Anasayfa /  Güncel

EGM toplam 45 bin PÖH alımı yapacak! Şartları neler?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı 2018 ve 2019 yıllarında toplam 45 bin PÖH, POMEM ve PMYO alımı yapacak.

Abone ol
Abone ol 08 Kasım 2018 19:17

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı 2018 ve 2019 yıllarında toplam 45 bin PÖH, POMEM ve PMYO alımı yapacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı polis alımlarına ilişkin çeşitli açıklamalarda bulunmuş ve polis alımı bekleyen adaylara müjdeli haberler vermişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu konu hakkında yaptığı açıklamalarında emniyet teşkilatının kadrosunun güçlendirilmesi amacı ile polis alımlarının devam edeceğini vurgulayarak EGM bünyesine yapılacak olan polis alımlarına ilişkin alımların 35 bin olacağını 2018 yılı için de 10 bin polis alımı olacağını belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarında 25 bin 500 kişilik daha alım planladıklarını önümüzdeki yıl da 35 bin yeni öğrenci alımı yapılacağını vurgulamıştı.

KADIN PÖH ALIMI DA YAPILACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Polis Özel Harekat alımları hakkında da değerlendirmeler de bulunmuştu. Bakan Soylu bir önceki PÖH alımına 285 bin kişinin başvuru yaptığını ifade ederek bundan sonraki PÖH alımlarda kadınlara da hak verileceğini belirtti.

45 BİN POLİS ALIMI YAPILACAK

Bugüne kadar Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 20 bin POMEM polis alımı gerçekleştirildi. Bunun dışında PMYO kapsamında 2500 polis alımı ve PAEM 3 bin komiser yardımcısı alımı yapıldı. 2018 yılı için 10 bin polis alım ilanı bekleniyor ve 2019 yılının genelinde toplam 35 bin polis alımı yapılacaktır.

Peki size göre Emniyet Genel Müdürlüğü polis alımları hangi branşlarda gerçekleştirilmelidir? Genel şartlar nasıl olmalıdır? Yaş ve eğitim şartı hakkında düzenleme yapılmalı mıdır? Görüş ve taleplerinizi aşağıdaki yorum bölümünden belirtebilirsiniz.

KAMUPERSONELİ


Yorumlar