Anasayfa /  Teknoloji

Google Maps artık geçiş ücretlerini de hesaplayacak!

Hemen hemen hepimiz bir uzun yolculuğa çıkmışızdır. Bu uzun yolculuklarda ise büyük bir ihtimalle birtakım geçiş ücretleri ile karşılaşmış ve belki de bu ücretler konusunda bilgi eksikliği çekmişizdir...

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 16 Haziran 2022 12:09

 En büyük yolculuk asistanlarından bir tanesi olan Google Haritalar, artık rotanıza otoyol geçiş ücretlerini ekleyecek yeni bir özellikle seyahatinizi daha iyi planlamanıza yardımcı olacağını duyurdu. Böylelikle yolculuk sırasında nispeten daha ucuz olan ya da ücretsiz olan otoyolları seçebilecek ve paradan tasarruf edebileceksiniz. Bundan önce ise Google Haritalar, yalnızca bir otoyolun ücretli olup olmadığını gösteriyordu fakat otoyol ücreti bu bilgilendirmenin kapsamı dışında kalıyordu.

Google söz konusu özelliğin ise İOS ve Android platformları için kullanıma sunulduğunu ve şu an yalnızca ABD, Hindistan, Japonya ve Endonezya’da kullanılabilir durumda olacağını duyurdu. Diğer ülkeler için ise özelliğin yolda olduğu ifade edildi.

Google bu özelliği geliştirebilmek adına çeşitli ülkelerdeki yerel makamlardan tam 2.000 otoyolun geçiş ücretlerini öğrendi ve bunları derledi. Bu sayı en azından bir başlangıç için yeterli gibi görünüyor.

Google Maps ve Yeni Özellikler

Google bir forumda yaptığı açıklamada; “Ücretli geçiş izni olup olmadığı, haftanın hangi günü ücretin ne olduğu ve geçiş ücretine zam gelip gelmeyeceği gibi faktörlere bakıyoruz” ifadelerini kullandı. Firma ayrıca hizmetin kullanıma sunulduğu ülkelerde özelliğin varsayılan olarak açık olacağını fakat değiştirmek isterseniz bunu; Ayarlar> Navigasyon> Otoyol Ücretlerini Gör bölümünden yapabileceğinizi ifade etti.

Şirket bu özelliği ilk olarak bu yılın nisan ayında duyurmuştu. Son birkaç haftadır da mevzubahis özellik hakkında firma tarafından birtakım tweet’ler atılıyordu. Yani özelliği yakın bir zamanda kullanıma sunulması, teknoloji çevreleri tarafından bekleniyordu.

Google Haritalar bir süredir yeni özelliklerle kendini güncelliyor ve uygulamasına yeni hizmetler eklemeye devam ediyor. Google’ın popüler özelliği, yakın zamanda ziyaret ettiğiniz bölgedeki Hava Kalitesi İndeksini (AQI) kontrol edebilmenizi sağlayan bir özelliğini de duyurmuştu. Uygulamanın kullanıcılara daha ne gibi özellikler sunabileceği ise merak ediliyor.

Yorumlar