Anasayfa /  Foto Galeri

Gıdalar üzerinde yapılan hileler nelerdir?

Gıdalar üzerinde yapılan hileler nelerdir? - Sayfa 1

Gıdalar üzerinde yapılan hileler nelerdir?

Gıdalar üzerinde yapılan hileler nelerdir? - Sayfa 2

Gıda güvenliği için alışveriş yaparken bazı noktalara dikkat etmenizde fayda var. Bu aşamanın sağlıklı geçmesi için bahsedeceğimiz altın kuralları bir yere not edin.

Gıdalar üzerinde yapılan hileler nelerdir? - Sayfa 3

Gönlünüz rahat edecek şekilde yemek yemek istiyorsanız, gıdalar üzerinde sıkça yapılan hileleri öğrenmeniz gerekir. İşte lezzetin ve sağlığın peşine düşmenize yardımcı olacak ipuçları. Gönlünüz rahat edecek şekilde yemek yemek istiyorsanız, gıdalar üzerinde sıkça yapılan hileleri öğrenmeniz gerekir. İşte lezzetin ve sağlığın peşine düşmenize yardımcı olacak ipuçları. Gıdalar üzerinde yapılan hileler nelerdir?

Gıdalar üzerinde yapılan hileler nelerdir? - Sayfa 4

Kırmızı et Bir kere etin rengi kahverengiye döndüyse ondan uzak durmalısınız. Taze etin rengi pembeye dönük olur. Bazı üreticiler yüzde yüz dana eti diye sattıkları ürünlere sakatat, at, tavuk veya eşek eti karıştırabiliyorlar. Bu ürünlerin açık rengini kapatıp pembeleştirmek için ise gıda boyası takviyesi yapılıyor. Aynı durum kıyma için de geçerlidir. Kıyma alacağınız zaman gözünüzün önünde taze etten çekilmesini isteyin.