Anasayfa /  Teknoloji

Spam linkler ve ücretli bağlantılar için Google'dan uyarı!

Kötü amaçlı bağlantılardan endişe duyan ve bu rahatsızlığını Google'a bildiren bir takipçiye, John Mueller'dan cevap geldi. Mueller takipçisine endişe duymaması gerektiğini söyledi.

Abone ol
Abone ol 28 Şubat 2019 18:57

Google: Kötü Amaçlı Bağlantılar (Spam Backlink) için Endişelenmeyin, Onları Yok Sayıyoruz

Genelde düzenlediği Hangout toplantılarında veya dünyanın en büyük forumu olan Reddit’te SEO konusunda sorulara yanıt veren John Mueller, bu sefer blogger bir takipçisinin Twitter üzerinden sorduğu soruya yanıt verdi. İşte o Tweet;

John Mueller’in blog sahibi takipçisi Mueller’e, web sitelerine kötü amaçlı bağlantılar bir diğer adı ile Spam Backlink bombardımanı yapıldığını ve bu durumdan rahatsız olduklarını, bu linklerin tamamını engellemeye çalıştıklarını ancak tümüne yetişemediklerini söylüyor ve nasıl bir aksiyon alması gerektiğini soruyor.

John Mueller’in takipçisine Twitter üzerinden verdiği cevap ise şöyle;

John Mueller takipçisine “Onları görmezden gelirdim. Google, bu tür bağlantıları görmezden gelebilecek sistemlere sahip. Birileri tüm bu bağlantıları kurmak için boşa zaman harcıyor.” yanıtını verdi.

Mueller’in takipçisine verdiği bu yanıtın kaynağında ise Google’ın yakın zamanda yayınlamış olduğu ve bu tarz sistemler ile alakalı ayrıntılı bilgi veren 30 sayfalık bir rehber yer alıyor. 


Yorumlar