Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomiye 3 kritik atama!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğüne ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Abone ol
Abone ol 15 Ağustos 2018 08:55

Bugünkü sayıda yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan (Guvernör) Yardımcılığına, Dr. Uğur Namık Küçük’ün atanması gerçekleştirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığında Açık Bulunan Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğüne Hayrettin Kurt getirildi.

Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına ise İbrahim Halil Öztop’un atanması uygun görüldü.

Uğur Namık Küçük kimdir?



Merkez Bankası Başkan Yardımcılığına atanan Dr. Uğur Namık Küçük, 2004 yılında Koç Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra 1 yıl Sabancı Üniversitesinde ekonomi alanında eğitim gördü. Küçük, yüksek lisansını İtalya’daki University of Rome Tor Vergata’da finans alanında yaptı.

Yüksek lisans eğitiminin ardından yurt dışında ve Türkiye’de birçok kurumda görev alan Uğur Namık Küçük, son olarak Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

İbrahim Halil Öztop kimdir?



Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan İbrahim Halil Öztop, yüksek lisansını işletme dalında Bilkent Üniversitesi’nde yaptı. 1995 yılında yatırım bankacılığı kariyerine başlayan ve 1999 yılında Körfezbank grubuna katılan Öztop, Türkiye Sınai Kalkınma Bankasında Yatırım Bankacılığı Grup Müdürü olarak görev yaptı.

Garanti Yatırım bünyesinde Özel Sermaye İşlemleri Müdürü olarak çalışan Öztop, 2011 yılından bu yana Garanti Yatırım’da kurumsal finansmandan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Hayrettin Kurt kimdir?

1979 yılında Samsun’da doğan Hayrettin Kurt, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra Avukatlık, TBMM’de Hukuk Danışmanlığı, Denizcilik Müsteşarlığında Denizcilik (Hukuk) Uzmanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında Daire Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında ise I. Hukuk Müşaviri olarak görev yapmıştır.

Hayrettin Kurt; Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesinde (DEK-TMK) Denetim Kurulu Başkanıdır ve doktora öğrencisi olarak akademik çalışmasına devam etmektedir. 20/06/2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile EPDK Kurul Üyesi olarak atanan Hayrettin Kurt, evli ve 1 çocuk babasıdır.






Yorumlar