Anasayfa /  Güncel

Gaziantep Valiliği: 22 ölü 94 yaralı var!

Gaziantep Valiliği: 22 ölü 94 yaralı var!

Abone ol
Abone ol 21 Ağustos 2016 01:50

Gaziantep Valiliği, Şahinbey ilçesindeki terör saldırısında 22 kişinin hayatını kaybettiğini, 94 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

Gaziantep kent merkezinde bir düğün salonunda patlama meydana geldi.

Gaziantep'teki, sokakta organize edilen düğünde meydana gelen terör saldırısında 22 kişinin hayatını kaybettiği, 94 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, merkez Şahinbey ilçesi Beybahçe Mahallesi'nde dün saat 22.50 sıralarında bir düğüne bombalı saldırı düzenlendiği belirtildi.

Patlama sonucu 22 vatandaşın hayatını kaybettiği, 94 kişinin de yaralandığı ifade edilen açıklamada, menfur terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifa dilendi. Açıklamada, haince düzenlenen terör saldırısı ve bu saldırıyı gerçekleştirenler kınandı.

Söz konusu açıklamada, "Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına Valiliğimizce yapılacak açıklamalar haricindeki haberlere itibar edilmemesini önemle istirham ediyoruz." denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'teki terör saldırısıyla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen saldırı hakkında İçişleri Bakanı Efkan Ala ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Ölü ve yaralıların söz konusu olduğu menfur terör saldırısıyla ilgili gelişmelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yakinen takip edildiği kaydedildi.

Başbakan Yıldırım'dan talimat

Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep’te gerçekleşen terör saldırısının ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'dan kapsamlı bilgi aldı.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Yıldırım, terör saldırısına ilişkin Bakan Ala ve Vali Yerlikaya'dan bilgi aldı.

Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve il milletvekillerinin Gaziantep'e gitmesi talimatını verdi.

Yorumlar