Anasayfa /  Popüler

Görme engelli çocuklardan duygulandıran 23 Nisan videosu !

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm çocuklarımız başka olmak üzere birçok kişi tarafından büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Coşkulu kutlamalara görme engelli çocukların da video çekerek katılması, izleyenleri duygulandırdı. İşte o video...

Abone ol
Abone ol 23 Nisan 2020 19:13

TRHaberler ÖZEL | Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi tarafından, görme engelli çocukların çektiği bir 23 Nisan videosu oluşturuldu. 

Yurdun dört bir yanından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlanıyor. Birçok aile çocuklarını Türk bayraklarla süslenmiş alanlarda bayram mesajları veya şiirler okutarak videoya kaydediyor. Bu coşkulu kutlamalara Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi aracılığıyla görme engelli çocukların da katılması, görenleri oldukça duygulandırdı.

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi Başkanı Veli Özağan da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İşte Veli Özağan'ın mesajı ve görme engelli çocukların hazırladığı o görüntüler...

"Derneğimizden ulu önder gazi Mustafa Kemal Atatürkün 100 yıl önce çocuklara armağan ettiği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı nedeniyle kutlama mesajı.

Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak millette devredildiği ve millet iradesinin topyekûn temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncü yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz.

Millî iradenin, millet egemenliğinin ve demokrasinin tecellisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 23 Nisan 1920’de “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” anlayışıyla kurulmuş ve tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. İstiklal Harbine yön vermiş, bağımsızlık mücadelemizin merkezi olmuş Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin istiklal ve istikbal yolunda gösterdiği azim ve kararlılığı tüm dünyaya ilan etmiştir.

Yüce Milletimizin huzuru ve refahı, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin daha da gelişmesi ve kalkınması adına gelecek güzel günleri kucaklayacak olan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve en önemlisi hür bireyler olarak hayatlarını idame ettirmeleri hepimizin en büyük arzusudur.

Hedefimiz; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, sağlıklı, sıhhatli, erdemli, bilimi ve teknolojiyi kullanan, bilimin ve aklın yol göstericiliğinde sorunlara çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, milli, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; görev ve sorumluluklarını bilen bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında maalesef COVID-19 salgını nedeniyle evlerimizdeyiz. Meydanlarda kutlama yapamasak da evlerimizde bu coşkuyu çocuklarımızla birlikte mutlaka yaşayacağız.

Bu mutlu gün vesilesiyle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadelenin tüm kahramanlarını, Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle, Görmeyenleri Koruma Derneği Konya şubesi olarak anıyoruz.

Milli iradenin teminatı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 100. kuruluş yıl dönümünde, başta engelli çocuklarımız olmak üzre, Milletimizin ve tüm dünya çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, bütün dünya çocuklarını; savaşın, salgının, çatışmaların, kavgaların olmadığı, çok daha güzel, huzurlu ve neşeli bir dünyada yaşamaları temennisi ile sevgiyle kucaklıyoruz. Görmeyenleri koruma derneği Konya şubesi yönetim kurulu adına Veli ÖZAĞAN.

Başkan"

Kaynak: trhaberler.com / Berkan Çay

Yorumlar