Anasayfa /  Güncel

Anket sonuçları Bursa kim önde Mustafa Bozbey Alinur Aktaş mı?

31 Mart yerel seçimlerine sadece sayılı günler kala seçmenin ve seçimin nabzını tutan seçim anket sonuçlarına göre büyük illerde kim önde? Bursa belediye başkanlığı için Mustafa Bozbey mi Alinur Aktaş mı yoksa diğer partilerin adayı mı önce?

Abone ol
Abone ol 14 Mart 2019 12:31

31 Mart yerel seçimlerine sadece sayılı günler kala seçmenin ve seçimin nabzını tutan seçim anket sonuçlarına göre büyük illerde kim önde? Bursa belediye başkanlığı için Mustafa Bozbey mi Alinur Aktaş mı yoksa diğer partilerin adayı mı önce? İşte yerel seçim anket sonuçlarına göre Bursa belediye başkanlığı için son durum?

31 Mart seçimlerine sadece saylı günler kala seçmenin nabzıbı tutan anket şirketleri son durumu paylaştı. ORC, Gezici ve Avrasya araştırma şirketleri yerel seçim öncesi büyük illerde vatandaşlarla kime oy vereceklerini sordu. Peki Bursa'da büyükşehir belediye başkanlığı için kim önde? 

Gezici ve ORC Araştırma şirketlerinin 31 Mart yerel seçimleri öncesi yayımladığı anketler, Bursa'da CHP ve İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı adayının yarışı önde götürdüğünü ortaya koydu.

Avrasya Araştırma şirketi ise, yüzde 0,8 puan farkıyla AK Parti'nin Bursa Belediye'sini kaybetmeyeceği tahmininde bulundu.

İste üç farklı anket şirketinin Bursa sonuçları:



Gezici ile ORC: Bursa'da Millet İttifakı önde

Gezici Araştırma şirketinin 23 – 24 Şubat'ta yaptığı anketine göre Millet İttifakı'nın desteklediği CHP adayı Mustafa Bozbey'in yüzde 52,7, Cumhur İttifakı'nın adayı AK Partili Alinur Aktaş'ın yüzde 46,8’de kaldığı anlaşılıyor.

ORC Araştırma'nın 17-31 Ocak tarihleri arasında Bursa için yaptığı yerel seçim anket sonuçlarına göre Mustafa Bozbey'in yüzde 36,5, Alinur Aktaş'ın yüzde 35,2, kararsızların ise yüzde 25,5 oranından oyu bulunuyor.

Söz konusu anket şirketine göre oy farkının az olduğu Bursa'da seçimlerin kazananı kararsızlar tarafından belirlenecek.

Avrasya'ya göre AK Parti koltuğunu koruyacak

Avrasya Araştırma şirketinin 8 Mart'ta Twitter'den açıkladığı anket sonuçlarına göre Alinur Aktaş yüzde 49,8 oy ile yarışı az farkla önde götürüyor. Mustafa Bozbey'in ise yüzde 49 oranında oy alacağı tahmin ediliyor.

Avrasya'nın yayımladığı ankette Millet İttifakı'nın, Bursa haricinde, 9 ilde seçimleri kazanacağı öngörülüyor.Araştırmanın hata payı 1,95 ile 2,5 arasında belirlenirken, şirket 28 Mart'ta tüm illerle ilgili sonuçları paylaşacağını duyurdu.


Yorumlar