Anasayfa /  Teknoloji

Google'den Babalar Günü'ne özel Doodle!

Özel günler için sürpriz tasarımlar hazırlayan Google, Babalar Günü'nü süpriz doodle ile kutladı. Her yıl Haziran ayının 3. pazar günü kutlanan Babalar Günü bu sene 16 Haziran 2019 pazar gününe denk geldi.Haberimiz de Babalar Günü tarihçesi ve Babalar Günü özel mesaj içeriklerine ulaşabilirsiniz.

Abone ol
Abone ol 16 Haziran 2019 00:17

Babalar Günü neden kutlanır ve tarihçesi nedir? 2019 Babalar Günü bu yıl 16 Haziran Pazar günü kutlanacak. Bu önemli günün anlam ve önemi de merak edilmeye başlandı. Babalar Günü tarihçesi ve neden kutlandığına dair araştırmalar da arttı. Peki, Babalar Günü neden kutlanır? 1972 yılında ABD başkanı Richard Nixon 'un onayıyla babalar günü yasal olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde resmi tatil olarak ilan edilmiştir..

Google da bu özel günü tasarladığı Doodle ile kutluyor.



Babalar Günü En Güzel Duygusal Kutlama Mesajları, Sözleri ve Hediyeleri 2019



BABALAR GÜNÜ İLK NE ZAMAN ORTAYA ÇIKTI?

Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.

Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılındaysa başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edilmiştir.

Katolikler ise Babalar Günü olarak farklı bir tarihi kutlarlar. Onlar bu kutlamayı dini açıdan ele alıp Hıristiyanlık peygamberi İsa'nın babası anısına, Mart ayının 19. gününü St. Joseph Günü adı altında babalarına armağan etmektedirler. Bazı ülkelerde bu kutlamalar dini özelliklerinin dışına çıkmıştır.

babalar günü ile ilgili görsel sonucu

BABALAR GÜNÜ MESAJLARI

Sana ayrılan bugün de seni ne kadar çok sevdiğimi bilmeni istedim. Babalar gününü kutluyor, ellerinden öpüyorum.

Sana, senin benim için verdiğin emeklerin karşılığını verebilmem imkansız. Fakat hayat boyu bunun için çalışacağımı bilmelisin canım babam. Seni çk seviyorum, babalar günün kutlu olsun.

Babanın erdemleri çocukların servetidir. Bize büyük bir servet bıraktığın için teşekkür ederiz babacığım. Babalar günün kutlu olsun.

Babacığım, sadece sesinle bile verdiğin huzur bin ömre bedel. Babalar günün kutlu olsun.

Bazı süper kahramanların pelerini yoktur. Sen her zaman benim süper kahramanım oldun canım babam. Babalar günün kutlu olsun.

Sen bizim sarsılmaz dayanağımız, sen bizim merhamet yürekli canım babamızsın. Seni çok seviyor, babalar gününü kutluyoruz.

Küçükken en çok senin verdiğin nasihatlere kızardım, şimdi ise o nasihatler ile ayakta duruyorum. Her şeyin en iyisine layık olan canım babam, babalar günün kutlu olsun.

Bana kendimi her zaman en değerli insanmış gibi hissettiren canım babam, babalar günün kutlu olsun.

Kalbi sevgi dolu, sevecen, cömert, kibar, kucağı sıcak, anlayışlı, şefkatli. Bu vasıfların tümünü taşıyan tek erkeksin. Ben ona baba diye sesleniyorum. Benim için dünyadaki en özel erkek! Babalar günün kutlu olsun canım babacım…

Ateşin yaktığından, güneşin hareket ettiğinden, gerçeğin bir yalan olduğundan şüphelen ama benim seni sevdiğimden asla şüphelenme babacığım, babalar günün kutlu olsun...

Üzerine sabır tohumu ekip sevgiyle suladığın gülünün bilmeni istediği bir şey var. Seni çok ama çok seviyorum. Babalar günün kutlu olsun.

Sınırsız bir sevgi, anlatılmaz bir sevgiyle beni seven babam, sana layık olmak için yaşıyorum. Babalar günün kutlu olsun.

Gül kokulu ellerinden doya doya öperim. Canım babam seni çok seviyorum. Babalar günün kutlu olsun…

babalar günü ile ilgili görsel sonucu

.


Yorumlar