Anasayfa /  Foto Galeri

Gençlere bedava konaklama müjdesi. 81 ilde hazırlıklar tamamlandı!

Tatil planlayan gençlere bedava konaklama müjdesi! Tatil beldelerini de kapsayan projede 81 ilde hazırlıklar tamamlandı. Bedava konaklama için detaylar belli oldu. Gençler öğrenci yurtlarında ücret ödemeden kalacak. Tatil için konaklama masrafından kurtulacak.

Gençlere bedava konaklama müjdesi. 81 ilde hazırlıklar tamamlandı! - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği müjdeyle, yaz aylarında seyahat edecek gençlerin öğrenci yurtlarından ücretsiz faydalanabileceği uygulama başlıyor. Gençler, 15 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında 81 ilde belirlenen öğrenci yurtlarında bedava konaklayacak. 

Gençlere bedava konaklama müjdesi. 81 ilde hazırlıklar tamamlandı! - Sayfa 2

Tatil için şehir dışına çıkan öğrenciler otel konforunda yurtlarda ücret ödemeden kalacak.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 27 Haziran'da yaptığı açıklamanın ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevlileri, kentteki yurtlarda çalışma başlattı

Gençlere bedava konaklama müjdesi. 81 ilde hazırlıklar tamamlandı! - Sayfa 3

Hazırlıkların yapıldığı illerden biriside tatil merkezi Mersin oldu. Bu kapsamda Tarsus, Erdemli ve Anamur ilçelerindeki yurtlarda 15 Temmuz-1 Eylül döneminde 18-25 yaş arası gençler rezervasyonla ağırlanabilecek. Uygulama kapsamında yurt odaları, konaklayacak gençlerin rahat edeceği şekilde hazırlandı. Odalarda temizlik ve bakım çalışmaları yapıldı. Gençlerle ilgilenecek yurt personeline eğitimler de verildi.

Gençlere bedava konaklama müjdesi. 81 ilde hazırlıklar tamamlandı! - Sayfa 4

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, AA muhabirine, devlet yurtlarının, öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamanın yanı sıra eğitim, kültür, teknoloji, sanat, müzik ve spor gibi birçok alanda hizmet verdiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençlere verdiği yurtlarda ücretsiz konaklama müjdesinin çok anlamlı olduğunu dile getiren Demir, "Bu proje, geleceğimizin teminatı gençlerimizin ülkemizi rahatça gezmelerine, tanımalarına ve yeni arkadaşlar edinmelerine imkan sağlayacak, kişisel ve sosyal gelişimlerine destek olacaktır." dedi.