Anasayfa /  Spor /  Futbol

Gençlerbirliği - Konyaspor maç sonucu: 2-1 özet

Süper Lig 27. hafta karşılaşmasında Konyaspor'u ağırlayan Gençlerbirliği, 2-1'lik galibiyetle küme düşme hattından kurtulma adına kritik bir galibiyet elde ederken Konyaspor ise ateş hattına girdi.

Abone ol
Abone ol 14 Haziran 2020 21:10

Süper Lig’de kümede kalma mücadelesinde kritik bir dönemeçe giren Konyaspor ve Gençlerbirliği, 27. hafta mücadelesinde karşı karşıya geldi.

İlk yarıda iki ekip de karşılıklı gol fırsatlarını değerlendiremezken soyunma odasına 0-0’lık beraberlikle girildi. Gol perdesini maçın 59. dakikasında Gençlerbirliği’nin yıldızı Giovanni Sio açarken, konuk ekip Konyaspor’un yanıtı gecikmedi.

Gençlerbirliği - Konyaspor maç sonucu: 2-1 özet ve golleri izle

Konya’nın golcü oyuncusu Marko Jevtovic, 62. dakikada attığı golle takımını 1-1’lik beraberliğe taşıdı. Bu golden sonra baskısını arttıran Konyaspor, üstünlük golü için yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi.

 

Maçın son anlarına girilirken kontrolü eline alan ev sahibi ekip, ikinci yarıda oyuna giren Berat Özdemir’in 83. dakikada attığı golle durumu 2-1’e getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Başkent ekibi sahadan galibiyetle ayrıldı ve puannı 31 yaparak 12. sıraya yükseldi. Konyaspor ise 26 puanla 14. sırada yer aldı ve küme düşme hattından uzaklaşamadı.

Ligde 4 hafta sonra yenilgi tadan Konyaspor, 28. haftada sahasında Sivasspor’u ağırlayacak. Gençlerbirliği ise deplasmanda Kayserispor ile mücadele edecek.

Yorumlar