Anasayfa /  Sağlık

BioFach Organik Ürünler Fuarı 18 Şubat'a kadar devam edecek

BioFach Organik Ürünler Fuarı 15-18 Şubat tarihleri arasında Almanya’nın Nürnberg şehrinde gerçekleştirilecek. Bu yıl 28. kez düzenlenecek olan Fuar'a Türkiye‘den 20 firma katılıyor

Abone ol
Abone ol 15 Şubat 2017 00:19

Türkiye‘nin organik gıda ürünleri ihracatının 400 milyon dolar seviyesinde olduğunu söyleyen Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu, bu tip fuarlara daha yoğun katılım göstererek bu rakamı 2023 yılında 2,5 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

BioFach Organik Ürünler Fuarı’na 2015 yılında 13, 2016 yılında ise 16 firma ile katıldıkları aktaran Tarakçıoğlu, “Türk ihracatçısı eskiye göre çok daha bilinçli ve donanımlı bir şekilde bu fuara katılıyor, ihracatta yeni ticari bağlantılar kurma çabası içinde olacağız” diye konuştu.

Ülkelerarası dünya organik ürün ticaret hacmi, gıda dışı ürünler de dahil olmak üzere 72 milyar doları aşmış durumda. ABD‘de satışa sunulan toplam organik ürün ticaret hacmi 40 milyar dolar, Avrupa Birliği‘nde organik ürünlerin satış değeri 22,2 milyar euro düzeyine ulaşmış durumda.

Fuarda sergilenecek ana ürün grupları; meyve ve sebze, eko tarım ürünleri, tarım malzemeleri ve makineleri, süt ve süt ürünleri, dondurulmuş gıdalar, doğal kozmetik ürünleri ve parfümler, doğal tekstil ürünleri ve kumaşlar, sağlık malzemeleri, doğal et ürünleri, bebek bakım ürünleri.

Ontrava


Yorumlar