Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Gazeteci Barış Yarkadaş Migros işçilerinden Gülabi Aksu ile konuştu

Anadolu Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın evi önünde eylem yapan Migros işçileri dün gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan işçilerden biri de Gülabi Aksu adlı işçiydi. İşçinin polis otosundaki elleri kelepçeli hali sosyal medyada tepki çekmişti. İşte o işçiden haber var. Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, Gülabi Aksu ile konuştu.

Abone ol
Abone ol 19 Şubat 2022 14:17

İşten atılan Migros depo işçilerinin dün Migros’un bağlı olduğu Anadolu Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın evi önünde eylem yapmıştı.

Yapılan eyleme polis müdahale etmiş ve bir çok işçi gözaltına alınmıştı.

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası’ndan (DGD-Sen) yapılan açıklamada, “257 işçi işten atıldık. Tuncay Özilhan’ın evinin önünde polis ordusuyla saldırıya uğrayıp ters kelepçeyle gözaltına alınıyoruz” denilmişti.

Gözaltına alınanlardan biri de Gülabi Aksu adlı işçiydi.

Elleri kelepçelenerek polis otosuna alınan Aksu böyle görüntülenmişti. O işçi ile ilgili haber geldi.

Korkusuz gazetesi yazarı Barış yarkadaş, bugün attığı bir tweetinde şu ifadeleri kullandı: MİGROS direnişinin sembollerinden Gülabi Aksu ile konuştum. Hepinize çok selamı var. “Telefonum hiç durmuyor. Her yerden arıyorlar, sağolsunlar varolsunlar. Bizim tek amacımız çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlayabilmek” diyor. Gülabi Aksu ve arkadaşlarını yalnız bırakmayın…

Yorumlar