Anasayfa /  Foto Galeri

Göz tansiyonunu önlemenin yolları

Göz tansiyonunu önlemenin yolları

Göz tansiyonunu önlemenin  yolları - Sayfa 1

Göz içi sıvısı basıncının yükselmesiyle meydana gelen göz tansiyonu (glokom), kan basıncının yüksekliğiyle doğrudan ilgisi olan önemli sağlık sorunlarından biri. Çünkü göz içi sıvısının basıncı artarsa, görme sinirlerine baskı yapabilir. Bu da görme sinirlerinin zayıflamasına, hatta görme kayıplarına bile neden olabilir.

Göz tansiyonunu önlemenin  yolları - Sayfa 2

Öyle ki görme kayıplarının dörtte biri göz tansiyonu kaynaklı oluyor ve göz doktoruna başvuran 10 hastadan birinin göz tansiyonu yüksek çıkıyor. Hal böyle olunca göz tansiyonu konusunda çok dikkatli olmalı ve gerekli kontrolleri düzenli aralıklarla yapmalısınız. Sizin için göz tansiyonunu önlemenin yollarını derledik…

Göz tansiyonunu önlemenin  yolları - Sayfa 3

Düzenli Spor Yapın: Sağlıklı yaşamın anahtarlarından biri olan spor, göz tansiyonu söz konusu olunca da ön plana çıkıyor.

Göz tansiyonunu önlemenin  yolları - Sayfa 4

Çünkü zayıf kan dolaşımı, göz içinde bulunan arterlerin sertleşmesine neden olarak göz tansiyonu riskini artırıyor. Ağır egzersizlerden ziyade esneklik artıran ve sağlıklı yaşam için her gün 20-30 dakikası yeterli olan basit kardiyo egzersizleri, göz tansiyonunu önlemeye destek oluyor.