Anasayfa /  Teknoloji

Bugün 21 Aralık kışın başlangıcı… Google’dan 21 Aralık için doodle!

Güneş ışınlarının Oğlak Dönencesi’ne dik geldiği 21 Aralık Kış Gündönümü. Kuzey yarım kürede en uzun geceyi ifade eden 21 Aralık’tan itibaren günler uzamaya, güney yarım kürede ise kısalmaya başlar. O nedenle bu tarih kuzey yarım kürede kışın, güney yarımkürede yazın başlangıcı sayılıyor. Google, kış mevsiminin ilk günü için özel bir doodle yayınladı.

Abone ol
Abone ol 21 Aralık 2018 00:46

Güneş ışınlarının Oğlak Dönencesi’ne dik geldiği 21 Aralık Kış Gündönümü. Bugün en uzun gece yaşanacak. Kuzey yarım kürede en uzun geceyi ifade eden 21 Aralık’tan itibaren günler uzamaya, güney yarım kürede ise kısalmaya başlar. O nedenle bu tarih kuzey yarım kürede kışın, güney yarımkürede yazın başlangıcı sayılıyor. Google, kış mevsiminin ilk günü için özel bir doodle yayınladı.

21 Aralık kuzey yarım kürede kışın, güney yarım kürede yazın başlangıcı sayılıyor. Bu gece, en uzun gece yaşanacak.

Bugün en kısa gün, bu gece en uzun gece!

En uzun gecenin yaşanacağı 21 Aralık günü güneş ışınları Oğlak dönencesine dik açı (90 derece) ile gelecek. Kuzeye gittikçe gece uzunluğunun artacağı kış ekinoksu (kış gündönümü) ile birlikte 22 Aralık’tan itibaren geceler kısalacak.

Kış mevsiminin başlangıcı olarak kabul edilen 21 Aralık tarihinde, yılın en kısa günü ve en uzun gecesi yaşanıyor.

Google’dan 21 Aralık için doodle

Kuzey yarım kürede yer alan Türkiye’de de bu gece en uzun gece olacak ve 22 Aralık’tan itibaren geceler kısalmaya, gündüzler uzamaya başlayacak. Ülkemizde en uzun gece ise, sınırlarımızın en kuzeyinde yer alan Sinop’ta yaşanacak.


Yorumlar