Anasayfa /  Güncel

Erdin Bircan kimdir ve aslen nerelidir (Erdin Bircan öldü mü)

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan 30 Temmuz'da beyin kanaması geçirmesi sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Peki Erdin Bircan kimdir ve aslen nerelidir? İşte Erdin Bircan öldü mü haberi.

Abone ol
Abone ol 18 Kasım 2018 12:12

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, 30 Temmuz'da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İşte Erdin Bircan kimdir ve Erdin Bircan hayatı.

Parti çalışması için gittiği Iğdır'da 30 Temmuz'da beyin kanaması geçiren ve Ankara'da yoğun bakımda tedavi gören Bircan (59), bu sabah vefat etti.

Bircan'ın oğlu Eren Bircan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "4 aydır süren mücadelede yenik düştük. Onur, gurur ve erdemi bize her gün yaşatan babamız Erdin Bircan'ı kaybettik. Babamızın son yolculuğu büyük sevdası Edirne'de olacaktır" ifadelerini kullandı.

Erdin Bircan kimdir?

Erdin Bircan, 1959 yılında Enez İlçesine bağlı Hasköy'de doğdu. Bircan, İstanbul Hasköy Lisesi’nde eğitim gördüğü yıllarda gençlik hareketlerine katıldı. Politika Gazetesi’nde çalıştı. 1980'li yıllarda özel sektörde yöneticilikler yapan CHP Edirne Milletvekili Bircan ticari hayatına 1988'de Erpa Tekstil'i kurarak başladı ve başarılı bir iş hayatı gerçekleştirdi ve Uzunköprü'de hayvancılıkla uğraştı.

Erdin Bircan sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevlerde bulundu. Kurucuları arasında yer aldığı Trakyalı Yöneticiler ve İş Adamları Derneği TRYİAD’da 2 dönem Başkan Yardımcılığı yaptı. 10 yıl Keşan Ticaret Sanayi Odası KTSO üyeliği yaptı.

Bircan, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Beşiktaş Spor Kulübü üyesidir. 2011 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili aday adayı olarak yarıştı. 2015 seçimlerinde önseçimden başarı ile çıkarak CHP milletvekili adayı oldu. 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimleri ile parlamentoya girmeye hak kazandı.

Erdin Bircan evli ve iki çocuk, bir torun sahibiydi.


Yorumlar