmaların ardından şehitler anısına saygı atışı gerçekleştirildi. Daha sonra katılımcılar tarafından şehit mezarları ziyaret edilerek mezarlara karanfil bırakıldı.



Program, İl Müftüsü Ahmet Akın’ın duasının ardından sona erdi.

İzmir'de şehitlere vefa

15 TEMMUZ Şehitleri Anma Programları çerçevesinde İzmir Kadifekale’deki Hava Şehitliği ziyaret edildi, dualar okundu.



İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının katıldığı anma programında çok sayıda kişi katıldı.



Şehit yakınları da şehitlerin mezarı başında dua okudu. Kuran-ı Kerim okunmasının ardından,  program çıkışında konuşan Hamza Dağ ve Bülent Delican, 15 Temmuz’daki direniş ruhunu gelecek nesillere aktarmayı amaçladıklarını amaçladı. Programların bir hafta süreceğini belirten Delican, direniş ruhuna sahip çıkacaklarını belirtti. Anma etkinlikleri İzmir genelindeki tüm camilerde okutulan mevlit programıyla devam etti.



'ETKİNLİKLER ÖRNEK OLACAK'



Program çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Genel Merkez olarak anma etkinliklerinin bir hafta olarak planlandığını belirtti. Gelecek yıllar için emsal oluşturacak bir dizi anma programı ayarladıklarını söyleyen Dağ, şunları söyledi:



“Bu hafta 15 Temmuz’u anıyoruz. 15 Temmuz’da geçtiğimiz sene, insanlık tarihinin gördüğü en alçakça işgal girişimiyle Türkiye karşı karşıya kaldı. 15 Temmuz’u bu anlamda hem anmak hem de sonraki nesillere 15 ve 16 Temmuz hususunu ilerletmek durumundayız. Özellikle ön planda tutulması gereken hususlar var; Devletin içine yapılanmış bir örgütün devletin silahını, uçaklarını, helikopterlerini kullanarak işgal girişimini nasıl yapabileceğini gördük. Bu anlamda tarih ders alınırsa tekerrür etmez düşüncesiyle yola çıkarak bir daha böyle bir hususun ülkemizde yaşanmaması için 15 Temmuz’u sürekli olarak zihinde tutmak ve düşünmek zorundayız. 15 Temmuz’un yanı sıra bir de 16 Temmuz var. 16 Temmuz bir dirilişin günüydü. 16 Temmuz’un ilk saatlerinde halkımız sokağa dökülmek suretiyle, Cumhurbaşkanımızın liderliği, sayın Başbakanımızın süreci serin kanlı bir şekilde yönetmesiyle TBMM üyeleri ve milletimiz darbe ve işgal girişimini savurmuş oldu. Bu anlamda 16 Temmuz da yeniden diriliş noktasında önemli bir gündür diye düşünüyorum. 16 Temmuz’da bu milletin bayrak, ezan, vatan, millet, devlet, toprak denildiğinde nasıl şahlandığını, uçağın tankın önüne nasıl yattığını, uçağa gerektiğinde elindeki levyeyi fırlatarak bu ülkeyi korumak noktasında hamle içinde olduğunu ve vücutlarını siper ettiğini bütün dünya görmüş oldu. Bu açıdan 15 Temmuz ve 16 Temmuz önemli. İlk yılını anıyoruz. İlk yılında yapacağımız etkinlikler bundan sonraki yıllarda da örnek ve emsal teşkil edecek. 15 Temmuz anma etkinlikleri bu anlamda genel merkezimizde bir hafta olarak planlandı."



'ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUZ'



Dağ’dan sonra konuşan İl Başkanı Bülent Delican ise 15 Temmuz ile ilgili düşüncelerini dile getirerek, “Geçen sene 15 Temmuz’da bu ülke hiç hak etmediği şekilde bir işgal kalkışmasına sahne oldu. Halkımızın feraseti ve duruşu sayesinde çelik göğsünü milletimiz gererek buna engel oldu. Tabi bunun gelecek nesillere doğru aktarılması lazım. Yaşananların gelecek nesillerde de çok iyi bilinmesi lazım. O yüzden 15 Temmuz etkinlikleri düzenleniyor. Yani 15 Temmuz bir kutlama değil bir anmadır. O gün bize yaşatılanların bir daha yaşanmaması için bu bilincin oluşturulması maksadında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu sene çeşitli panellerle, çeşitli toplantılarla katılıyoruz. Valiliğin düzenlemiş olduğu ve bizlerin düzenlediği etkinlikler var. 27 gün boyunca tutulan nöbetleri içeren kitapçıkları halkımıza dağıtacağız. 15 Temmuz bilincinin gerçekten de toplumda derin bir şekilde yer etmesi aslında hepimiz için son derece önemli. Cumhurbaşkanımız o gece eğer milleti sokağa davet etmeseydi, belki de bugün Suriye’den daha beter bir parçalanmışlığa ve girdaba sürükleyeceklerdi. Dünya lideri olmak kolay değil. Ülkemizde birçok siyasi liderlik yaptı fakat Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir dünya lideri olarak 15 Temmuz’da o kararlılığı gösterdi. Milletimizi de büyük felaketten kurtaran ilk işaret fişeğini yakmış oldu. Biz buna sıkı sıkı sahip çıkacağız. Bütün teşkilatlarımızla faaliyetler yapacağız. Bu ruha sahip çıkacağız. 15 Temmuz hem Çanakkale’de hem de Kurtuluş Savaşı’nda tezahür eden milletin hücrelerine yerleşmiş, vatan, bağımsızlık ve özgürlüğün tekrar ortaya çıktığı bir gündür. Bugün de olsa milletimiz gözünü kırpmadan o ateşin vatanı ve namusu için üstüne atlayacaktır. Bir kez daha 249 şehidimizi saygıyla anıyoruz" diye konuştu.

Manisa'da 15 Temmuz şehit ve gazileri anıldı

15 Temmuz darbe girişiminin 1'inci yıldönümünde şehit düşenler ile gazi olanlar, Manisa'da anıldı.



Manisa Valiliği'nce düzenlenen ve 5 gün sürecek olan 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında ilk etkinlik, Manisa Garnizon Şehitliğinde düzenlendi. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Garnizon Komutanı Albay Güven Dere, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı AK Partili Ömer Faruk Çelik, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları, şehit yakını ve gaziler törene katıldı. Valilik, belediye, garnizon komutanlığı, Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği tarafından anıta çelenk sunuldu. Şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 15 Temmuz şehitleri anısına açılan şeref defterine şehit ve gazilerin verdiği mücadelenin önemini yazdı. Manisa İl Müftülüğü tarafından Mevlidi Şerif okundu. Vali Güvençer ve protokol üyeleri şehitliğe karanfil bıraktı. Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de vatandaşlara pilav, lokum ayran ikramında bulundu. Ardından Şehzadeler Hatuniye Camii'nde Mevlid-i Şerif okutuldu.

Anamur'da 15 Temmuz Şehitleri anıldı

MERSİN'in Anamur İlçesi'nde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehitlik ziyaretleri gerçekleştirildi.



Kaymakamı Cengiz Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Türe, İlçe Garnizon Komutanı Albay Şaban Delioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Feridun Torunmoğlu, Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Serdar Cangökçe, Ak Parti İlçe Başkanı Feyzullah Yılmaz, MHP İlçe Başkanı İsmet Babahan, CHP İlçe Başkanı Ayhan Güven ve vatandaşlar ile şehit yakınlarının katıldığı programda, protokol üyeleri mezarların üzerindeki kuru otları temizledi. İlçe Müftüsü Zeynal Abidin Çınar öncülüğünde dua okuyan protokol üyeleri, mezarları da suladı. Her gittiği mezarın kuru otlarını temizleyen Kaymakam Cantürk, şehit yakınları ile de yakından ilgilendi. Kaymakam Cantürk, "Herkes şehit olmaya hazır. Hepimiz şehit olmaya hazırız. İnşallah, Allah vatanımızın üzerinden milletimizin üzerinden belaları yok eder, sıkıntıları yok eder. Bir daha bu sıkıntıları yaşamayız. İnşallah huzur içerisinde mutluluk içerisinde yaşarız" dedi.



Belediye Başkanı Mehmet Türe ise, şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, birlik mesajları verdi.

Ordu'da şehitler anıldı

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümünda  Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Ordu'da, Garnizon Şehitliği'nde 'Şehitleri Anma Programı' düzenlendi.



Ordu Valiliği tarafından hazırlanan 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Garnizon Şehitliği'n dedüzenlenen programa Ordu Valisi Seddar Yavuz, Milletvekili Oktay Çanak, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, daire müdürleri, diğer protokol temsilcileri, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.



Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Vali Seddar Yavuz, 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi sırasında şehit olan 249 şehit başta olmak üzere tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.



