Anasayfa /  Güncel

Türkiye'de 1 kişide bu hastalık var

Türkiye'de sadece bir kişide görülen akciğer hastalığı 'Siloptizi'ye yakalanan 19 yaşındaki Kader Çeçem, yoğun bakımda yatıyor. Kurtulması için beyaz kana ihtiyaç var.

Abone ol
Abone ol 27 Eylül 2018 08:20

İstanbul'da annesiyle birlikte yaşayan Kader Çeçem (19) 1.5 yıl önce Türkiye'de sadece 1 kişide görülen akciğer hastalığı "Siloptizi"ye yakalandı. 19 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.





BEYAZ KAN ARANIYOR

Kader'in yaşama ümidi ise bulunacak uygun beyaz kana bağlı.

"ÖLMEK İSTEMİYORUM ABLA"

Sabah’ın haberine göre; Ablası Sibel Hasırcı "Kardeşim yoğun bakıma giderken 'Abla benim sesimi duyur, ben ölmek istemiyorum' dedi. O sözleri kulağımdan gitmiyor. Elimizden bir şey gelmiyor. Gücümüz artık yetmiyor, yetkililerden yardım istiyoruz" diye konuştu.

BEYAZ KAN NEDİR? BEYAZ KAN EKSİKLİĞİNİN BELİRTİLERİ NEDİR?

Kemik iliği ve lenfoid dokularında üretilen beyaz kan hücresi, bağışıklık sistemini güçlü tutarak vücudu enfeksiyonlara karşı korur. Renkleri yoktur, birkaç günlük ya da birkaç haftalık ömre sahiptirler.

Beyaz kan eksikliği neden olur, belirtileri neler?

Kanın içerisindeki beyaz kan hücrelerinin azalması tıp literatüründe 'Lökopeni' olarak geçmektedir. Eğer vücutta beyaz kan düşükse, nedeni lökosit yapısını bozan bir rahatsızlıktan kaynaklanabilir. Kan zehirlenmesi, mantar enfeksiyonları, zatürre, organ yetmezliği, septik şok gibi hastalıklar beyaz kan eksikliğine neden olabilir.

Hangi belirtileri gösterir?




Boğaz ağrısı


İdrar yolu enfeksiyonu


Ağız içerisindeki beyaz leke ve yaralar




Beyaz kan hücrelerini azaltan hastalıklar...




Kaşeksi - Hematolojik rahatsızlıklar


SLE


Hemodiyaliz




Tedavisi nasıl olmalı?




Doktor onayıyla ilaç kullanılabilir.


Düzenli beslenmeye dikkat edilmeli.


Mineral alınımına özen gösterilmeli 




Kaynak: mynethaber


Yorumlar