Anasayfa /  Güncel

Adalet Bakanlığı 400 memur alımına kimler başvurabilir

Adalet Bakanlığı naklen 400 kamu personeli icra müdür yardımcısı alımı ilanı yayımladı. Peki, Adalet Bakanlığı personel genel müdürlüğünün yayımladığı 400 memur alımına kimler başvurabilir?

Abone ol
Abone ol 30 Ocak 2019 22:40

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından Adalet Bakanlığına 400 İcra Müdür Yardımcısı naklen alımı için ilan yayımlandı. İcra Müdür ve Yardımcıları ile İcra Kâtiplerinin Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği kapsamında kurum için 400 icra müdür yardımcısı alımı şartlarını ve detaylarını My Memur olarak hazırladık.

Adalet Bakanlığı naklen 400 memur alımı için başvurular 4 Mart ile 8 Mart 2019 tarihleri arasında Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonlarına şahsen yapılması gerekiyor.

Adalet Bakanlığında kurum içi 400 icra müdür yardımcısı olarak atanabilmeleri için İcra Müdür ve Yardımcıları ile İcra Kâtiplerinin Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 3 üncü maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen şu şartları taşıması gerekiyor:

ADALET BAKANLIĞI 400 MEMUR ALIMI ŞARTLARI

cra kâtibi kadrosunda 04 Mayıs 2019 tarihi itibarıyla fiilen en az bir yıl çalışmış olmak gerekmektedir. Aylıksız izinde geçirilen süreler fiili hizmet süresine dâhil edilmeyecektir. İlgilinin en geç 4 Mayıs 2019 tarihi itibarıyla asaletinin tasdik edilmiş olması gerekmektedir. 4 Mayıs 2019 tarihi itibarıyla asalet tasdiki onaylanmadığı anlaşılan adaylar yazılı sınavı kazanmış olsa dahi sözlü sınava alınmayacaklardır.

Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu, meslek yüksek okullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı veya en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olmak gerekiyor.

Yapılan denetimler sonucunda, hakkında düzenlenen raporların olumlu olması da şartlar arasında yer aldı.

PERSONEL ALIMI BAŞVURU TARİHLER VE ŞEKLİ

Adaylar başvurularını, 4 - 8 Mart 2019 tarihleri arasında icra kâtipleri arasından yapılacak icra müdür yardımcılığına geçiş sınavı bilgi formu ve ilanın 3 üncü maddesinin (b) fıkrasında belirtilen öğrenim belgesi ile birlikte Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonlarına şahsen yapacaklardır. Belgeler başvuruda bulunulan Komisyon tarafından onaylanmış olması gerekiyor.

Mahalli Komisyonlar aracı kılınarak sunulacak başvuru evrakı, masrafı ilgilisinden alınmak suretiyle aynı gün DYS üzerinden ve fiziki olarak acele posta servisiyle (APS) adayın bağlı bulunduğu Komisyona gönderilecektir.

Sınava katılacakların açıklanması ile birlikte 225 TL sınav ücreti için gerekli haberleri ve bilgilendirmeleri My Memur olarak hazırlamaya devam edeceğiz. Başvuru aşamasında herhangi bir ücret ödemesi bulunmamaktadır. Sadece farklı komisyondan yapılan başvuruda posta ücretleri komisyonlar tarafından talep edilebilecek


Yorumlar