Vali Yavuz, hain darbe girişimi sırasında gazi olan vatandaşlara ise şifa dileklerini ileterek, 15 Temmuz cumartesi günü tüm Orduluları meydanlarda olmaya çağırdı. Hain darbe girişimini unutmayacaklarını da vurgulayan Vali Seddar Yavuz, “FETÖ Terör örgütünün gerçekleştirdiği darbe girişimi ile ülkemiz işgal edilmek istenmiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde,  kahraman milletimiz uçaklara, tanklara ve mermilere göğsünü siper etmiş, bu uğurda 249 vatandaşımız şehit olmuş, binlerce kardeşimiz de gazi olmuştur. 15 Temmuz’da gerçekleştirilen hain darbe girişimini unutmayacağız.  Bu darbeye girişen FETÖ mensuplarından hukuk önünde hesap soracağız" dedi. 



Şehitlikte düzenlenen program şehitler için Kur'an-ı Kerim okunup dualar edilmesiyle sona erdi. Anma programının hafta boyunca çeşitli etkinlik ve programlarla devam edeceği belirtildi.

Bakan Akdağ, 15 Temmuz şehidinin mezarı başında Kuran okudu

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, 15 Temmuz şehitlerinden Oğuzhan Yaşar'ın Erzurum'un Şenkaya İlçesi'ndeki mezarı başında Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti, "Cenab-ı Hakk bu millete bir daha 15 Temmuz yaşatmasın" dedi.



FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı nedeniyle düzenlenen anma etkinliklerine katılmak üzere bugün saat 10.00'da uçakla memleketi Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı havalimanında Vali Seyfettin Azizoğlu, Ak parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen ilçe belediye başkanları, kaymakamlar ve partililer tarafından karşılandı. Bakan Akdağ ve protokol askeri helikopterle 15 Temmuz şehitlerinden Oğuzhan Yaşar'ın ailesinin yaşadığı Şenkaya İlçesi'ne gitti.



Bakan Akdağ, darbe girişimi sırasında Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde uçaklardan atılan bombalarla başından ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 3 Ağustos günü şehit olan 23 yaşındaki Oğuzhan Yaşar'ın mezarı başında Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti. Bakan Akdağ, şehidin evine de giderek annesi Necmiye ve Ahmet Yaşar ile görüştü.



Okunan duaların ardından Sağlık Bakanı Akdağ yaptığı açıklamada, "Hayatlarını bu vatan, bayrak ve ezan için veren kardeşlerimiz çok büyük bir iş yaptılar. Rabbim onlardan razı olsun. Cenab-ı hak  onların şefaatine bizi nail eylesin. Cenab-ı Hakk bu millete bir daha 15 Temmuz yaşatmasın. Şehitlerimizin kanı ve dualarla korunan bir vatanımız var. Bu ülkeyi bölmeye kimsenin ama hiç kimsenin gücü yetmeyecektir" diye konuştu.

BAKAN AKDAĞ, ŞEHİDİN MEZARINDA AĞLADI



Şenkaya İlçesi'nden Erzurum'a dönen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Lalapa Camii'nde öğlen namazını kılıp, şehitler için okunan mevlit duasına katıldı. Buradan Karskapı Şehitliği'ne giden Bakan Akdağ ve yanındakiler, şehit mezarlarına kırmızı karanfil bıraktı. Bakan Akdağ daha sonra asri mezarlıktaki polis şehitliğine giderek darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit olan 25 yaşındaki özel harekat polisi Murat Ellik'in mezarı başında dua etti. Bakan Akdağ, burada yaptığı açıklamada konuşurken gözyaşlarını tutamadı. Çok duygulanan Bakan Akdağ, şunları söyledi:



"Şenkaya'daki şehidimi ziyaret ettikten sonra buraya geldik. Burada da Murat Ellik kardeşimizi ziyaret ediyoruz. Buradan Pasinlere ilçesine giderek bir diğer şehit polisi Yakup kardeşimizi mezarı başında anacağız. Cenabı hak bütün şehitlerimizin mekanını cennet eylesin. Bugün özel bir gün. Hususen 15 Temmuz devlet için canını feda eden bütün kardeşlerimizin cenabı hak mekanlarını pür nur eylesin. Bize de onların şefaatini  nasip eylesin. Rabbim razı olsun. Biz 15 Temmuz'dan hemen sonra kardeşlerimizin aileleri ile birlikte olduk. Bugün bir kere daha birlikteyiz. Aslında bu birliktelik milletimizin birlikteliğidir. Bu birliktelik bizim devletimiz, vatanımız, bayrağımız tüm bu mukaddeslerimizle birlikte olmamızdır. Bu o kadar önemli ki, 15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız. Cenabı hak bu millete bir daha 15 Temmuzlar yaşatmasın. Birileri her ne kadar 15 Temmuz ruhu unutulsun, ortadan kalksın istese de bunu başaramazlar. Çünkü 15 Temmuz bize geleceğimizi bir kere daha hakkın hediye ettiği bir gündür."

AKDAĞ: 'KONTROLLÜ DARBE' DİYEREK TARİHİ HATA YAPANLAR VAR



Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Erzurum milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu, Vali Seyfettin Azizoğlu ile birlikte Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırıda şehit olan Özel Harekat polisi Yakup Sürücü'nün Erzurum'un merkez Pasinler İlçesi'ne bağlı Taşkaynak Mahallesi'ndeki kabrini ziyaret etti. Ziyarette, aynı saldırıda şehit olan polis memuru Murat Ellik'in babası Osman ve annesi Züleyha ile kız kardeşi Sıla Ellik de hazır bulundu. Akdağ ve beraberindekiler, şehit Yakup Sürücü'nün kabrine çiçek bıraktı, dua  okunmasının ardından şehit anne ve babası İbrahim, Çiğdem Sürücü ile bir süre görüştü.



Bakan Recep Akdağ, ziyaretin ardından Erzurum'a döndü ve Vali Azizoğlu'nun makamına geçti. Akdağ, burada yaptığı değerlendirmede, "Bu hain darbe teşebbüsüne 'kontrollü darbe' diyerek tarihi bir hata yapanlar var. Tabi ki biz bunu asla kabul etmiyoruz. O şehitlerimiz de bizde bunları yaşayan insanlar olarak acısını aileleri ile birlikte hisseden insanlar olarak asla kabul edemeyiz. Ancak tarih de bunu affetmez. 249 şehidimiz, 2 bin 193 gazimizin içlerinde çok ağır yaralılar var. Hala hastanelerde ameliyat olanlar var. Bu kardeşlerimizin hatırasına saygısızlık olur. Biz dolayısıyla15 Temmuz'u ne kendimiz unutuyoruz ne de unutulmasına müsaade edeceğiz. 15 Temmuz, Türk milletinin çok ağır bir gecede çok ağır kara bulutların çöktüğü bir gecede yeniden dirilişinin adıdır" diye konuştu.

 

Zonguldak’ta şehitlere karanfil

ZONGULDAK'ta, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anma etkinlikleri kapsamında şehitlik ziyaret edilerek şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.



Asri mezarlıktaki şehitlik ziyaretine Vali Ahmet Çınar, Belediye Başkanı CHP’li Muharrem Akdemir, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Özcan Ulupınar ve Faruk Çaturoğlu, vali yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi, daire müdürleri, askeri erkan, şehit aileleri, muharip gaziler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Terörle mücadelede şehit olan asker ve polislerin mezarlarına karanfil bırakıldı, Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi.



ŞEHİT ANNESİ FENALAŞTI



Ziyaret sırasında, 64 yaşındaki Şükran Yorulmaz, Siirt’in Pervari ilçesinde vatani görevini yaparken 16 Kasım 1996’da PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan oğlu Yunus Yorulmaz’ın mezarının başında fenalaştı. Aynı zamanda Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz’ın eşi olan Şükran Yorulmaz’a sağlık görevlileri müdahale etti. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılan şehit annesinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.



VALİ AÇIKLAMA YAPTI



Ziyaretin sonunda basın mensuplarına açıklama yapan Vali Ahmet Çınar, "İçimize sızmış, ailelerimize kadar girmiş, devletin kılcal damarlarına kadar girmiş ‘Allah, kitap’ diye milletimizi de kandırarak girmiş ve tamamen kendisini peygamberler üstü gören sapık bir adamın gizli servislerce kullanılması suretiyle din konusu istismar edilerek koca bir milletin çocukları kandırılarak bir darbe girişiminde bulundular. Eğer bu darbe gerçekleşmiş olsaydı emin olunuz ki, çok büyük ve hiç bitmeyen iç savaş başlamış olacaktı. Bunu da iyi planlamışlardı. Bunların efendileri, hali hazırda görünürdeki emperyalistler. Ama milletimizin büyük feraseti, tabii ki Sayın Cumhurbaşkanımızın bu millete layık bir liderliğiyle bu iş engellenmiş oldu. Cenabı Allah bir daha milletimize böyle bir felaketi yaşatmasın. Bu hainlere fırsat vermesin" dedi.

Siverek’te 15 Temmuz Şehitleri anıldı

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri şehitlikte dua okunması ile başladı.



Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Şehitlikte düzenlenen programa; Siverek Kaymakamı Metin Demirel, Belediye Başkanı Resul Yılmaz, 107'nci Topçu Alay Komutanı Albay Behiç Kunaç, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehitlikte düzenlenen programda ilçe protokolü ve vatandaşlar mezarlara karanfil bırakıp dua okudu. Şehitlikten ayrılan protokol üyeleri, darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit olan Siverekli Suat Aloğlu'nun amcası Şeyhmus Aloğlu'nu Yenişehir Mahallesindeki evinde ziyaret etti. Kalabalık öğle vaktinde de müftülük ve belediye işbirliği ile düzenlenen mevlit programına katıldı.

Bakan Avcı, Eskişehir'de şehitliği ziyaret etti

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'deki Hava ve Kanlıpınar şehitliklerini ziyaret etti. Şehitlerin mezarlarına karanfiller bırakan Bakan Avcı, "15 Temmuz'da fırsatını bulurlarsa neler yapabileceklerini, nasıl acımasız olabileceklerini, nasıl gözü dönmüş olduklarını hep beraber gördük. Onun için Allah, devlete, millete zeval vermesin" dedi.



'Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anma etkinlikleri kapsamında Eskişehir'de ilk olarak Vişnelik Mahallesi'ndeki Hava Şehitliği ziyaret edildi. Ziyarete Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, Ak Parti milletvekilleri Harun Karacan ve Emine Nur Günay ile birlikte çok sayıda kişi katıldı. 



İl Müftüsü Bekir Gerek'in ettirdiği duadan sonra bakan Nabi Avcı şehitlikteki anı defteri imzaladı ardında şehitlerin mezarlarını ziyaret edip kırmızı karanfil bıraktı. Avcı Hava Şehitliği çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:



"Vatan için, millet için, iyi bir devlet için karada, denizde, havada, terörle mücadelede, 15 Temmuz'da canlarını feda eden bütün şehitlere Allah'tan rahmet diledik. Onların açtığı bu yolla inşallah Türkiye, ilelebet bağımsız, güçlü devlet olarak varlığını sürdürecek. Milletimiz de aynı şekilde. Allah, devlete, millete zeval vermesin. Allah, iç ve dış düşmanlara fırsat vermesin. İşte 15 Temmuz'da fırsatını bulurlarsa neler yapabileceklerini, nasıl acımasız olabileceklerini, nasıl gözü dönmüş olduklarını hep beraber gördük. Onun için Allah, devlete, millete zeval vermesin, milletimizin ferasetini arttırsın."



Bakan Avcı, bir soru üzerine 15 Temmuz'u unutmamak, unutturmamak için etkinliklerin yapıldığını belirterek, "Bu millet unutmaz. Millet, kendisine yapılan iyiliği de kendisine yapılan kötülüğü de unutmaz" dedi.



Bakan Avcı ve beraberindekiler daha sonra Eskişehir-Ankara karayolu üzerindeki Kanlıpınar Şehitliği'ni ziyaret etti. Burada okunan duanın ardından Avcı, şehitlerin mezarlarına kırmızı karanfil bıraktı. Avcı, yaptığı konuşmada şöyle dedi:



"Türkiye'nin her yerindeki bütün şehitliklerde şehitlere minnet, şükran sunmak, rahmet dilemek, şehitlerin huzurunda vatanın ve milletin selameti için dua etmek için toplanıldı. Eskişehir'de de birlik ve beraberlik içerisinde, 15 Temmuz'daki alçak girişime karşı nasıl bir milli direniş, şuur içinde olunduğu gösterildi. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hangi kılık altında gelirse gelsin, kendini nasıl göstermek isterse istesin, vatan ve millet düşmanlarına, din ve devlet düşmanlarına karşı birlikte nasıl mücadele edeceğimizin sembolik bir ifadesi olarak şehitliklerimizi ziyaret ettik. Allah bütün şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Allah birliğimizi, beraberliğimiz ve kardeşliğimizi muhafaza buyursun."

15 TEMMUZ ŞEHİDİNİN ADI OKULA VERİLDİ



İstanbul'da 15 Temmuz darbe girişimi gecesi şehit düşen Fatih Dalgıç'ın adı, memleketi olan Eskişehir'in Çifteler İlçesi'ndeki İmam Hatip Ortaokulu'na verildi.



Şehidin adının okula verilmesi nedeniyle Çifteler'de tören düzenlendi. Şehit Fatih Dalgıç İmam Hatip Ortaokulu'ndaki törene şehidin annesi Asiye Dalgıç, kardeşleri Mustafa Dalgıç ve Batuhan Dalgıç, amcası Gökhan Dalgıç. babaannesi Zeynep Dalgıç, Eskişehir Vali Yardımcısı Cafer Yıldız, çifteler Kaymakamı Gökhan Dolaş, Belediye Başkanı  AK Parti'li Metin Özen, Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ile çok sayıda kişi katıldı.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından şehit Fatih Dalgıç'ın öz geçmişi okundu. 



Şehit olmadan bir süre önce polis memurluğu görevinden kendi isteği ile ayrıldığı belirtilen 26 yaşındaki Fatih Dalgıç'ın özgeçmişi ile ilgili şöyle denildi:



"Fatih Dalgıç 2011'de Hatay Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun oldu. İlk görev yeri olarak İstanbul'a tayin edildi. 29 Temmuz 2015 tarihinde Şırnak'a tayin edildi. 15 Temmuz 2016 gecesi sivil olarak İstanbul Ümraniye Atakent Polis Merkezi'de nöbet uttan polis arkadaşlarının yanındayken 16 Temmuz saat 04.00 sıralarında Çengelköy Sabancı Polis Merkezi'nin darbeci askerler tarafından ablukaya alındığı ve vatandaşlarımızın acil yardım ihtiyaçları olduğunu öğrenmesi üzerine hiç tereddüt etmeden arkadaşları ile Çengelköy Polis Karakolu'na giderek burada hainlere karşı vatan, millet ve ezan için yürüttüğü direniş sırasında FETÖ'cü darbecilerin açtığı ateş sonucu kahramanca şehit oldu."



Yapılan konuşmaların ardından dua okundu, açılış kurdelesi kesildi. Anne Asiye Dalgıç okulun girişindeki oğlunun fotoğrafına elleriyle dokundu.



BAKAN AVCI, MEZARINI ZİYARET ETTİ



Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz  ve Ak Parti Milletvekili Emine Nur Günay da şehit Fatih Dalgıç'ın daha önce Çifteler İlçesine bağlı köy olan Alikan Mahallesi'ndeki mezarını ziyaret ederek da etti. Avcı daha sonra şehidin evini ziyaret edip yakınlarıyla görüştü.

 

Başbakan Yardımcısı Canikli, 15 Temmuz şehidi Sağaz’ın mezarını ziyaret etti

BAŞBAKAN Yardımcısı Nurettin Canikli, 15 Temmuz şehidi 27 yaşındaki Emrah Sağaz’ın Çamoluk İlçesi'ndeki mezarını ziyaret etti.



Erzincan’dan bu sabah Giresun’un Çamoluk İlçesi'ne gelen Başbakan Yardımcısı Canikli, Emrah Sağaz’ın mezarına ziyaret etti. Mezar başında dua eden Canikli, Emrah Sağaz’ın annesi Asiye ve babası Nazım Sağaz’a başsağlığı diledi. Şehit ailesiyle birlikte mezardaki gülleri sulayan Nurettin Canikli'nin teselli etmeye çalıştığı şehit babası Nazım Sağız, "Yavrum seni Fatihlere şehit verdim" dedi.



Başbakan Yardımcısı Canikli ile şehit ailesi, daha sonra da Yenice Köyü'ndeki baba evine gitti. Burada da şehit Emrağ Sağaz için Kuran-ı Kerim ve dualar okundu.

Bolulu 15 Temmuz şehidinin mezarında anma etkinliği

BOLU'da, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anma etkinlikleri kapsamında, darbe girişimi sırasında İstanbul'da şehit olan polis memuru 22 yaşındaki Ozan Özen'in mezarına karanfil bırakılırken, şehidin annesi Emine Özen, gözyaşı döktü.



15 Temmuz darbe girişiminin 1'inci yıldönümü kapsamında Şehitler Mezarlığı'nda tören düzenlendi. Törene Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 2'nci Komando Tugay Komutanı Piyade Kurmay Albay Muammer Alper, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Törende Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit olan Özel Harekat Polisi Velit Bekdaş’ın eşi Meryem Bekdaş da hazır bulundu. Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Kuran-ı Kerim okundu ve İl Müftüsü Orhan Genç tarafından dua edildi.



Darbe girişimi sırasında İstanbul'da şehit olan polis memuru Ozan Özen ile diğer şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı. Şehit Ozan Özen'in annesi Emine Özen, oğlunun mezarına karanfil bırakırken, gözyaşlarını tutamadı. Emine Özen'i eşi Metin Özen teselli etti. Şehitlerin mezarları başında da dua edilmesiyle tören sona erdi.

Edirne Valisi Günay Özdemir, 15 Temmuz anma etkiliğinde ağladı

EDİRNE'de 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde düzenlenen etkinlik kapsamında, geçen yıl 8 Haziran'da PKK'lı teröristlerin Mardin'in Midyat İlçesi'nde düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru Nefize Özsoy'un kabrini ziyaret eden Edirne Valisi Günay Özdemir, duygulanıp, gözyaşlarına hakim olamadı.



