Anasayfa /  Güncel

İhraç edilen Rockçı İmam Ahmet Muhsin Tüzer belediye başkan adayı oldu

Geçtiğimiz yıl Antalya'da Rockçı imam olarak anılan ve görevinden ihraç edilen Ahmet Muhsin Tüzer Kaş ilçesine belediye başkan adayı oldu.

Abone ol
Abone ol 10 Şubat 2019 11:00

Geçtiğimiz yıl Diyanet İşleri Başkanlığı'ndaki görevinden ihraç edilen ve kamuoyunda Rockçı imam olarak bilinen Ahmet Muhsin Tezer, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Facebook üzerinde paylaşım yapan Tüzer, "Ülkemizin geleceği ve istikbalimizin umudu olan gençler…! Birlikte başaracağız" ifadelerini kullandı. Tüzer, hiçbir partiye bağımlı olmadan Kaş Belediyesinde aday olduğunu duyurdu.



Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan Pınarbaşı Camii'nde imamlık yaparken, arkadaşıyla ‘FiRock' adlı müzik grubunu kuran ve ‘Rockçı imam' olarak tanınan Ahmet Muhsin Tüzer, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Bu düşünceyi bana aşılayan Sokrates'in bir sözünü sizlerle paylaşmak istiyorum: "Likyalılara hiçbir zaman, hiçbir kimse bey olamadı." Ülkemizin de içerisinde bulunduğu bu yozlaşmış sosyolojide şunun farkına vardım ki, bir partiye bağlı kalan Belediye Başkanı özgür değildir ve kendi hizmetlerini yapamıyordur veya yapmakta zorlanıyordur. Bu neticeyle partiyle içli dışlı olmak yerine halkımız ile içli dışlı olmayı tercih ediyorum"

Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan Pınarbaşı Camii'nde imamlık yaparken, arkadaşıyla ‘FiRock' adlı müzik grubunu kuran ve ‘Rockçı imam' olarak tanınan Ahmet Muhsin Tüzer, geçtiğimiz Ekim ayında ihraç edildi.

Tüzer hakkında, ‘izinsiz ve paralı konser vermek', ‘raporlu ya da izinli olmamasına rağmen eşinin memleketi Romanya'dan iki gün geç dönmek' nedeniyle Temmuz ayında da soruşturma açılmıştı.

Meslekten ihraç edildikten sonra Tüzer, kararının iptali talebiyle Antalya 4'üncü İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Ancak mahkeme Tüzer'in meslekten ihraç kararını oy birliğiyle onadı. Mahkemenin kararını değerlendiren Tüzer şu açıklamalarda bulunmuştu: "Gerçekten çok üzgünüm. Görevimi aksatmadım. Görevimin gereğini her aşamada yerine getirdim. Yasa dışı hiçbir şey yapmadım. Paralı konser vermedim. Verdiğim konserler için de kaymakamlıklardan izin aldım.

Yurt dışına hep izin alarak çıktım. 20 yıllık hizmetin karşılığı bu olmamalıydı. Konya Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz için başvuracağım. Oradan da ret gelmesi halinde, süreci Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacağım."


Yorumlar