Anasayfa /  Foto Galeri

Genelgeye rağmen asker uğurlama görüntüleri şoke etti

Corona virüs nedeniyle ara verilen celp döneminin gelmesiyle İstanbul'da yine bilindik asker uğurlama görüntüleri gerçekleşti. Toplanan kalabalık gruplar, trafiği durdurdu, havaya ateş açtı. Sosyal mesafe ve maske kuralına dikkat eden ise yoktu.

Genelgeye rağmen asker uğurlama görüntüleri şoke etti - Sayfa 1

İçişleri Bakanlığı tarafından “asker uğurlaması” yönünde tedbir alınması konusunda 81 il valiliğine talimat verilmesine rağmen İstanbul yine asker uğurlama taşkınlıklarına sahne oldu.

Genelgeye rağmen asker uğurlama görüntüleri şoke etti - Sayfa 2

Sarıyer, Arnavutköy, Esenler, Ümraniye, Esenyurt, ve Sultangazi'deki semtlerde toplanan kalabalık gruplar, hem maske takmayarak hem de sosyal mesafe kurallarını hiçe sayarak halay çekti.

Genelgeye rağmen asker uğurlama görüntüleri şoke etti - Sayfa 3

Semtteki eğlencelerin ardından araçlarına binen grup konvoy halinde trafiğe çıktı. Bir süre sonra yolu trafiğe kapatan gruptaki gençler, araçlarından inerek yol ortasında askere gidecek arkadaşlarını havaya fırlattı. Onlarca aracın içinde havai fişek fırlatan da oldu.

Genelgeye rağmen asker uğurlama görüntüleri şoke etti - Sayfa 4

Yollarda dörtlü sinyalleri yakarak şeritlere dağılan grup, trafiği yavaşlatarak hem kendi hem de vatandaşların canlarını tehlikeye attı.