Edirne'de 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde etkinlikleri kapsamında Mardin'in Midyat İlçesi Emniyet Müdürlüğü'ne geçen yıl Haziran ayında PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru Nefize



Özsoy mezarı başında anıldı. Anmaya Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan şehit Özsoy'un annesi Hafize, babası Süleyman Çetin ile Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Edirne Şehit Aileleri Derneği Başkanı Faruk Çiftçi ve bazı kurum müdürleri katıldı.



Edirne Kestanelik Mevkii Yeni Mezarlık Şehitliği'nde Nefize Özsoy'un kabrine Vali Günay Özdemir'in Türk bayraklı çiçek bırakmasıyla başlayan anma programında, Selimiye Camisi imamı Yusuf Serenli Kuran okudu. Bu sırada Edirne Valisi Günay Özdemir ve baba Süleyman Çetin'in duygulandığı görüldü. Vali Özdemir, gazetecilere açıklama yaptığı sırada göz yaşlarına hakim olamadı.



15 Temmuz'un Türkiye'nin başına gelmiş en büyük felaket olduğunu belirten Özdemir, "15 Temmuz geçen yıl Türkiye'nin başına tarih boyunca başına gelebilecek en büyük felaketti. Halkımızın büyük bir gayreti vatanına, bayrağına, cumhuriyete, Atatürk'e sahip çıkarak gerçekten ciddi bir savaş verildi" dedi.



Özdemir, "Tankları kovalayan millet olarak" diyerek konuşmasına devam ettiği sırada göz yaşlarına daha fazla hakim olamayarak ağladı. Konuşmasına bir süre ara veren Özdemir, "Tankları kovalayan millet olarak Türk milleti tarihe geçti. Bu vatan için şehit olan şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Biz o şehitlerimize, o gazilerimize laik olabilmek için görev yapmaya çalışıyoruz, inşallah laik oluruz. Rabbim bir daha bu günleri göstermesin" diye konuştu.



Açıklamanın ardından Vali Özdemir ve beraberindekiler, Selimiye Camisi'nde 15 Temmuz Şehitleri için okunan mevlide katıldı.

Bakan Yılmaz Sivas'ta şehitlik ziyaretinde bulundu

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Sivas'ta şehitlik ziyaretinde bulunarak, mevlit programına katıldı. 



Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katılmak üzere öğle saatlerinde karayolu ile Ankara'dan Sivas'a geldi. Bakan Yılmaz ilk olarak Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan Polis Şehitliği ve Garnizon Şehitliği'ni ziyaret etti. Burada şehit ailelerine başsağlığı ve sabır dileyen Yılmaz, daha sonra 15 Temmuz Şehidi 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Münir Murat Ertekin ile diğer şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı. Burada şeref defterini imzalayarak yazdıklarını okuyan Bakan Yılmaz, şunları söyledi:



"Aziz şehitlerimiz, ülkemizin birliği ve beraberliği, devletimizin bekası için canlarını hiçe sayan şehitlerimiz, minnet ve en derin şükranlarımızla huzurunuzdayız. 15 Temmuz'da hain darbe girişimine karşı, ülkemizin birliğini korumak ve ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak için gösterdiğiniz kahramanlık aziz milletimiz için şanlı bir destan ve gurur vesilesi olmuştur. Vatan için canınızı hiçe sayarak gösterdiğiniz azminiz, fedakarlığınız ve vatan sevginiz bu aziz millet tarafından nesilden nesile gururla aktarılacaktır. Uğruna şehadete erdiğiniz vatan toprağında rahat uyuyun. Bizlere emanet ettiğiniz vatanımıza layıkıyla sahip çıkmak için var gücümüzle çalışıp emanetinize halal getirmeyeceğiz. Sizleri cesaretinizi vatan sevginizi ve 15 Temmuz'u unutmayacak ve unutturmayacağız. Vatanımız bayrağımız ve istiklalimiz için şehadete ermiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum."



Bakan Yılmaz, daha sonra Ulu Cami'de 15 Temmuz şehitleri için okutulan mevlit programına katıldı. Programa Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip ile şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Adana'da 15 Temmuz şehitleri anıldı

15 TEMMUZ darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit düşen ikiz polisler Ahmet ve Mehmet Oruç'un annesi ve babası, Adana'da çocuklarının mezar taşlarına sarılıp gözyaşı döktü.



Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, milletvekilleri, kent protokolü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Ali Hocalı Şehitliği'nde düzenlenen törene katıldı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerince şehit edilen ikiz polisler Ahmet ve Mehmet Oruç'un şehitlikteki anma törenine katılan annesi Senem Oruç ve babası Ali Oruç, çocuklarının mezar taşlarına sarılarak dakikalarca gözyaşı döktü. Adana İl Müftüsü Hasan Çınar, evlatlarının şehitlik mertebesine ulaştığını belirtip daha fazla mezar başında ağlamamalarını öğütleyerek, anne ve babayı mezar başından uzaklaştırdı. Şehit kardeşlerin eşleri güçlükle ayakta durabildi. Fenalaşan anne Senem Oruç'a sağlık görevlileri müdahale etti. Baba Ali Oruç ise FETÖ'ye tepki gösterdi.



Kent protokolü şehit kardeşlerin mezarlarına karanfil bıraktı. Tören, dualarla son buldu.

ÖMER ÇELİK: BİR MİLLET TOP YEKÜN ŞEHİT OLMAK ÜZERE SOKAĞA ÇIKTI



15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, milletvekilleri ve kent protokolü, Ramazanoğlu Camii'nde düzenlenen mevlide katıldı. Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Çelik, tüm Türkiye'de etkinliklerin olduğunu belirterek, "15 Temmuz gecesinde devletimizin bağımsızlığı ve milletimizin namusunu koruyan bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ederek anıyoruz "dedi. 15 Temmuz gecesinin tarihi bir gün olduğunu kaydeden Bakan Çelik, konuşmasının devamında şunları söyledi:



"Dünyada emsali görülmemiş bir direniş ve kahramanlıktı. Asker üniforması giymiş katiller, bir milletin üzerine, o milletin güvenliğini sağlanması için kendilerine emanet edilmiş uçak, tank ve tüfekleri kullanarak acımasızca saldırdılar. Ülkenin cumhurbaşkanı başbakanını bakanlarını öldürmek istediler. Ama elinde hiç bir şey olmayan kadınlar, yaşlılar , gençler sokaklara döküldüler ve bu devletin bağımsızlığını, bizi bu topraklarda hür yaşatan değerleri ve bizim burayı vatan kılmamıza sebep olan bütün prensipleri koruyacak şekilde müthiş bir direniş gösterdiler. Şehitlerimiz oldu. Kimisi tanıdığımız yakın arkadaşlarımız, kimisi hayatımızda hiç görmediğimiz arkadaşlar. Ama hepsi kalbimizde o günden beri bir meşale gibi yanıyorlar. Bu şehitler bize bir mesaj verdiler. Dediler ki 'siz bu topraklarda hür yaşayın, siz bu topraklarda namus üzerine yaşayın, birlik bütünlük içinde yaşayın diye biz canımızı feda ediyoruz' dediler. Onlar vazifelilerini yaptılar. Biz bunu hiç bir zaman unutmayacağız. Bu millet bütün dünyaya gerekirse 3-5 kişinin değil bütün bir milletin bu ülkenin birlik bütünlüğü için topyekûn şehit olmak üzere sokaklara çıkabileceğini göstermiştir. Bir milletin topyekûn şehit olmak üzere sokaklara çıkması insanlık tarihinde görülmemiştir."



Bakan Çelik'in konuşmasının ardından darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit düşen ikiz polisler Ahmet ve Mehmet Oruç'un babası Ali Oruç, "Bakanım gözün arkada kalmasın. Ben 2 evlat verdim 1 tane kaldı. Gerekirse onu da veririm, ben de canımı veririm yeter ki vatanım sağ olsun, Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun" diye bağırdı.

Erzincan’da şehitler ziyaret edildi

ERZİNCAN’da '15 Temmuz Destanı' adı altında düzenlenen etkinlikler Garnizon Şehitliği ziyareti ile başladı.



15 Temmuz başarısız darbe girişiminin yıldonu öncesinde şehitlikte düzenlenen programa Vali Ali Arslantaş, 3. Ordu komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Baro Başkanı Adem Aktürk, İl Jandarma Komutanı Albay Tümay Özgür, İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, şehit aileleri ve davetliler katıldı.



    İl Müftü Vekili Harun Özkan tarafından şehitlere dua edildi. Şeref defterini yazan Vali Arslantaş "Asırlardır yaşadığımız bu mukaddes topraklarda, millet olma şuurunun oluşmasında önemli kilometre taşlarından biri olan 15 Temmuz şehitlerini anma demokrasi ve birlik gününü idrak etmenin kıvancını yaşamaktayız. Vatanını ve milletini canı pahasına koruyan aziz milletinin kahramanlarını unutmamak, unutturmamak, gelecek nesillere anlatmak hepimizin boynumuzun borcudur. Bu aziz vatanın istiklali için sıra dağlar gibi duran aziz şehitlerimiz bir mensubu olarak devletimizin bekası için her türlü tehdit ile mücadele edeceğiz" dedi. 



