Anasayfa /  Teknoloji

Google Haberler’de İndeks Sorunu Yaşanıyor! Google'dan açıklama geldi!

Google arama sonuçlarından sonra şimdide Google Haberler’de İndeks Sorunu yaşanıyor. Yaşanan sorun Google tarafından da doğrulandı.

Abone ol
Abone ol 17 Nisan 2019 19:04

Google Haberler’de İndeks Sorunu

Google’ın 12 Mart 2019’da gerçekleştirdiği büyük çekirdek algoritma güncellemesinin ardından büyük bir deindex problemi yaşanmaya başlamıştı. Google her ne kadar bu deindex probleminin çözüldüğünü söylese de problemin etkileri hala devam ediyor.

Tüm bunların ardından bir problem de Google Haberler’de ortaya çıktı. Google normal arama sonuçlarında yaşanan sorunun benzeri bir sorun Google Haberler’de de yaşanmaya başlandı. Bu sorun hakkında Google’dan da bir açıklama yapıldı.




We're aware of some indexing issues with Google News content. It appears to involve a limited number of publishers. We're actively diagnosing the news issue now. This is not related to last week's indexing issue, which was resolved.


— Google SearchLiaison (@searchliaison) April 16, 2019

Google’dan Danny Sullivan tarafından yukarıdaki tweet’te de belirttiği gibi sorun şuan teşhis aşamasında. Sorunun ne zaman çözüleceği henüz belli değil ancak sorun çözüldüğü anda Google’ın küçükte olsa bir güncelleme yayınlayacağı kesin.

Ancak Google tarafından herhangi bir güncelleme yayınlanana kadar site sahiplerinin yapabilecekleri herhangi bir işlem bulunmuyor. Google yaşanan problemin çözümünü bulana kadar maalesef sitelerin trafikleri ve sıralamaları bu durumdan etkilenecektir.




Yorumlar