Anasayfa /  Güncel

Vekilin 'seks köleliği' isyanı

KKTC Milletvekili Sıla Usar İncirli, bir gece kulübünde konsomatris kadının ölümünün ardından başlayan ülkede 'seks kölesi' çalıştırıldığı iddialarıyla ilgili "İnsan hak ve özgürlüklerine bağlı, insan onuruna yaraşır bir ülkede yaşamak istiyorsak, seks köleliği meselesini açık yüreklilikle tartışıp, gerekli düzenlemeleri ivedilikle yapmamız gerekmektedir" diye konuştu.

Abone ol
Abone ol 28 Şubat 2018 18:54

KKTC'de bir gece kulübünde çalışan Belarus uyruklu Volha Viarbouskaya (26), iddiaya göre birlikte olduğu kimliği belirsiz erkek çıktıktan sonra odada garsonlar tarafından baygın bulundu. Garsonların çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırılan Viarbouskaya, yaşamını yitirdi.

Konsomatris kadının ölümü, tepkileri de beraberinde getirdi. Ada basını 400 kadının gece kulüplerinde 'seks kölesi' olarak çalıştırıldığı iddiasında bulunurken, tepkiler üzerine KKTC İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars ve Çalışma Bakanı Zeki Çeler de acil bir toplantı yaptı. İki bakan da konunun büyük bir sorun olduğunu, gece kulüpleriyle ilgili önemli kararlar alınacağını duyurdu.

TEPKİ GÖSTERDİ

İktidardaki Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Sıla Usar İncirli, Doğan Haber Ajansı'na konuştu. Kadınların artık Kuzey Kıbrıs'ta 'seks kölesi' olarak çalıştırılmaması gerektiğini belirten İncirli, "Seks kölesi kadınlar, insan onuruna yaraşmayan koşullarda çalışmakta ve ölmektedir" diye tepki gösterdi.


Etiketler Sıla Usar
Yorumlar