Anasayfa /  Güncel

ÇHD Başkanı’na DHKP-C‘den gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın DHKP-C Terör Örgütüne yönelik sürdürdüğü operasyonlar kapsamında ÇHD Genel Başkanı olan aynı zamanda DHKP/C terör örgütü güdümünde faaliyet gösteren Halkın Hukuk Bürosu ile bağlantılı olan Selçuk Kozağaçlı gözaltına alındı.

Abone ol
Abone ol 08 Kasım 2017 23:05

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülmekte olan DHKP-C terör örgütüne yönelik bir soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı olan ÇHD Genel Başkanı olan aynı zamanda DHKP/C terör örgütü güdümünde faaliyet gösteren Halkın Hukuk Bürosu ile bağlantılı avukat Selçuk Kozağaçlı gözaltına alındı.



İstanbul'da 'terör örgütü üyeliği suçlamasıyla'yakalanan ve gözaltına alınan Kozağaçlı İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüpheli,sorguya alındı.



Selçuk Kozağaçlı, Cumhuriyet savcı sı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği akşam da İstanbul Adliyesi'ne yanındaki birkaç kişiyle birlikte gelip iki teröristin cenazesini görmek üzere adliyeye girmek istemişti. Kozağaçlı ve arkadaşları tepkiler üzerine olay yerinden ayrılmıştı.



DHKP-C örgütü ile iltisaklı oldukları iddiasıyla geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan bazı avukatlara yönelik operasyon kapsamında ise İstanbul Adliyesine Selçuk Kozağaçlı ile birlikte CHP'li milletvekilleri de gelmişti.


Yorumlar