Anasayfa /  Sağlık

Bu besinleri sakın birlikte tüketmeyin!

Birlikte tüketildikleri zaman insan sağlığını ciddi derece de kötü etkileyen bazı besinler mevcut durumda. Özellikle aynı değerleri taşıyan besinler birlikte tüketildiğinde sağlığımıza ciddi oranda zarar vermekte. İşte birlikte tüketmemiz gereken besinler...

Abone ol
Abone ol 28 Aralık 2018 20:52

ROKA VE BALIK

Hem roka hem de balık yüksek miktarda vitamin içermektedir. Aynı zamanda yüksek miktarda mineral içeren bu ikili özellikle de roka tam bir demir deposudur. Ancak ayrı ayrı faydalı olan bu iki besin birlikte tüketildiğinde demir oranını düşürmektedir. Çünkü roka sayesinde vücuda giren demir maddesi balık yüzünden hızlı emilime uğrayınca vücuttan atılıyor, bu da demir oranını düşürüyor. 

NAR VE KIRMIZI ET

Tuzlanmış et ile beraber nar ve üzüm gibi meyvelerin tüketilmesinin sağlığa zarar verdiği ortaya çıkmıştır. Nedeni ise bu meyveler kan yapmaktadır. Kırmızı ette kan yaptığından dolayı vücutta alerjik reaksiyon göstermesi muhtemeldir. Bu nedenle ikisinin birlikte tüketilmemesi gerekir. 

SİRKE VE PİRİNÇ 

Pirinç, lifli içeriğe sahip olduğundan oldukça faydalıdır. Ancak sirke içeren turşu gibi yiyeceklerle berbaer tüketildiğinde pirinç bu özelliğini kaybeder.

ERİK VE ŞEFTALİ

Bu meyvelerin ikisinde de aist oranı oldukça fazladır. Bu nedenle mide asidini arttırma olasılığı da fazladır. Bu yüzden uzmanlar bu meyvelerin birlikte tüketilmemesi gerektiği konusunda uyarıyor. Beraber tüketilmesi durumunda midede delinmeye neden olabiliyor. 

SÜT VE TAVUK

Süt ve tavuk aynı maddeleri içerdikleri için aşırı protein ve kalsiyuma neden olabilir. Ayrıca sütün içerdiği laktik asit tavuğun mide ekşimesine neden olur.

YOĞURT VE TURP

Yoğurt içeriğinde asit madde bulundurmaktadır. Başka bir asit maddeyle aynı ortamda bulunduğundada zehirlenmeye yol açabiliyor. Yoğurtla birlikte tüketildiğinde zehirlenmeye yol açan besinlerden brtanesi de turptur. İkisi bir arada tüketildiği zaman midede yanma gibi rahatsızlıklara neden olmaktadır. 


Yorumlar