Anasayfa /  Güncel /  Gündem

TBMM Başkanı Yıldırım'a Devlet Şeref Madalyası verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 27. ve son Başbakanı Binali Yıldırım'ı Devlet Şeref Madalyası ile ödüllendiriyor. Madalya töreni, Saray'da yapılıyor. Törende sunum yapıldığı sırada duygusal anlar yaşayan Binali Yıldırım gözyaşlarına hakim olamadı.

Abone ol
Abone ol 13 Temmuz 2018 12:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 27. ve son Başbakanı Binali Yıldırım'ı Devlet Şeref Madalyası ile ödüllendiriyor. Madalya töreni, Saray'da yapılıyor. Törende sunum yapıldığı sırada duygusal anlar yaşayan Binali Yıldırım gözyaşlarına hakim olamadı.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Bizim burada takdim ettiğimiz madalya, fedakarlıklar karşısında vefa borcumuzun nişanesidir. Bu madalyanın bir başka gayesi de hizmet ehlini yeni projeleri, yeni eserler için teşvik etmektir.

Son 16 yılda millletvekili, Ulaştırma Bakanı ve Başbakan olarak hizmet eden Binali Bey, bundan sonra Meclis Başkanı olarak hizmet etmeye devam edecektir. Uzlaşmacı, kuşatıcı tavrını Meclis Başkanlığı sürecinde de devam ettireceğine inanıyorum.

‘BAZILARI GİBİ YOLUNU ŞAŞIRMADI’

Rabbim bize Binali Bey gibi sağlam dostluklar nasip etti. Binali Bey bazıları gibi yolunu şaşırmadı. Gücünü millete yaptığı hizmetlerden aldı

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi hakkında yaptığı konuşması sırasında duygusal anlar yaşadı.

NAZIM’IN DİZELERİYLE ÖVGÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “40 yıllık kadim dostum” dediği Binali Yıldırım’ı Nazım Hikmet’in “Dostluk” şiiri ile övgüler yağdırdı. İşte Nazım’ın o şiiri…

Biz haber etmeden haberimizi alırsın,

yedi yıllık yoldan kuş kanadıyla gelirsin.

Gözümüzün dilinden anlar,

elimizin sırrını bilirsin.

Namuslu bir kitap gibi güler,

alnımızın terini silersin.

O gider, bu gider, şu gider,

dostluk, sen yanı başımızda kalırsın.

Binali Bey en uzak yollardan kuş kanadıyla gelmiştir. Onun için ulaştırma bakanı olmuştur.Kendisi 40 yıllık yoldaşlığımız da hiçbir zaman yolda bırakmadığı gibi, hiçbir zaman da yolunu şaşırmadı. Üstlendiği her görevi ehliyet, liyakatla en güzel şekilde yerine getirdi.Son 16 yılda ulaştırma, haberleşme ve denizcilik alanında Binali Bey’in mutlaka imzası vardır. Pek çok tarihi atılımı birlikte hayata geçirdik.

Binali Bey, 15 Temmuz gecesi cesaretiyle milletimizin gönlündeki yerini ayrıca pekiştirmiştir. Binali Bey, o gece tarihi bir duruş sergilemiştir. Terör örgütlerine karşı yürüttüğümüz mücadelenin en büyük destekçilerindendir.

Erdoğan’ın konuşmasından sonra Binali Yıldırım’a Şeref Madalyası takdim edildi.

Başbakan Binali Yıldırım da şeref madalyası töreninin ardından başbakanlık mührünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teslim etti. Yıldırım şunları söyledi:

“Zat-ı devletlinizi en derin duygularla tebrik ediyor, başarılarınızın artarak devam etmesini Allah’tan niyaz ediyorum. Milletimiz ve ülkemiz adına, bu ulvi makamları teslim eden Başbakanlık mührünü, binlerce yıllık devlet kültürümüzün nişanı olaran mührü zat-ı alinize arz etmekten şeref duyuyorum. Allah daima elinizden tutsun. Bu millete hizmet yolunda sizi ve dava arkadaşlarınızı aziz milletimizi, güzel ülkemizi payidar kılsın.”




Yorumlar