Anasayfa /  Güncel

Gündem yaratan rötar tartışmasına Bakan Nebati'den açıklama..

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin THY uçağında yolcularla 'rötar' tartışması yaşadığı görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu. Görüntülerle ilgili açıklama yapan Nebati "Millet iradesini içine sindirememiş bir grubun sözlü sataşmasına maruz kaldım. O şahıslara milletimizin demokratik tercihlerini artık kabullenmeleri gerektiğini hatırlattım" dedi.

Abone ol
Abone ol 31 Mayıs 2023 14:17

Rötar yapan uçakta Bakan Nebati'ye tepki gösteren yolcularla Bakan Nebati'nin tartışma yaşadığı anlar sosyal medyada konuşulmaya devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati o görüntülerle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Asla unutulmamalıdır ki bizler, 21 yıldan bu yana milletimize efendilik taslamak şöyle dursun, tam tersine hizmetkar olmak, ülkemize asırlık eserler kazandırmak için gece gündüz çalışan bir siyaset anlayışının neferleriyiz" ifadelerine yer verdi. 

Yeni görüntüler ortaya çıktı

Bu tepkiler karşısında Bakan Nebati, yolculara dönerek, "Seçimi AK Parti kazandı, Cumhurbaşkanı Erdoğan kazandı, hazmedin kardeşim" şeklinde bir cevap vermişti. Gündem olan anlara ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

Bakan Nebati: Kamuoyuna tamamen çarpıtılarak yansıtıldı

29 Mayıs 2023 Pazartesi günü akşam saatlerinde, benim de yolcusu olarak yer aldığım Ankara-İstanbul uçağında yaşananlar, kamuoyuna tamamen çarpıtılarak yansıtılmıştır. İki gündür konuyla ilgili manipülasyonun devam etmesi üzerine, kamuoyunu doğru bilgilendirmek için bir açıklama yapmak zaruri hale gelmiştir.


"Tek sebebi hava muhalefeti"

Öncelikle, uçağın kalkış saatinde yaşanan gecikmenin şahsımla hiçbir ilgisi kesinlikle yoktur. Rötar yaşanmasının tek sebebi, diğer yolcularla birlikte bana da bildirilmiş olduğu üzere hava muhalefetidir. Kaldı ki ben uçakta yerimi aldıktan sonra bazı diğer yolcuların da binişlerini gerçekleştirmeye devam ettikleri, kaydedilen görüntülerden açıkça anlaşılmaktadır.

"Yazıklar olsun"

Görüntülerde Nebati, "Kardeşim benimle ne alakası var. Beni beklemiyorsunuz. Her zaman uçağa en son bakan biner. Kaybetmişler ondan sonra gelip örgütlüyorlar. Hadi be.. Bu da yeni moda. Gidin kaybettiğiniz yerlerde niye kaybettiğinize bakın." dediği görülüyor. Yolcular arasında "Yazıklar olsun" sesleri yükseliyor.

 

Yorumlar