    Daha sonra Vali Arslantaş ile protokol üyeleri şehitlikte bulunan mezarları ziyaret ederek karanfil bıraktılar ve şehit aileleri ile bir süre sohbet ettiler.





Darbe girişimi sırasında Sarıyer'de şehit olan Fatih Satır anıldı 

SARIYER Belediye Başkanı Şükrü Genç, ilçe protokolü ile birlikte 15 Temmuz şehidi Fatih Satır'ın mezarını ziyaret etti.

15 Temmuz'un yıldönümü yaklaşırken Sarıyer ilçe protokolü, darbe girişiminde şehit edilen Fatih Satır'ın mezarını ziyaret etti. Kabir ziyaretine Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in yanı sıra; Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Aygün, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. 



15 Temmuz gecesi darbecilere direnirken babasını arayarak "Baba ölmek var, dönmek yok. Hakkını helal et. Şehit olmaktan geriye dönüş yok" diyen 28 yaşındaki Fatih Satır, darbecilere direnmek için gittiği İstinye Borsa Binası önünde şehit edilmişti. 

DUALAR ŞEHİTLER İÇİN



Başkan Şükrü Genç, şehit Fatih Satır'ın mezarı başında dua ettikten sonra şehidin acılı babasıyla bir süre sohbet etti. Mezarlık ziyaretinin ardından İstinye Neslişah Sultan Camii'nde şehitler için okutulan mevlide katılan Başkan Genç, birlik ve beraberlik mesajı verdi. 15 Temmuz şehidinin kabrine çiçekler bırakıldığı sırada bazı vatandaşlar göz yaşlarına hakim olamadı.





Mehmet Şimşek: Milletimiz demokrasiye sahip çıkmıştır

BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişiminde kendi geleceği ve demokrasisine sahip çıktığını söyledi.



15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlik kapsamında Gaziantep'e gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'i havalimanında Gaziantep Vali Vekili Uğur Aladağ ile protokol üyeleri karşıladı. Bakan Şimşek ve beraberindekiler, buradan Yeşilkent Mezarlığına geçerek,15 Temmuz'da Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda görevliyken savaş uçaklarının bombardımanında şehit olan Gaziantepli polis memuru Mehmet Demir'in mezarını ziyaret etti. Şimşek, burada mezarına karanfil bıraktığı Demir için dua etti. Başbakan Yardımcısı Şimşek daha sonra şehitlikteki diğer mezarları da ziyaret ederek karanfil bıraktı.



Şehitlik ziyaretinin ardından gazetecilere konuşan Şimşek, bütün Türkiye'nin şehitlere şükran borçlu olduğunu söyledi. Darbe girişiminin ardından gerekli adımların atıldığını ve halkın da demokrasiye sahip çıktığını dile getiren Şimşek şunları söyledi:



"Bütün şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Bugün kabir ziyaretinde bütün şehitlerimiz için dua ettik. 80 milyon insan olarak gerek 15 Temmuz şehitlerimize gerekse bütün şehitlerimize biz şükran borçluyuz, minnettarız. Burada yatan şehitlerimiz 80 milyonun evlatları. Kalbimiz bir atıyor, unutmadık ve asla unutmayacağız. Çünkü onlar, bu millet için, bu ülke için, bu vatan için en büyük fedakarlığı yaptı. Allah'ın izniyle biz devlet olarak, ülke olarak, millet olarak güçlü bir şekilde bir ve beraber olarak ileriye yürüyerek bu emaneti en güçlü şekilde saklayacağız güçlendireceğiz. Tekrar mekanları cennet olsun, Allah bütün şehit ailelerine sabırlar versin. Bir daha asla ülkemiz, milletimiz 15 Temmuz'u yaşamasın, yaşamayacaktır da. Gereken her şeyi yaptık, gerekli reformlar yapıldı, gerekli adımlar atıldı. En önemlisi milletimiz 15 Temmuz'da kendi geleceğine, kendi demokrasisine sahip çıkmıştır. Dünya demokrasi tarihine hakikaten eşi benzeri görülmemiş, bir destan yazmıştır bu millet. Onun için bu ülkenin Türkiye'mizin önü açıktır. Allah'ın izniyle bu emanet ilelebet en güçlü bir şekilde muhafaza edilecektir."



Mehmet Şimşek, daha sonra Ulu Cami'de şehitler için okutulan mevlide katıldı.

Bakan Işık: İhanet ne kadar büyükse, ihaneti önleyen kahramanlıkta bir o kadar büyük

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, 15 Temmuz darbe girişiminin büyük kahramanlıkla engellendiğini belirterek, "İhanet ne kadar büyükse, ihaneti önleyen kahramanlıkta bir o kadar büyük oldu. İnşallah bir daha ülkemiz böyle bir ihanet ile karşı karşıya kalmaz. Ama böyle bir ihaneti aklından geçirenlerin nasıl bir karşılık bulacakları 15 Temmuz gecesi milletimiz tarafından ortaya konulmuştur" dedi.



Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Cemil Yaman, Zeki Aygün, Sami Çakır ve Mehmet Akif Yılmaz, şehit yakınları ve gaziler ile birlikte 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında İzmit Bağçeşme Mezarlığı'nda bulunan şehitliği ziyaret etti. Bakan Işık ve beraberindekiler, mezarlara kırmızı karanfil bıraktı. Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan şehitler için Kuran'ı Kerim okurken, dualar edildi.



Bakan Fikri Işık, 15 Temmuz'da tarihimizin en büyük ihanetiyle karşı karşıya kalındığını söyleyerek, "Ülkemizin içerisine yuvalanmış bir ihanet şebekesi Türkiye'de demokrasiyi askıya almak, milli iradeyi ortadan kaldırmak ve Türkiye'nin Allah muhafaza birliğine ve bütünlüğüne çok ağır bir darbe vuracak ihanete kalkıştı. Bu tarihimizin en büyük ihanetiydi. Milletimiz de tarihteki belki de en büyük başkaldırıyla karşılık verdi. Büyük kahramanlıkla bu ihanet girişimini engelledi. Bu hainlerin özellikle hak ettiği cezayı almaları noktasında gereken her türlü gayreti o gece gösterdi. Bu uğurda canlarını veren 249 şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gerçekten ihanet ne kadar büyükse, ihaneti önleyen kahramanlıkta bir o kadar büyük oldu. 2 bin 195 gazimiz canlarıyla bu ihanet girişimine dur dedi. Onlara da rabbimden acil şifalar diliyorum" dedi.



Milletin her ferdinin 15 Temmuz gecesi sokaklara döküldüğünü ifade eden Işık, şöyle konuştu:



"Bütün millet olarak o gece bu ihanet girişimini akamete uğratmak için sokaklara döküldük. Milletimizin her ferdi hiçbir siyasi görüş, hiçbir hayat tarzı gözetmeden her bir vatan evladı sahaya indi, sokaklara çıktı ve meydanları doldurdu. Bu hain darbe girişimine bedenlerini adeta siper etti. Milletimizin birlik ve beraberliğinin aslında bütün dünyaya gösterildiği bir gece oldu 15 Temmuz gecesi. Sadece 15 Temmuz da değil, bu toprakları bize ebedi vatan olması için hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz. Onların gösterdikleri kahramanlıkları bir kez daha anıyoruz. Gelecek kuşakların bu bilinçte yetişmesi için bu anma etkinliklerini de özellikle önemsiyoruz. Bugün İzmit şehitliğimizde sadece 15 Temmuz şehitlerimiz için değil, bu toprakları bizim vatanımız olması için canlarını feda etmiş bütün şehitlerimizi rahmetle andık. Onların kabirleri başında dua ettik. İnşallah bir daha ülkemiz böyle bir ihanet ile karşı karşıya kalmaz. Ama böyle bir ihaneti aklından geçirenlerin nasıl bir karşılık bulacakları 15 Temmuz gecesi milletimiz tarafından ortaya konulmuştur. Rabbim inşallah böyle bir durumu bir daha göstermez."

MEVLİDE KATILDI



İzmit Fevziye Camii'nde, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlar için okunan mevlide Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve vatandaşlar katılırken, dualar edildi. Bakan Işık daha sonra camide iki vatandaşın cenaze namazına katılarak, yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.





ŞEHİT POLİSİN AİLESİNİ VE GAZİYİ ZİYARET ETTİ



Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul'da darbe girişiminde bulunan askerlerle girilen çatışmada şehit olan polis memuru Serdar Gökbayrak'ın Kocaeli'nin Derince İlçesi'nde oturan ailesini ziyaret etti. Ziyarete Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy da katılırken, dualar edildi. Bakan Işık, Özel Harekat görevinden ayrıldıktan sonra 'Yaşafettin Açıksöz' olan ismini güvenlik açısından Serdar Gökbayrak olarak değiştiren şehit polisin annesi Ferdane Açıksöz'e bakanlığın plaketini verdi. Bakan Işık şehidin babaannesinin elini öptü.



