Anasayfa /  Güncel

Çetin kış koşullarına rağmen aralıksız sürüyor!

Terör örgütü PKK/KCK soruşturması kapsamında İl Jandarma Komutanlığı'nın ve Terörle Mücadele Şube ekiplerinin operasyonları, çetin kış koşullarına rağmen aralıksız sürüyor. Güvenlik güçlerince, belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda 28 kişi gözaltına alındı, 12 kişi tutuklandı.

Abone ol
Abone ol 24 Ocak 2019 15:24

Muş İl Jandarma Komutanlığı'nın bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik başlattığı operasyonlar, çetin kış koşullarına rağmen aralıksız sürüyor. Varto ilçesi kırsalında tespit edilen sığınakta mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.



Muş'un Varto ilçesinde güvenlik güçleri, PKK'lı teröristlerin bulunduğu alanlarda yer yer 2 metreyi bulan kar kalınlığında nokta operasyonları düzenliyor. 21 Ocak'ta gerçekleşen 'Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Erdinç Aydın 2019-11 Operasyonu' kapsamında, Varto ilçesi kırsalında tespit edilen sığınakta mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 14 derece, kar kalınlığının 2 metreyi aştığı kırsalda, yaya ve jet-ski'lerle ilerleyen kahraman Mehmetçik terör örgütüne göz açtırmıyor.



Bölücü terör örgütüne yönelik başlatılan operasyonların aralıksız devam edeceği bildirildi..

İZMİR'DE TERÖR OPERASYONU: 13 GÖZALTI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü PKK/KCK soruşturması kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyon düzenledi. Kent merkezinde belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yapan ekipler, 13 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin, terör örgütü PKK/KCK'dan gelen talimatlar doğrultusunda hareket edip, faaliyetler yürüttükleri bildirildi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda da bir tabanca, bu tabancaya ait çok sayıda mermi ile örgütsel döküman ve dijital materyaller bulundu.   

VAN'DA TERÖR OPERASYONU: 8 GÖZALTI

Van'da, PKK/KCK silahlı terör örgütünün ve işbirlikçilerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik gerçekleştirilen operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı.



Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından PKK/KCK silahlı terör örgütü adına kırsal alanda faaliyet yürüten ve mali destek sağlayan şüphelilere yönelik yapılan eş zamanlı operasyonlarda 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ev, işyeri ve üst aramalarında 1 kurusıkı tabanca, 10 kurusıkı fişeği ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

ERCİŞ'TE PKK OPERASYONU: 12 TUTUKLAMA

Van'ın Erciş ilçesinde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 21 kişiden 12'si tutuklandı.



Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu ve Van İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 20 ve 23 Ocak tarihlerinde iki ayrı operasyon düzenlendi. Erciş ilçesinde 27 ayrı adrese baskın yapan ekipler, 'PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olmak ve yardım yataklık etme' suçundan 21 kişiyi gözaltına aldı. 



Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 12'si tutuklandı, 8'i adli kontrol şartıyla, 9 kişi de serbest bırakıldı.

SİİRT'TE PKK OPERASYONU: 7 GÖZALTI

Siirt'in Eruh ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, 7 kişi gözaltına alındı.



İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yaptığı öne sürülen kişilere yönelik 3 adrese bu sabah erken saatlerde operasyon düzenledi.Adreslerinde arama yapılan ekipler, 7 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler, sorgulanmak üzere Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.


Yorumlar