Anasayfa /  Güncel

Aileler, Momo tehlikesine dikkat ! Momo nedir ve nasıl oynanır?

Son zamanların en tehlikeli oyunlarından Momo, birçok çocuğun hayatını tehlikeye sokmaya başladı. Peki Momo nedir ve nasıl oynanır?

Abone ol
Abone ol 07 Mart 2019 19:09

Çocukları tehdit eden oyunlara Momo adında bir yenisi daha eklendi. Şiddet ve korku ögelerinin yer aldığı Momo oyunu çocukların dünyasını karartmaya çalışıyor.

MOMO NEDİR?

Mavi Balina, Mariam gibi çocukları tehdit eden bilgisayar oyunlarına Momo da eklendi. Tüyler ürperten müzikleri ve ateşli silahların kullanıldığı oyunda oyuncu zombileri öldürmeye zorlanıyor.

Özellikle çocuklar arasında hızla yayılan Momo konusunda uzmanlar aileleri uyardı.

Oyunun adının Momo olmasının çocuklara çekici geldiğini, çocukların çok kolay bir şekilde bu oyunu indirip oynayabildiğini söyleyen çocuk sağlığı uzmanları isminden dolayı ailelerin de ilk başta bu oyuna karşı tedbirsiz davrandıklarını söylediler.

Uzmanlar korkuya dayalı oyunları bilerek planlandığını söylerken çocuk korksa bile merak duygusunun daha ağır basacağını ve korksa da oyuna devam edeceğini belirttiler. Ailelerin çocukların oynadığı oyunları sık sık kontrol etmelerinin önemini vurguladı.

MOMO’NUN ZARARLARI

Momo oyununa kendini kaptıran çocuklar belli bir süre sonra korku duygusunun esiri oluyorlar. Çocuklar belli bir süre sonra odasında uyuyamıyorlar. Rüyalarına oyundaki korkunç figürler giriyor. Kendi başına tuvalete bile gidemiyorlar. Korku ve şiddet içerikli Momo gibi oyunlar toplumdan kopuk bireylerin ortaya çıkmasına neden oluyor.


Yorumlar