Bakan Işık daha sonra Körfez İlçesi'nde oturan 15 Temmuz gazisini ziyaret etti. Bakan Işık, İstanbul'da darbe girişimi sırasında yaralanan Osman Kamacı'ya bakanlığın plaketini verdi.



15 Temmuz şehidi polis memuru Muhsin Kiremitçi, mezarı başında anıldı

ANKARA Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Dairesi Başkanlığı'na, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen Komiser Yardımcısı 28 yaşındaki Muhsin Kiremitçi, memleketi Konya'nın Seydişehir İlçesi'ndeki mezarı başında anıldı.



15 Temmuz'un yıldönümü nedeniyle bugün tüm yurtta, darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin mezarları ziyaret edildi. Anma törenleri kapsamında, Özel Harekat Daire Başkanlığı'na düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen polis memuru Muhsin Kiremitçi'nin mezarı başında tören düzenlendi. Törene, Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Tutal, Seydişehir Cumhuriyet Başsavcısı Bünyamin Korkmaz,  Konya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yardımcısı Mehmet Emin Botsalı, siyasi parti temsilcileri, şehit ailesi ve gaziler, şehit Muhsin Kiremitçi’nin babası Hüseyin  Kiremitçi ve ailesi katıldı. Törende Kuran ve hatim duası okundu.



Oğlunun komiser yardımcısı olduğu gün şehit düştüğünü belirten gözü yaşlı babası Hüseyin Kiremitçi “Şu an ilk günü hatırladım. Rabbim bir daha bu günleri bize göstermesin. Ülkemize iç ve dahili hainlerin şerrinden, darbelerinden korusun. Şehitler gelmesin. Anneleri, babaları üzülmesin. Rabbim ülkemizi korusun. Başımızdaki idarecilere ferasetle siyaset yapmalarını nasip eylesin" dedi.

Özhaseki: Milletimiz terör örgütlerine karşı uyanık olmalı

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de 15 Temmuz Anma etkinlikleri kapsamında Garnizon Şehitliği'ni ziyaret etti. Bakan Özhaseki, "Milletimizin, gerek dini duygularımızı kullanan gerekse milli hislerimizi kullanarak ortaya çıkacak örgütlere karşı çok uyanık olması lazım" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri milletvekilleri Taner Yıldız, Sami Dedeoğlu, Hülya Nergis Atçı, İsmail Tamer, İsmail Emrah Karayel, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve ilçe belediye başkanları, 15 Temmuz Anma etkinlikleri kapsamında Garnizon Şehitliği'ni ziyaret etti. Şehit mezarlıklarına karanfiller bırakan Bakan Özhaseki ve beraberindekiler, dua edip şehit yakınlarına taziyelerini iletti.



Şehitlik ziyaretinin ardından 15 Temmuz'a ilişkin açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, şöyle konuştu:



"Hepimizin bildiği gibi üzerinde yaşadığımız Anadolu coğrafyası bizlere bin yıldır anavatan oldu. Cenaba Hakka şükürler olsun ki millet olarak özgürlüğümüze düşkünüz. Bu bayrağın göklerde hür olarak dalgalanması, ezanların okunması karşılığında hepimiz canlarımızı seve seve vermeye hazırız. Bunu en son 15 Temmuz’da bir kez daha gördük. 15 Temmuz sıradan yapılmış darbe girişimlerinden birisi değildi. Bunun biraz daha farklı bir yönü vardı. Elbette bir darbe girişimiydi ama bir taraftan da Türkiye’deki istikbalin son bulması için yaptıkları son hamleydi. Hem Türkiye’de yapılan bu darbe girişimi aynı zamanda da mazlumların bütün ümidini yıkma girişimiydi. Çünkü yaşadığımız coğrafyanın etrafında bulunan ve bizim değerlerimizi taşıyan ne kadar insanlık varsa Türkiye’ye gözünü dikmiş Türkiye için dua eden, ümitlerini hiç kaybetmeyen insanlar varsa onların da bütün ümitlerini yıkma girişimiydi. Cenaba Hakka şükürler olsun ki o gün elbette yerin altında yatan binlerce velilerin, güzel insanların duaları ve himmetleri sonra bizim liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve liderlik tavrıyla insanları yönlendirmesi ve insanlarımızın da önce Allah’a sonra liderimize güvenerek sokaklara çıkıp canlarını hiçe saymaları işte o günkü bu darbe teşebbüsünü bertaraf etti. Rabbim bir daha böyle kötü bir gün göstermesin."



Bakan Özhaseki, "Milletimizin, gerek dini duygularımızı kullanan gerekse milli hislerimizi kullanarak ortaya çıkacak örgütlere karşı çok uyanık olması lazım. 40 yıldır hem 'dindara hizmet ediyoruz' diyecekler, 'bizi destekleyin, çocuklarınızı yetiştirelim' diyecekler hem de hiçbir Müslüman'a yakışmayacak şeyleri bir arada yaşayacaklar. Sinsice beslenip, büyüyecekler. Sonra da kalkıp bu işleri yapacaklar. Gerçek yüzleri gözüktü. İnsanlar çocuklarını bunlara teslim ederken biraz daha dikkatli olmalılar. Bunların unutturulmaması içinde herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır" diye konuştu.



Şehitlik ziyaretinin ardından Bakan ve beraberindekiler tarihi Hunat Camii'nde düzenlenen Mevlit'e katıldı. Cami çıkışı halka döner- ekmek ikram edildi.

BAKAN ÖZHASEKİ, 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİN MEZARLARINI ZİYARET ETTİ



Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı’ndaki Polis Özel Harekat Merkezi’nde şehit olan polis memurları Kübra Doğanay ve Cennet Yiğit'in mezarlarını ziyaret etti.



Özhaseki, ilk olarak Bünyan İlçesinde, 15 Temmuz şehidi Cennet Yiğit'in mezarını ziyaret etti. Ardından şehit Yiğit'in babası Yahya Kemal Yiğit'in evini ziyarette bulunan Bakan Özhaseki, ailenin acısını paylaştı.



Bakan Özhaseki ve beraberindekiler ardından Yeşilhisar İlçesine giderek 15 Temmuz'da şehit olan Kübra Doğanay'ın mezarını ziyaret ederek, kabrine karanfil bıraktı. Mezarlıkta okunan duaların ardından Bakan Özhaseki, şehit Doğanay'ın babası Harun ile annesi Hikmet Doğanay'ın evine ziyaret gerçekleştirdi. Yapılan ziyaretlerin ardından program sona erdi.

Hatay'da şehitler için dua edildi

HATAY'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Antakya Şehitliği ziyaret edildi.



Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Hatay İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç ve diğer protokol üyeleriyle gerçekleştirilen şehitlik ziyaretinde, şehit aileleriyle bir araya gelindi. Ailelerle sohbet eden protokol üyeleri, okunan Kuran-ı Kerim'in ardından tüm şehitler için dua etti. Etkinliğin devamında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ev sahipliğinde tarihi Ulu Cami'de şehitler için mevlit okutuldu, şehitlerin ruhuna cemaate ikramda bulunuldu.

15 Temmuz şehidi polis memuru Kılınç, Antalya'da anıldı

15 Temmuz şehidi polis memur Muhammet Oğuz Kılınç, Antalya'daki mezarı başında törenle anıldı. Şehit polisin annesi Meltem Kılınç, "15 Temmuz zaferdir ve biz bu zaferi kutluyoruz. Oğlumun doğum gününü kutluyoruz" dedi.



15 Temmuz darbe girişimi sırasında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevliyken geçici görevle Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne gönderildikten sonra meydana gelen çatışmada şehit düşen polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç için Antalya'da tören düzenlendi. Uncalı Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliği'ndeki törene baba Zeki ve anne Meltem Kılınç, şehidin kardeşleri Gamze ve Onur Kılınç, akrabaları, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve Atay Uslu, Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, Tugay Komutanı Albay Tahir Savran, Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve protokolden birçok isim katıldı. Törende duygu dolu anlar yaşandı. Mezarlığa ilk gelenler arasında yer alan Kılınç ailesi, şehit çocuklarının mezarına karanfil bıraktı.



'BİNLERCE EVLAT KAZANDIK'



Gözyaşlarını tutamayan Kılınç ailesi, taziyeleri kabul etti. Tören öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan ve oğlu gibi kendisi de polis olan Zeki Kılınç, evladını bayrağın inmemesi için şehit verdiklerini söyledi. Şehitler tepesinin hiç boş kalmayacağını belirten Kılınç, "Evlatlarımız 15 Temmuz'da görevlerini ecdadına yakışır şekilde yerine getirdi. Evlatlarımız peygamberimize komşu oldu. Yaşadığımız sürece bayrağın dalgalanması için mücadele edeceğiz. Türk milleti şehitlerine sahip çıkmıştır. Bir tarafta vatan hainleri varken, bir tarafta da vatan kahramanları var. Kahramanların gittiği yer cennettir. Vatan hainleri ise hesabını vermektedir. Fırat Kalkanı harekatıyla hainler içerde ve dışarıda cezalandırılmaktadır. Bizler vatanımız için bir evladımızı vermiş olabiliriz, ama binlerce Muhammet Oğuzlar, Ömer Halisdemirler kazandık" dedi.



