Anasayfa /  Güncel

Yunanistan Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye açıklaması

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, 15 Temmuz Darbe girişimini hemen kınadıklarını belirttiği konuşmada, Türkiye, en iyi komşusunun Yunanistan olduğunu anlamalı, dedi

Abone ol
Abone ol 03 Şubat 2017 21:23

Kotzias, Yunanistan'daki Radyo Alfa’ya, Ege’de yaşanan gerginlik ve Türkiye-Yunanistan ilişkilerini değerlendirdi.

Türkiye'nin Ege'de fevri davrandığını iddia eden Kotzias, "Türkiye, en iyi komşusunun Yunanistan olduğunu anlamalı. Bazen Türkiye ilişkileri  geliştirmeye fayda etmeyen bir fevri tavırla hareket ediyor. Bunu NATO, Avrupa  Birliği (AB) ve BM Güvenlik Konseyi'ndeki ortaklarımızla paylaştık." diye  konuştu.

Kotzias, Yunanistan’ın Türkiye'de yaşanan darbe girişimini derhal kınadığını anımsatarak, Avrupalı liderlerin, iletişim kanallarını açık tutarak Türkiye ile yaşanan sorunları ve mümkün olan çözüm yollarını konuşmalarının  olumlu olduğunu anlattı.

Ege'de yaşanan gerginliğin geçmişte yaşananlar kadar büyük olmadığını  belirten Kotzias, "Erdoğan döneminde Ege'de 'sıcak bir olay' hiç yaşanmadı.  Kazara 'sıcak bir olayın' yaşanmaması için de iletişim kanallarının açık  tutulması gerekir." şeklinde konuştu.

Atina’nın Türkiye ile her zaman iyi siyasi ve ekonomik ilişkiler  kurmaktan yana olduğunu ifade eden Kotzias, gerilimin giderilmesi için iletişim  kanallarının açık kalması gerektiğini sözlerine ekledi. Kaynak: Milliyet


Yorumlar