Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Flaş iddia! Cemal Kaşıkçı öldürülmeseydi neyi açıklayacaktı?

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen Cemal Kaşıkçı’ya dair çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı.

Abone ol
Abone ol 01 Kasım 2018 11:19

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen Cemal Kaşıkçı’ya dair çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı.

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’ya ilişkin dikkat çekici bir iddiada bulunuldu.

Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan tarafından kaçırılıp etkisiz hale getirilmek istendiğinin İngiliz istihbaratı tarafından bilindiği iddia edilirken Cemal Kaşıkçı’nın yaşasaydı önemli bir belgeyi açıklamayı düşündüğü de belirtildi.

Tasnim’in aktardığına göre İngiliz medyasında dikkat çekici bir iddia yer aldı. Buna göre gazeteci Cemal Kaşıkçı öldürülmeseydi Suudi Arabistan’ın Yemen’de gerçekleştirdiği katliamlara dair önemli bir belge açıklayacaktı.

Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın Yemen’de kimyasal silah kullandığını ifşa etmeye hazırlandığı kaydedilirken buna engel olmak isteyen “Kraliyet mensubu bir kişi” tarafından Kaşıkçı’nın kaçırılıp Suudi Arabistan’a getirilmesi doğrultusunda talimat verildi.

Söz konusu haberde yine kaynaklara dayandırılarak, emri veren kişinin Kaşıkçı’nın kaçırılıp Suudi Arabistan’a getirilmesini istemekle kalmadığı, Kaşıkçı’nın sorun çıkarması halinde nasıl mukabele edileceği konusunda “kapıyı açık bıraktığı” da ifade edildi.

Tasnim’in aktardığına göre İngiliz medyasında yer alan ve istihbarat kaynaklarına dayandırılan haberde Cemal Kaşıkçı’nın kaçırılması yahut öldürülmesi emrini veren ismin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman olup olmadığına dair bilgi verilmedi.


Yorumlar