Anasayfa /  Güncel

Hakan Atilla için karar ne? Reza Zarrab davasında flaş karar

Reza Zarrab'ın itirafçı olduğu davada Hakan Atilla için bugün karar çıkabilir. Tek sanığı kalan davada Hakan Atilla saat 17.00'da hakim önüne çıkarken, jüri her suçlama için ayrı ayrı karar verecek. Jüri kararında uzlaşamazsa yargıçın yeniden yargılama kararı aldırma hakkı bulunuyor.

Abone ol
Abone ol 03 Ocak 2018 19:52

Reza Zarrab'ın işbirlikçi olduğu ABD'deki davada karar bugün çıkabilir. Gözler saat 17.00'da başlayan duruşmaya çevrildi. Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, davanın tek sanığı durumunda. 

Son duruşma öncesinde Hakan Atilla'nın avukatları flaş bir girişimde bulundu. Avukatlar "hatalı yargılama yapıldığı gerekçesiyle davanın düşürülmesi" başvurusu yaptılar. Savcı Berman, Atilla’nın "şeffaf ve adaletli bir yargılama" gördüğünü belirterek, davanın düşürülmesi talebini geri çevirdi.

Savunma makamının FETÖ mensubu, firari eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz'ın "çalıntı deliller sunması" ve "yanlış ifade vermesi" nedeniyle mahkemeye yaptığı hatalı yargılama" itirazları da reddedilmişti. 

BUGÜN KARAR ÇIKABİLİR

Atilla'nın tutuklu yargılandığı davada jüri üyeleri sanığın suçlu olup olmadığına karar vermek için bugün tekrar toplandı. Bugün davada bir karar çıkma ihtimali bulunuyor. New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde 27 Kasım’da başlayan duruşmalar sürecinde seçilen jüri heyeti 2017 yılında ortak bir karara varamadığı için dava bugüne kaldı. Duruşmada jüri heyeti Atilla hakkında "suçlu" ya da "suçsuz" kararı verecek. Jürinin karar üzerinde uzlaşamaması durumunda ise davanın yargıcının "yeniden yargılama" kararı alma olasılığı bulunuyor. 

HAKAN ATİLLA NEYLE SUÇLANIYOR?

12 Jüri üyesinin Atilla'ya yöneltilen 6 farklı suçun her birine ayrı ayrı karar vermesi ve bütün kararları oybirliğiyle alması gerekiyor. Hakan Atilla'ya atfedilen suçlar şöyle;

*ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmek,

*ABD'yi aldatma suçuna iştirak etmek,

*ABD bankalarını dolandırmak, 

*ABD bankalarını dolandırmaya iştirak etmek, 

*Kara para aklamak

*Kara para aklama suçuna iştirak etmek.

Noel ve yeni yıl tatillerinin araya girmesiyle görüşmelere ara verilmiş ve davaya 3 Ocak'ta devam edilmesine kararı alınmıştı. ABD'deki dava Reza Zarrab ile başlamış o itirafçı olunca Hakan Atilla tek tutuklu sanık olarak kalmıştı.

REZA ZARRAB'A NE OLACAK?

Reza Zarrab ile başlayan dava Hakan Atilla'ya ihale olarak kalmıştı. FBI ile anlaşan Reza Zarrab itirafçı olup duruşmada 'tanık' sıfatıyla ifade vermişti. Reza Zarrab'ın ABD ile olan anlaşmasının detayları merak konusu. Hapis cezasından kurtulan Reza Zarrab'ın kimlik değiştirme ve farklı bir ülkede yaşama gibi istekleri olduğu söyleniyordu. Zarrab ve ailesinin Türkiye'deki tüm mal varlığına el konulmuş, eşi Ebru Gündeş'e ise dokunulmamıştı. Haliye Reza Zarrab'ın davadan sonraki akibeti merak konusu.


Yorumlar