'NE EVLATSIZ NE VATANSIZ YAŞANIYOR'



Törende gözyaşları dinmeyen anne Meltem Kılınç ise 15 Temmuz'u oğlunun doğum günü olarak nitelendirdi. Kılınç, "15 Temmuz zaferdir ve biz bu zaferi kutluyoruz. Oğlumun doğum gününü kutluyoruz. Vatan sağolsun ama çok zor. Evlat acısı inanılmaz derecede çok zor. Bir anneye evlat mı can mı diye sorsalar evlattır. Fakat evlat sevgisi ile vatan sevgisi çok farklıdır. Ne vatansız ne de evlatsız yaşanıyor. Benim evladım şehit olarak çok güzel yerlere gitti" dedi.



KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Meltem Kılınç, "15 Temmuz'u özel bir gün olmaktan çıkarmak isteyenler var. Bunlara hakkımı helal etmiyorum. Dünya ülkelerinin gözleri bizim ülkemizde. Vatan hainleri ülkemizin peşini bıraksınlar artık" diye konuştu.



ÖĞRENCİLER DE KATILDI



Törende şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Protokol üyeleri de şehit Kılınç'ın mezarına karanfil bıraktı. Protokol, askeri şehitliği de ziyaret etti. Törene katılan şehit polisin yakınlarından bazıları dualar okunduğu sırada gözyaşlarına hakim olamadı. Törene, şehidin adının verildiği Oğuz Kılınç Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin öğrencileri de katıldı.

Gazipaşa'da şehitler anıldı

 ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde 15 Temmuz şehitlerini anma programı düzenlendi.

Gazipaşa Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 15 Temmuz şehitlerini anma programına Belediye Başkanı Adil Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kürşat Çilek, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Tan Doğan, Ak Parti İlçe Başkanı Yakup Pişkin, mahalle muhtarları, kurum ve daire amirleri katıldı.

Program kapsamında PKK terör örgütüyle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Süleyman Gür ile Jandarma Er Ahmet Şen'in kabirleri ziyaret edildi. Kabir başında Müftü Nazif Fethi Yalçınkaya tarafından dua okundu ardından kabirlere karanfil bırakıldı.

Kabir ziyaretlerinin ardından FETÖ'ye aitken 15 Temmuz'da kapatıldıktan sonra Şehit Özel Harekat Polisi Demet Sezen'in adının verildiği okula ziyaret yapıldı. Burada dua okunarak 15 Temmuz şehitleri anıldı. Anma programı Gazipaşa Merkez Camii'ndeki mevlitle son buldu.

Şehitler için mevlit

 ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde şehitler için mevlit etkinliği düzenlendi.

Finike Kaymakamlığı tarafından 15 Temmuz ve tüm şehitler için mevlit okutuldu. Merkez Camii'nde gerçekleştirilen mevlit etkinliğine Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Keskin, Jandarma Komutanı Yakup Alagözoğlu, Emniyet Müdürü Cemil Doğan, Müftü Lütfü İmamoğlu, Başhekim Yücel Kurt, Milli Eğitim Şube Müdürü Kenan Türk, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Aladağ ile vatandaş katıldı.

Finike Müftüsü Lütfi İmamoğlu, 15 Temmuz şehitleri için Türkiye genelinde 100 bin hatim duası yapıldığını, Antalya genelinde 2 bin, Finike'de ise 30 hatim duasının gerçekleştirildiğini belirterek, "Allah bu memleket için canını seve seve veren şehitlerimizden razı olsun" dedi.

Bakan Kılıç, 15 Temmuz şehidinin mezarını ziyaret etti

GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, geçen yıl 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde İstanbul’da tankın altında ezilerek şehit olan 39 yaşındaki Muhammed Ali Aksu’nun Samsun'daki mezarını ziyaret etti.



Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen darbe girişiminde İstanbul’da darbeci arkerlerin kullandığı tankın altında ezilerek şehit olan Muhammed Ali Aksu’nun Samsun’un Alaçam İlçesi Doyran Mahallesi’ndeki mearını ziyaret etti. Bakan Kılıç, dua ederek mezara kırmızı gül bıraktı. Bakan Kılıç’a Samsun Valisi Osman Kaymak, Ak Parti milletvekilleri, ilçe belediye başkanları,  protokol üyeleri ve Muhammed Ali Aksu’nun ailesi ile yakınları eşlik etti. Bakan Kılıç, Muhammed Ali Aksu’nun ailesine de taziyelerini ilettti.

Kahramankazan'da 15 Temmuz şehitleri mezarları başında anıldı 

ANKARA Kahramankazan ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminde yıl dönümünde 15 Temmuz ve tüm şehitler mezarları başında anıldı. 15 Temmuz gecesi  Akıncı Üssü önünde toplanan kalabalığı ateş açılması sonucu  9 kişi şehit olurken 92 kişi de yaralanmıştı.



11-16 Temmuz tarihleri arasında 6 gün sürecek etkinlikler kapsamında ilk gün şehit mezarları ve şehit aileleri ziyaret edildi.  Kahramankazan Şehitliği'nde başlayan ziyaretler sırasıyla Ahi Mahallesi, Yakup Hasan, Soğulcak ve Orhaniye Mahalleleriyle devam etti. Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Karabay, Kahramankazan Kaymakamı Engin Aksakal, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Garnizon Komutanı Albay Ahmet İlbaş ve şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 



Ziyaretler sırasında duygusal anlar yaşandı. Ak Parti Milletvekili Lütfiye Selva Çam şehit yakınlarını teselli etti. Şehit Ali Anar'ın annesi Yurdagül Anar mezarı başında yaktığı feryat yürekleri dağladı.  Anne Yurdagül, "Yavrum ciğerim, canım Alim, çiçeklerini koklayamadan gittin Ali'm, 6 tane çiçeğini soldurdular. Ali'm, nasıl dayanırım. Allah onlara da çiçeklerini koklatmasın" dedi. 



Ziyaretlerin ardından Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, "81 ilimizin tamamında vatanımız için canını vermiş tüm şehitlerimizi ziyaret ettik. Bugün Türkiye ayaktaysa 20 Temmuz'da yapılmış olağanüstü hal ilanı sayesinde ayakta. 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'nin çok ciddi bir mücadeleye girdiğini gördük. Çünkü devletimizin çeşitli kademelerine girmiş olan hainlere karşı mücadele etmemiz gerekiyordu. Bu bahsettiğimiz terör örgütü sadece kendi başına hareket eden bir örgüt değil. Dış kaynaklı destekleri mevcut. Eğer 20 Temmuz'da olağanüstü hal ilan edilmemiş olsaydı bugün bu mücadele çok zayıf kalacaktı. Bu şekilde konuşanları da halkın takdirine bırakıyorum" diye konuştu.   

O şehidin adı lisede yaşayacak

MUĞLA'daki bir liseye FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'da yaşamını yitiren, darbeci asker olabileceği şüphesiyle ilk başta şehit sayılmayan, ancak yapılan araştırmalar sonucu gerçek ortaya çıkınca ailesine 'Şehadet Belgesi' verilen, Kara Harp Okulu Bando Komutanlığı'nda görevli 31 yaşındaki Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş'ın ismi verildi.



15 Temmuz'daki darbe girişiminden 4 gün önce Erzincan'dan Ankara'ya Kara Harp Okulu Bando Bölük Komutanlığı'na tayin edilen bekar Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş, kiraladığı bir eve yerleşti. Dağdaş, darbe girişimi gecesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkın sokağa çıkması çağrısı üzerine sivil kıyafetle Genelkurmay Başkanlığı'nın önüne gitti. Astsubay Dağdaş, burada başına isabet eden tek kurşunla yaşamını yitirdi. Dağdaş'ın Muğla'da oturan annesi, darbe girişimi sonrası oğlundan haber alamayınca Ankara'ya gitti. İlk önce oğlunun gözaltına alınan askerler arasında olduğunu düşünen işçi emeklisi anne Bilsen Dağdaş, listede adını bulamayınca, bu kez hastaneleri araştırdı. 6 gün oğlunu arayan anne, son çare olarak istemeyerek de olsa Ankara Adli Tıp Kurumu'na gitti. Burada kimliksiz cenazeler olduğunu öğrenen Bilsen Dağdaş, DNA örneği verdi. Darbe girişiminden 8 gün sonra Adli Tıp Kurumundaki görevlilerin kendisini aramasıyla acı haberi alan anne Dağdaş, oğlunun cenazesine ulaştı. Ancak Dağdaş, darbeci asker olabileceği şüphesiyle ilk başta şehit sayılmadı. Dağdaş, memleketi Muğla'da toprağa verildi.



ANNENİN MÜCADELESİ SONUÇ VERDİ



Astsubay Dağdaş'ın annesi Bilsen Dağdaş, oğlunun darbeci askerler tarafından öldürdüğünü söyleyerek 'şehit' sayılmasını istedi. Şehitlik verilmesini beklediği oğlunun tören yapılmadan mezarlıkta kılınan cenaze namazıyla toprağa verildiğini, camide mevlit okutma isteklerinin de kabul edilmediğini söyleyen anne Bilsen Dağdaş'ın isyanı, ulusal ve yerel basında yer aldı. Bilsen Dağdaş, oğlunun şehit sayılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na da başvurdu. Savcılık, soruşturmanın ardından Dağdaş'ın FETÖ'cü askerler tarafından şehit edildiğini bildirdi. Gelişmelerin ardından dönemin Muğla Valisi Amir Çiçek, bir süre önce, beraberindeki bir heyetle acılı anne Bilsen Dağdaş'ı evinde ziyaret etti. Vali Çiçek, anne Bilsen Dağdaş'a Şehadet Belgesi takdim etti. İl Müftüsü Abdurrahman Koçak da şehit için evde dua okudu.



TÖRENLE TEKRAR TOPRAĞA VERİLDİ



Geçen 3 Şubat'ta şehit Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş için askeri tören düzenlendi. Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'deki mezarlığa defnedilen Dağdaş'ın cenazesi, buradan alınarak cenaze aracıyla Kurşunlu Camii'ne getirildi. İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, cuma namazına müteakip cenaze namazını kıldırdı. Ardından Dağdaş'ın cenazesi, Aksaz Deniz Üst Komutanlığı himayesinde mesai arkadaşları tarafından oluşturulan bando takımının çaldığı cenaze marşıyla, cenaze aracına alındı. Dağdaş'ın cenazesi, Garnizon Şehitliği'ne götürülüp toprağa verildi.



İSMİ OKULA VERİLDİ



Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Muğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne Şehit Ziya İlhan Dağdaş ismi verildi. Okul bahçesinde düzenlenen törene Muğla Valisi Esengül Civelek, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ali Çekiç, protokol üyeleri, daire müdürleri, şehit Dağdaş'ın annesi Bilsen Dağdaş, ağabeyi Gülhan Dağdaş, kız kardeşi Rüçhan Dağdaş, anneannesi Temaşa Dağdaş ile öğrenciler katıldı.



Törende konuşan anne Dağdaş, "Oğlumun adını okula vermekle yüreğime su serptiniz. Oğlum Ziya gibiler Allah yolunda şehit olmaya hazır oldukça bu vatanı kimse bölemeyecektir" dedi.



Vali Esengül Civelek de 15 Temmuz'daki hain darbe girişimine karşı tarihe geçen bir mücadele verildiğini belirterek, "Ölümü göze alarak milli iradeye, demokrasiye ve bölünmez bütünlüğümüze sahip çıktık. Bu destan tarihe geçti. Söz konusu vatan olunca, biz bir ölür bin diriliriz" diye konuştu.



Konuşmaların ardından Vali Civelek, şehit astsubayın annesine Türk Bayrağı ve çiçek takdim etti.





Amasya’da demokrasi şehitleri için mevlit okutuldu

AMASYA’da 15 Temmuz darbe girişiminde hayatlarını kaybeden Demokrasi Şehitleri için mevlit okutuldu.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)’nın 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde hayatlarını kaybeden şehitler için Amasya Fatih Camii'nde mevlit okutuldu. Mevlit programına Amasya Valisi Osman Varol, Amasya milletvekillleri Naci Bostancı ve Haluk İpek, İl Garnizon Komutanı Zafer Uğur, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı. Okunan mevlidin ardından şehitler için dua edildi.

Günün anlam ve önemi hakkında açıklama yapan Amasya Valisi Osman Varol, "Şehitlik, peygamberlikten sonra gelen en yüce mertebedir. Birlik ve beraberlik içerisinde milletimiz her zorluğun üstesinden gelecektir. Canını ve kanını vatanımız için feda eden 15 Temmuz demokrasi ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Duaların edilmesiyle sona eren etkinlik vatandaşlara yapılan çeşitli ikramların ardından sona erdi.

15 Temmuz şehitleri için mevlit

ADIYAMAN’da, Demokrasi ve Milli Birlik Haftası kapsamında 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan asker, polis ve vatandaşlar için mevlit okutuldu.



İkindi namazın ardından Yenipınar Camii’nde okunan mevlide; Vali Nurullah Naci Kalkancı, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy ve İl Emniyet Müdürü Metin Alper kamu kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, müftülük görevlileri tarafından ilahiler seslendirildi. Vatandaşlar 15 Temmuz'da darbe girişiminde şehit olan asker, polis ve vatandaşlar için dua edildi. Cami çıkışında vatandaşlara lokum dağıtıldı.

Canikli: 15 Temmuz başarılı olsaydı, bu topraklar parçalanmış olacaktı

BAŞBAKAN Yardımcısı Nurettin Canikli, 15 Temmuz'un Türk Milleti'nin yazdığı en büyük destanlardan biri olduğunu belirterek, "15 Temmuz saldırısı amacına ulaşmış olsaydı, bugün bu topraklar parçalanmış olacaktı" dedi.



Giresun üzerinden Erzincan’a gelen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, '15 Temmuz Destanı' adı altında düzenlenen etkinlikler kapsamında Belediye Kültürevi'nin önünde düzenlenen Milli İrade Fotoğraf Sergisi'nin açılışını yaptı. Canikli, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:



“15 Temmuz’da en güvendikleri hain terör örgütünü, bugünler için yetiştirdikleri hain terör örgütünü piyasaya, alana sürdüler, Fetullahçı Terör Örgütü'nü. O örgüt, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde asker elbiseli hain olarak karşımıza çıktı. Ama binlerce yıldan beri bu milletin o inanılmaz refleksi ve gücü, bağımsızlığına karşı eğer bir saldırı söz konusu olduğunda ne pahasına olursa olsun, onu koruma içgüdüsü, o gün bir kez daha tarih sahnesine çıktı. 15 Temmuz bu milletin yazdığı en büyük destanlardan bir tanesine daha şahit oldu. Büyük acılar yaşandı, büyük bedeller ödendi. Ama bu topraklar çiğnetilmedi, bu ezanlar susturamadılar, bu bayrak inmedi, amaç oydu. Eğer bakın 15 Temmuz saldırısı amacına ulaşmış olsaydı, bugün bu topraklarda bağımsız bir Türk devletinden bahsedilmiyor olacaktı. Bugün bu topraklar parçalanmış olacaktı, bu çok açık.”



Canikli serginin açılışından sonra havayolu ile Erzincan’dan ayrıldı.

Kalkınma Bakanı Elvan: 15 Temmuz'da halkımız destan yazmıştır

MERSİN Valiliği tarafından düzenlenen 'Demokrasi ve Milli Birlik Konferansı'na katılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 15 Temmuz Darbe Girişimi'ni 1'nci Dünya Savaşı'na benzeterek vatandaşın destan yazdığını söyledi.



Yenişehir Atütürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa, Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ak Parti Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın, MHP Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve vatandaşlar katıldı. 



Katılımcılara seslenen Bakan Elvan, vatanın birlik ve bütünlüğüne yönelik bir kalkışma olacağı söylense kimsenin inanmayacağını ifade ederek, ''Tıpkı 1'inci Dünya Harbi sonrası olduğu gibi Türk yurdunun işgal edilmeye çalışılacağı söylense, sanırım bir çoğumuz inanmazdık. Hele bu işgalin içeriden geleceği, dışarıdan güdümlü olan içimizdeki hainlerin milletin silahlarını millete doğrultacağı söylense bir çoğumuz güler geçerdik. Ancak geçen yıl tam da bunlar oldu. Ama bu hainlerin hesaplamadığı bir şey oldu. Sizler destan yazdınız. Tam olarak Mustafa Kemal, 'Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır' söylerken neye güvendiyse, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ona güvenerek o çağrıyı yapmıştır" dedi.



" MİLLETİMİZ BU HESABI BOZMUŞTUR



Bakan Elvan, şöyle devam etti:



"Dünyaya özgürlük, insan hakları, demokrasi ihracı yapma iddiasında olanlar, o darbecilere sahip çıkıyorlar. Özgürlüğe kast eden darbeci hainlere, batıdaki ülkeler sahip çıkıyorlar. Bu yaptıkları yetmezmiş gibi, milletimizle dalga geçercesine Türkiye'deki demokrasiyi sorgulamaya devam ediyorlar. Halkımızın direnişi, dünya demokrasi tarihi için de ders olarak okutulacak bir destandır. Millete saldırı da, milletin saldırganları derdest edişi de dünyanın gözü önünde oldu. Birileri hesap yapmış milletimiz bu hesabı bozmuştur. Türkiye'den rahatsız olan, seçilmiş iktidarı utanmadan diktatörlükle suçlayanlar, özgürlükleri ve demokrasiyi sorgulamaya kalkanlar, önce kendilerine baksınlar. PKK terör örgütünü, FETÖ'yü barındıran onlardır. Bir taraftan terör örgütünü bürındıracaksın, diqer taraftan demokrasiden bahsedeceksin. Bizde 'Hadi oradan' diyoruz." 




Yorumlar